feyenoord-psv-1-0-knvb-beker-achtste-finale-jim-breeman-sports-photography-35

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Blinker ziet uitblinker in bekerduel: "Die deed tegen PSV fantastische dingen"

Stan

Als speler van Feyenoord legde Regi Blinker viermaal beslag op de KNVB Beker. De linksbuiten van weleer weet dus hoe het is om te presteren in het bekertoernooi en zag zijn oude club dat woensdagavond tegen PSV ook doen. In gesprek met De Telegraaf vertelt wat hem opviel tijdens de 1-0 overwinning van de Rotterdammers. 

Blinker zag hoe verschillende spelers zich onderscheidden in het duel tegen PSV. "Quinten Timber speelde een geweldige partij, die ontwikkelt zich enorm. Van Bart Nieuwkoop in deze vorm geniet iedereen ook." Ook wil de oud-Feyenoorder wat aandacht schenken aan het optreden van Justin Bijlow. "Zijn rol moeten we niet onderschatten. Die deed tegen PSV fantastische dingen. Voor iedere supporter op de tribune is het zo’n fijn en veilig gevoel dat als spelers toch langs Dávid Hancko en Gernot Trauner komen, ze ook nog langs Bijlow moeten. En die passeer je niet makkelijk."

De twee Nederlandse topploegen toonden in De Kuip maar weer eens aan erg aan elkaar gewaagd te zijn. "In de eerste helft ging het redelijk gelijk op, al kreeg Feyenoord best een paar aardige kansen", luidt de analyse van Blinker. "Maar wat ik schitterend vond, was bij een aantal aanvallen in en rond het zestienmetergebied van PSV er zeker vier of vijf passes over een of twee meter snel werden gegeven. Het was bijna Braziliaans om naar te kijken. Het is zoveel anders dan het voetbal dat we jarenlang van Feyenoord hebben gezien."

De uiteindelijke overwinning zorgde voor een hoop ontlading onder spelers en supporters, die beslist niet voor een derde keer dit seizoen van PSV wilden verliezen. "Er was zeker spanning. Maar die was er bij ons in bepaalde seizoenen ook omdat de club uit een moeilijke periode kwam, en dan was de kick des te groter als we een ronde verder kwamen of een grote ploeg uitschakelden. Bekervoetbal werd voor ons iets magisch", herinnert Blinker zich. "Dat zag ik terug in het elftal dat PSV klopte. Ik heb weer met zoveel plezier naar Feyenoord gekeken. Ook omdat er prachtige aanvallen en zo’n positieve kant aan het voetbal van Feyenoord blijft zitten"

Delen

Reacties

Mooi verwoord en…. vergeet de 12 de man niet ; cruciaal bij ontstaan winnende goal!