minteh

VK Sportphoto

Nieuws

Yankuba Minteh met Gambiaanse selectie ontsnapt aan vliegtuigramp

Van de redactie

Het vliegtuig waar de selectie van Gambia woensdag naar Ivoorkust moest afreizen voor de Afrika Cup is ontsnapt aan een ramp. Na twintig minuten moest het vliegtuig, met de volledige Gambiaanse selectie en de Belgische coach Tom Saintfiet aan boord, rechtsomkeer maken. Er was te weinig zuurstof aan boord en de meeste inzittenden vielen daardoor al na enkele minuten in slaap.

“We hadden allemaal dood kunnen zijn”, liet Saintfiet in een korte reactie weten aan het Belgische medium Het Nieuwsblad. Op het eerste gezicht lijkt er niemand blijvende schade te hebben opgelopen. Het is niet de eerste keer dat de ploeg van Minteh in een bizarre situatie belandde dit jaar. Afgelopen september was de ploeg in Marokko opgeschrikt door de aardbeving en moest buiten rondom het zwembad overnachten. 

Ondanks dat de selectie van Gambia eerder aangaf niet af te reizen naar Ivoorkust voordat de voetbalbond hun bonus uitkeerde, was de ploeg toch in het vliegtuig gestapt om af te reizen naar Ivoorkust. Het is nog niet duidelijk wanneer Gambia opnieuw de reis naar Ivoorkust maakt. Zaterdag begint de Afrika Cup. Het eerste duel van Gambia staat maandag 15 januari op het programma tegen Senegal.

Yankuba Minteh (Gambia):
Maandag 15 januari (15:00) • Senegal - Gambia
Donderdag 18 januari (21:00) • Guinee - Gambia
Dinsdag 23 januari (18:00) • Gambia - Kameroen

Delen

Reacties

Terug laten halen naar Feyenoord!!!
Van mij mogen ze de finale halen.
Ik zou niet eens meer gaan. Lekker heel blijven