boetius

Foto en tekst: Feyenoord.nl

Nieuws

Boëtius traint mee met Feyenoord

FeyenoordTM

Jean-Paul Boëtius traint de komende tijd mee met Feyenoord. De 28-jarige middenvelder zit zonder club en kan zo zijn conditie op peil houden. Speler en club benadrukken dat er momenteel geen sprake is van een contractuele situatie.


Feyenoord werkt graag mee aan het verzoek van de voormalig jeugdspeler, die onlangs de keuze maakte zijn aflopende contract bij het Duitse FSV Mainz niet te verlengen. Boëtius doorliep vanaf de F-pupillen de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde tussen 2012 en 2018 verdeeld over twee periodes vier seizoenen in het eerste elftal. In totaal kwam hij tot 136 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij 26 doelpunten maakte.

Boetius traint vanaf donderdag mee met de selectie van hoofdtrainer Arne Slot.

Delen

Reacties

als dit ten koste gaat van die frans talent zeg ik sws niet doen. Vind het middelmaat en daar moeten we vanaf.Met wiefer en danillo sws al 2 middelmaat spelers aangetrokken.Waar blijven hancko en gnonto.
Nooit meer aan beginnen. Ik mag hopen dat Feyenoord leert van zijn fouten en hem niet voor de derde keer een kans geeft
Leg Boetius gewoon transfervrij vast voor 2jr, is nog steeds zeer bruikbare speler en kent de club goed.!!!!
Is gewoon een prima speler voor Feyenoord, maar wel iemand die gezien zijn leeftijd bepaalde garanties wil. Niet als 2e of 3e keuze. Maar misschien wil hij wel een jaartje strijden. Geef die gozer gewoon een contract voor 1 jaar. Hij was bij Mainz echt heel goed.
Mag hij zaterdag meespelen in de oefenwedstrijd ? Misschien rare vraag Maar dan kun je hem nog meer beoordelen natuurlijk
Wel goedkope oplossing alleen hoop ik zijn mentale en fysieke wel is verbeterd
Ik denk wel dat hij zou mogen spelen, mochten ze dit willen
Volgens mij mag dat wel ja, deden ze geloof ik met Fer toen ook.

Zou het ook wel leuk vinden, ben heel benieuwd wat hij nu bij ons op 10 kan.
We zijn 4 jaar verder en hij heeft het goed gedaan in Duitsland. Kan ook op 10 spelen, van mij mag hij komen. Denk dat Slot m goed kan inschatten en als hij zelf wil mag die van mij komen.
Als het maar bij het trainen blijft!
Waarom niet? Hij is transfervrij en speelt op een positie waar we nog wel iemand kunnen gebruiken. Daarnaast heeft hij zich in Duitsland wel ontwikkeld en is hij volgens de stats die @Kuiptalk plaatste een van de betere aanvallende middenvelders op het gebied van counterpressing. Daarmee zou het imo een uitstekende gratis aanwinst zijn voor het spel van Slot. Kunnen de miljoenen worden geïnvesteerd in andere spelers. Moeten er toch nog 6 a 7 halen met de middelen die we hebben.
Ooit werd de vraag gesteld wie beter zou worden depay of Boëtius. Was in zijn eerste periode met vlagen echt een topper in wording. Zijn tweede periode begon heel sterk maar zakte heel snel weg. Met slot durf ik het echt aan! Die kijkt niet naar sentiment maar of het echt een versterking is. Als hij groen licht geeft wie zijn wij dan om er over te klagen en te mopperen? Laten we dan gewoon achter deze jongen gaan staan!
Klopt, die kijkt inderdaad niet naar sentiment zoals veel mensen online wel. Oh een bekende naam, ja die moeten we hebben. Nee hier moet je nooit meer aan beginnen. Hij heeft zijn tijd bij Feyenoord gehad.
Dus die verdient straks een contract want hij is zo gretig en het is een kind van de club, bla bla bla
En sta jij gewoon net zo hard mee te juichen als hij 10 assists en 10 doelpunten heeft.
Ik denk dat een hoop hier vergeten dat we een erg smalle selectie hebben en zeker 6 spelers moeten vervangen. Til, malacia, Linssen, dessers, Nelson, sinistera. En dan nog een smalle selectie hebben. Een fitte transfervrije boetius is gewoon een goede aanvulling voor de breedte van het team
Mensen leven echt in de illusie dat je even 40 miljoen kan gaan uitgeven aan spelers. De realiteit is echt ver te zoeken bij sommige.
De realiteit is dat wanneer je JPB een contract geeft je weer een nutteloze uitgave in het salaris hebt. Hij voegt namelijk helemaal niets toe
Hoezo zou hij niks toevoegen dan? In Duitsland een volwassen voetballer geworden en een nummer 10. Ik denk zelfs een betere optie dan Til op het middenveld. Gewoon op korte termijn een goede kracht. Je moet komend seizoen ook presteren. Targets als Gnonto, Taabouni, Wieffer, Adil.. Het is allemaal maar de vraag hoelang het duurt voor ze kunnen aanhaken en of ze uberhaupt kunnen aanhaken.
Zou in 1 keer wel je meest technisch begaafde nummer 10 zijn die ook op de flank uit de voeten kan. Was toch een geliefde speler bij een middenmoter in Duitsland. Ze wilden hem dan ook niet kwijt. Feyenoord zou dan gek zijn om zo iemand te laten lopen.
Ja echt he, was in Duitsland afgelopen seizoen weliswaar wat minder maar voor eredivisie begrippen is dit gewoon een prima speler. Als slot hem als versterking ziet na een week trainen dan is het gewoon een bruikbare speler om erbij te hebben.
Hoe concreet is er interesse in Senesi vanuit italie? Ik zie hem binnenkort helaas wel vertrekken
Wees blij, Hancko daarvoor aantrekken, en Senesi loopt toch uit contract
Ja en nee, gun het hem maar hij was wel erg belangrijk en hopelijk komt hankco. Is een topper! En boetius, als hij een aanwinst kan zijn voor het team, waarom niet?
Wordt wel tijd om afscheid te nemen. Laatste paar wedstrijden waren sterk, maar mocht ook wel een keer.
In 532 systeem komt hij wellicht beter tot zijn recht. Blijft een kwetsbare factor achterin.
Oftewel: die tekent volgende week een contract als hij zich laat zien bij de trainingen
Wat prima zou zijn als hij laat zien dat het echt een versterking is.
Want het is zo'n enorme topper. Daarom is hij ook nog altijd clubloos en traint hij mee met één van zijn oide werkgevers. Als hij echt zo goed was had hij allang een transfer gemaakt
@Rocco, Pogba is sinds gister pas van Juventus daarvoor ook clubloos, evenals Dybala nu volgens mij..
Ze zeggen altijd dat er geen sprake is van een proefperiode maar ze tekenen toch ook altijd
We hebben hem destijds voor 2 miljoen verkocht aan Basel, voor 1,5 miljoen terug gehaald. 500k onder aan de streep

Daarna hebben we hem voor 3,5 miljoen aan Mainz verkocht.

Opgeteld heeft hij ons tot nu toe dus 4 miljoen opgeleverd. Als we hem nu nog een x kunnen contracteren en we slagen er in om hem volgend jaar nog voor een schappelijke 2-3 miljoen te verkopen hebben we in totaal dus 6-7 miljoen aan hem verdient.

Wellicht wat ongebruikelijk, maar elke miljoen is er 1 bij feyenoord.
Van het één komt het ander. Nooit aan beginnen!!!
Als Slot een week met hem getraind heeft en ziet dat hij van toegevoegde waarde kan zijn dan moet ik het nog zien. Is gewoon slim om te kijken of hij het slotvoetbal aan kan.
Doen!!!! Hele andere type speler geworden, speelt ook op 10 nu. Kan wel wat worden.
Echt een topper inderdaad, daarom is hij clubloos.
Als zijn salariseisen relatief laag zijn, kun je hem er prima bij hebben als wisselspeler. Ik zou niet in hem investeren als basisspeler vanwege de relatief hoge leeftijd en het gebrek aan restwaarde
Boetius is dan echt een speler voor de korte termijn. Als de middenvelders komen waar wij interesse in hebben, dan hebben we zat restwaarde op het middenveld. Niet iedere speler hoeft restwaarde te hebben. Ik ben ervan overtuigd dat Boetius om korte termijn minimaal EL niveau aantikt. Dan heb je met Boetius en Toornstra 2 middenvelders zonder restwaarde. En verder maken Kokcu, Aursnes Adil (hopelijk) en Bassett dat goed.

Hendrix is er ook nog, maar als we bovenstaande middenvelders hebben verwacht ik niet dat Hendrix nog veel speelminuten krijgt en misschien wel verder wil kijken.
En ik vergeet gewoon Wieffer haha! Ook restwaarde natuurlijk. Alleen is het maar even de vraag hoe snel die aanhaakt.
Mensen vergeten volgens mij hoe slecht alireza is. Deze jongen is zeker niet slechter dan Dilrosun hoor
Hebben we eigenlijk ooit spelers met drie termijnen gehad bij Feyenoord, na definitieve transfers?
Nee, en dit keer ook niet hoop ik. We zijn geen liefdadigheidsinstelling.
Heeft wel een heel sterk seizoen gedraaid bij Mainz he.
Klopt 2 x verhuurd/verkocht aan Groningen en geloof een Belgische club
Goed gevonden! Nog even wat informatie daarover, haha!

Houtman was afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord. In seizoen 1977/78 werd hij verhuurd aan FC Groningen, waarvoor hij op 17 augustus 1977 zijn debuut maakte in het betaalde voetbal, tegen FC Vlaardingen '74. In deze wedstrijd in de Eerste divisie scoorde hij direct. In zijn eerste seizoen maakte hij in totaal 23 doelpunten in 32 wedstrijden en was hij topscorer van de Eerste divisie.

Na een half jaar terug bij Feyenoord en een half jaar bij Club Brugge in België belandde Houtman opnieuw bij FC Groningen, dat dat seizoen promoveerde naar de Eredivisie. In de drie seizoenen dat hij bij Groningen speelde, scoorde hij regelmatig. Dit wekte opnieuw de interesse van Feyenoord. In de zomer van 1982 keerde Houtman terug in Rotterdam. Hij speelde vervolgens zijn meest succesvolle seizoen: met 30 doelpunten in 32 wedstrijden was hij Nederlands topscorer en eindigde hij als tweede op de lijst van Europese topschutters. Hiervoor ontving Houtman in Parijs de zilveren schoen uit handen van Eusébio. Op 7 september 1983 maakte hij zijn debuut voor het Nederlands elftal. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland maakte Houtman een van de drie doelpunten.

Tussen 1983 en 1985 speelde Houtman acht interlands waarin hij zeven keer scoorde. In een vriendschappelijke wedstrijd tegen Denemarken scoorde hij twee keer. Zijn laatste wedstrijd voor Oranje was op 20 november 1985 tegen België. Ondanks winst en een doelpunt van Houtman wist Nederland zich in deze wedstrijd niet te kwalificeren voor het WK van 1986. Houtman was inmiddels opnieuw bij FC Groningen beland. In januari 1987 vertrok hij naar Sporting Lissabon en in oktober 1988 keerde hij weer terug naar Feyenoord. Dit was de derde keer dat Houtman terugkwam bij Feyenoord en dus de vierde keer dat hij bij de Rotterdamse club onder contract stond. Geen één andere voetballer keerde zoveel terug bij dezelfde club.
Afgelopen seizoenen gemiddeld een paar goals en een paar assists....28 jaar, geen restwaarde, weinig toegevoegde waarde lijkt me, dus hopelijk snel naar een tweede divisie ergens *duimpje omhoog*
Niet meer aan beginnen joh. Is 28 en dus amper restwaarde.
Voor de breedte op de 10 positie meer dan prima
Had Feyenoord in het verleden ook met Vlaar moeten toestaan. Zeker ook omdat hij ons niet liet vallen toen we diep in de problemen zaten. In ieder geval mooi dat Boetius nu wel mag mee trainen en blijft het daar hopelijk bij. Kan lekker voetballen maar laat het echt veel te weinig zien.
Dat van Vlaar was echt genant naar mijn idee. Zeker ook omdat hij iig de eerste seizoenen het prima deed en dus ook mee had gekund bij Feyenoord.

Hij had alles om een echte Feyenoorder te zijn, en dat was hij ook, maar dat gedoe zal ook bij hem niet goed zijn gevallen.
Martin van Geel nodigde Vlaar al vroeg uit, maar Ron wilde toen wachten op Man UTD, toen dat niet doorging was Feyenoord al verder gegaan en was er GEEN plaats meer voor Vlaar.
Misschien gewoon een contract geven zodat we 'm voor de derde keer kunnen verkopen. Gewoon omdat het kan..
Alsjeblieft laat hem tekenen!!!!!!!

Als JP voor 3/4 jaar tekent ben ik zo blij, die gozer kan je echt goed gebruiken nu.
Neeee laat het bij mee trainen blijven graag. Niet weer aan de oude spelers terug haal actie beginnen.
Prima, wie weet laat die leuke dingen zien en overwegen ze daarna misschien een contract. Kan geen kwaad dit
Netjes van Feyenoord, eens Feyenoorder altijd Feyenoorder!
Zou goed zijn als hij dat, gezien z'n 2e periode, zelf ook begrijpt
Bij vilhena boden ze het niet aan, dus het is niet bij elke feyenoorder, altijd feyenoorder....