regi-blinker

Nieuws

Blinker: "Ik voelde me soms een superster bij Celtic"

Moreno

In aanloop naar de wedstrijd Feyenoord-Celtic is het veel gegaan over Wim Jansen. Een clubicoon voor zowel de Rotterdammers als de Schotten. Maar niet alleen Jansen betekende iets voor beide clubs, ook oud-vleugelaanvaller Regi Blinker kwam voor beide clubs uit. "Clubs zijn al zo vaak door hun hoeven gezakt in Rotterdam", aldus Blinker tegenover het Algemeen Dagblad.

De oud-Feyenoorder speelde drie seizoenen bij de groen-witten uit Schotland. "In Glasgow leefde het voetbal zo enorm, echt onvoorstelbaar. Met alles erop en eraan, hè. Paparazzi op straat om spelers te spotten. De verafgoding van de spelers door de fans – en dat zijn er bij Celtic nogal wat – was uniek. Ja, daar voelde ik me soms net een superster", vertelt hij.

Blinker legt beide stadions, en de sfeer daarin, ook even langs de meetlat. "De Kuip heeft terecht een enorme reputatie. Clubs zijn al zo vaak door hun hoeven gezakt in Rotterdam. En niet alleen clubs. Hoe vaak zijn spelers van een club uit de subtop niet mislukt bij Feyenoord? Dat heeft te maken met de club, het stadion en zeker ook de supporters. Maar op Celtic Park kun je dus niemand verstaan. Je weet als speler niet wat je meemaakt als je de tunnel uitkomt."

Ook het verschil tussen de stijlen van voetbal was toentertijd duidelijk merkbaar tussen Nederland en Schotland. In Nederland houdt men van de technische kant van het spelletje, in Schotland ervoer Blinker dat het daar volkomen anders is. Keihard duels aangaan en doorgaan tot het bittere eind. "Zo'n voetballer was ik helemaal niet toen ik nog bij Feyenoord speelde. Als er dan iets gebeurde op het veld, kwamen Henk Fraser en John de Wolf dat voor je oplossen. Ze riepen zo vaak tegen mij: 'Reeg, zetten!' Dan moest je er vol ingaan. Hij of jij was het dan. Maar dat deed ik in Nederland eigenlijk zelden. In Engeland en vooral Schotland móét dat gewoon."

Uiteraard is Blinker vanavond van de partij, wanneer de twee clubs die hij diep in zijn hart heeft zitten het tegen elkaar opnemen. "Natuurlijk ben ik daar. Voor de uitwedstrijd in december in Glasgow heb ik nog geen kaarten, maar dat gaat wel lukken, hoor. Ik ken nog wel wat mensen in Schotland, haha."

Maak de wedstrijd tegen Celtic nu nog spannender en pak 200 euro cash als Feyenoord wint.

Delen

Reacties

We zijn weer olifant in plaats van maus
De grootste speler bij Celtic vanuit ons was toch gewoon Hendrik Larsson dacht ik zo.
Best raar dat er met 221 wedstrijden met 174 goals daar hier nog niets van naar voren is gekomen in de media.