yv20231128yv20231128a1a06340

VK Sportphoto

Nieuws

'Minteh en Gambia weigeren af te reizen naar Afrika cup zonder bonus'

Twan

Het Gambiaanse elftal wil niet afreizen naar de Afrika cup zolang hun bonussen niet uitbetaald zijn. Minteh en zijn teamgenoten wachten nog altijd op de bonussen die ze verdienden met de plaatsing voor het eindtoernooi.

Zaterdag gaat de Afrika cup van start in Ivoorkust. Of het Gambiaanse elftal daarbij zal zijn is nog maar de vraag. Dinsdagavond weigerde de selectie zelfs te trainen, met als gevolg veel teleurgestelde supporters die hun nationale ploeg succes wilden wensen. Het werd zelfs onrustig toen deze fans verhaal kwamen halen bij de GFF (Gambia Football Federation). De plaatselijke ME heeft uiteindelijk moeten optreden met traangas en wapenstokken om de supporters af te weren.

De bondscoach van Gambia is de Belgische Tom Saintfiet. Hij laat aan Gazet Antwerpen weten dat het geen loze dreigingen zijn vanuit zijn 27-koppige selectie. "Zolang mijn spelers niet betaald worden, weigeren ze om naar de Afrika Cup af te reizen. De kans bestaat dus dat we niet zullen deelnemen aan het toernooi” Toch heeft de Belg vertrouwen in een goede afloop van het conflict. "Ik denk dan ook niet dat het zover zal komen. De bond en de regering zullen wel plooien. Een deelname aan een eindtoernooi kan je hier niet zomaar laten schieten.” Bakary Badjie, minister van sport en jeugdzaken in Gambia, sprak woensdag met de president en verwacht dat de selectie donderdag hun verdiende bonussen zal ontvangen. 

Minteh speelt met Gambia op maandag om 15.00 uur hun eerste wedstrijd in groep C. De selectie wacht een moeilijke wedstrijd tegen één van de favorieten van de eindzege: Senegal. De groep overleven lijkt sowieso een zware opgave. De andere tegenstanders in poule C zijn Guinee en Kameroen.

Delen