gimenez

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez: "Ik zou het geweldig vinden om dit seizoen bij Feyenoord te blijven"

Karst

De geboorte van het gloednieuwe streamingsplatform 'Feyenoord ONE' is woensdagavond in Villa Thalia afgetrapt met de première van de documentaire "Gimenez". De Mexicaanse topspits werd de afgelopen tijd gevolgd door een cameraploeg en gaf een unieke inkijk op zijn bijzondere leven.

Gimenez is na afloop van de première heel trots vertelt hij tegenover ESPN. "Ik ben heel blij en erg tevreden. De documentaire laat een klein deel van mijn leven zien en hoe wij zijn van dag tot dag. Als het kon, had je nog duizenden video's kunnen gebruiken, maar je kunt zien wie wij zijn." Met 'wij' doelt Gimenez op zichzelf en zijn verloofde Fernanda Serrano. Zij volgt Gimenez op de voet. "Ik heb altijd al gezegd dat Santi een hele bijzondere geest heeft. Omdat hij heel goed onderscheid weet te maken tussen carrière en zijn familie. Ik denk dat het niet iedereen ter wereld lukt om die afscheiding zo helder te krijgen. Hij heeft ook een hele goede band met zijn eigen spiritualiteit, dat helpt hem."

Er komt veel op Gimenez af. De pas 22-jarige Feyenoorder is razend populair bij Het Legioen, maar ook in Mexico is hij de publiekslieveling. Toch hoeft Feyenoord zich geen zorgen te maken dat Gimenez naast zijn schoenen gaat lopen. "Het is een stoïcijnse jongen die weet wat hij wil. Hij is een keiharde werker en een echte teamplayer. Iedere dag werkt hij keihard om beter te worden. We hoeven hem niet back-to-earth te zetten", aldus John de Wolf die ook aanwezig was bij de première. Ook Gimenez zelf vindt dat de populariteit nog niet naar zijn hoofd gestegen is. "Ik heb altijd gezegd: ik hou ervan om met beide benen op de grond te staan. Ik voel me niet verheven boven anderen, ik zie het team als een familie. Ik voel me niet de populaire. Ik ben gewoon onderdeel van de familie."

In de documentaire wordt er vooral gekeken naar de tijd die Santi tot nu toe heeft gehad bij Feyenoord. Maar de supporters zijn in hun hoofd ook bezig met een mogelijke transfer van de topspits. "Ik weet niet of ik dit seizoen in Rotterdam blijf. Ik heb nog een contract en ik zou het geweldig vinden. Maar alles kan gebeuren. In het voetbal is er nooit zekerheid over wat er gaat gebeuren in de toekomst, maar ik zou het geweldig vinden om bij Feyenoord te blijven."

Delen

Reacties

Wij zouden het ook geweldig vinden als je (liefst nog een paar jaar) blijft Santi!
Waar we eens vanaf moeten stappen is om elke goede speler 10x per dag te vragen of hij wil blijven. Je maakt jezelf er zo klein mee. Nederlandse ziekte.
Daar zijn de journalisten (met name van ESPN) heel goed in ja.