Primeur Bevestigd
nieuwsteaanwinst-koga

Foto via Feyenoord

Transfers

Koga komt Feyenoord Vrouwen 1 versterken: it's happening!

FeyenoordTM

Feyenoord Vrouwen 1 gaat zich deze week versterken met Toko Koga. Het 18-jarige Japanse talent was afgelopen week mee op trainingskamp in Portugal en heeft genoeg indruk gemaakt om een contract te tekenen.  De Japanse verdedigster staat te boek als een veelbelovend talent. Het is de eerste intercontinentale versterking ooit voor Feyenoord Vrouwen 1.

Jessica Torny heeft daarmee haar eerste versterking binnen voor de tweede seizoenshelft. Na een teleurstellende start van de competitie vroeg Torny nadrukkelijk om versterkingen. Met deze verdediger is de eerste versterking een feit. Afgelopen week verscheen Koga plots op de foto's vanuit het trainingskamp in Portugal. In de laatste oefenwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt (1-3 verlies) speelde ze al mee.

De op 6 januari 2006 in Osaka geboren Toko Koga is een Japanse voetbalster. Onder invloed van haar oudere broer is ze al op de basisschool begonnen met voetballen. In 2022 werd ze geselecteerd voor het Japanse nationale damesvoetbalteam U-17 om deel te nemen aan de FIFA U-17 Women's World Cup in India.

In juni 2023 heeft Koga meegetraind met het Japanse team tijdens hun deelname aan de FIFA Women's World Cup. Vervolgens werd Koga in september van hetzelfde jaar geselecteerd als vertegenwoordiger van Japan voor de 19e Aziatische Spelen, startte alle wedstrijden en droeg bij aan de tweede opeenvolgende overwinning van het team in het toernooi.

Hoewel ze nog op de middelbare school zat, werd de Japanse in december van 2023 voor het eerst opgeroepen voor Japan voor een internationale vriendschappelijke wedstrijd tegen het Braziliaanse nationale team. De verwachting is dat Feyenoord deze week nog de eerste buitenlandse versterking ooit voor het vrouwenelftal zal presenteren.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

ik dacht een scorende spits meer prioriteit zou hebben bij de dames?
Tijd om er wat meer geld in te stoppen.
@FeyenoordTM kunnen we binnen paar dagen een nieuwe speler verwachten voor Feyenoord 1?
Je weet hoe het werkt vorig seizoen kwam kasanwirjo ook pas op 23 januari.šŸ„¶