Gimenez Almere City

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez: "Wanneer je als spits begint te scoren, wordt je zelfvertrouwen aangewakkerd"

Twan

Santiago Gimenez is inmiddels anderhalf jaar bezig aan zijn succesvolle Europese avontuur. Zowel bij Feyenoord als in Mexico heeft de nog altijd pas 22-jarige spits de harten veroverd. In een interview van ESPN gaat Gimenez in gesprek met voormalig topspits Hugo Sánchez.

De twee Mexicaanse topspitsen uit verschillende generaties ontmoeten elkaar in De Kuip. Sánchez begint gelijk met lovende woorden over Gimenez, en dat de wereld en zijn thuisland van hem genieten en niet kunnen wachten op de vervolgstappen die hij in zijn loopbaan zal maken. "Om dit van jou te horen, is een hele eer voor mij. Voor een Mexicaan ben jij de beste, dus heel erg bedankt" reageert de huidige Mexicaans-international op Sánchez.

De voormalig spits van Real Madrid heeft ook mooie woorden over voor De Kuip. "Het is een mooi en indrukwekkend stadion. Het moet heel goed voelen om hier op het veld te lopen voor de volle tribunes", begint Sánchez, "Je hebt ook het record van Luis Suárez verbroken. Daar moet ik je voor feliciteren." Gimenez laten weten blij te zijn "Scoren is altijd mijn doel geweest, daar weet jij alles van. Maar ik had nooit verwacht dat ik zoveel goals zou maken. Ik heb altijd hard gewerkt en ervan gedroomd om te scoren. Maar dat het nu is gebeurd, is echt fantastisch. Ik denk eigenlijk nooit aan de records. Ik probeer elke dag te doen wat ik moet doen."

Waar Gimenez bij zijn begin bij Feyenoord nog zoekende was en de concurrentiestrijd aan moest met Danilo, was 2023 het jaar voor de Mexicaan. "Wanneer je als spits begint te scoren, wordt je zelfvertrouwen aangewakkerd. Zo heb ik dat hier ervaren. Zowel de technische staf als mijn teamgenoten hebben vertrouwen in me. Het doelpunt is de kroon op het werk, maar mijn teamgenoten geven de pass," vertelt Gimenez zijn landgenoot, "Zij helpen mij iedere dag. Daar ben ik ze dankbaar voor. Er zijn altijd pieken en dalen, maar als je volhoudt, komen er altijd mooie dingen op je pad."

Toekomst Gimenez

Sánchez sprak in december nog duidelijke taal over dat Gimenez een volgende stap moest zetten. Gimenez zelf kijkt er anders naar. "Ik laat alles aan god over en probeer mijn werk te doen. Het belangrijkste is dat ik hier gelukkig ben. Als ik hier langer moet blijven, is dat prima. Ik zou het jammer vinden als ik hier weg moet. Ik hou van deze club en ik ben Feyenoord erg dankbaar.", toch is de Feyenoord-spits wel realistisch, "Maar dat hoort nou eenmaal wel bij voetbal. Ik laat alles aan god over. Wanneer hij het wil, gebeurt het. Het enige wat ik kan doen, is altijd klaarstaan voor wat komen gaat. Sommige mensen zien mij al bij een andere club spelen, maar ik leef graag in het heden en ik wil genieten van waar ik ben. Wat komt, dat komt en we zien wel wat de toekomst ons brengt."

Niet het kampioenschap maar de Gold Cup

Sánchez is ook benieuwd aan welke prijs Gimenez de warmste herinneringen heeft. Daarbij noemt de spits niet het kampioenschap van vorig seizoen, maar de Gold Cup die hij met Mexico won. "Ik had me nog niet bewezen in het nationale elftal. Het team had het erg zwaar door het mislukte WK. Dat hebben we van ons afgezet en dat was een grote opluchting." In de finale van de Gold Cup tegen Panama was Gimenez de grote man. "Toen scoorde ik ook nog de winnende goal in de laatste minuut. Dat was spectaculair. Voor mij is voor het nationale team spelen het belangrijkste."

Toch is het voor Gimenez ook schakelen wanneer hij voor zijn nationale team speelt. Slot heeft een specifieke speelwijze die ver van de Mexicaanse ploeg afligt. "Het zijn totaal verschillende manieren van spelen. Het zijn andere spelers, andere trainers. Daardoor was het in bepaalde opzichten lastig om de knop om te zetten. Bij het Mexicaanse elftal en bij Feyenoord." vertelt de spits aan Sánchez, "Ook al probeer ik dezelfde voetballer te blijven, het is onmogelijk. Je moet die knop omzetten en doen wat de bondscoach van je vraagt. Maar wat ik wel met zekerheid kan zeggen is dat ik altijd alles wil geven voor mijn land. Ik doe altijd mijn uiterste best en dat zal ik ook blijven doen. Ik strijd voor Mexico voor mijn leven."

Delen

Reacties

In het stuk zegt Hugo Sanches nooit in de kuip te zijn geweest, hij is zeker vergeten dat hij in 1988 2 keer scoorde in de wedstrijd tegen Feyenoord voor de AD- cup.