boetius bron 1908 jim

Foto: Jim Breeman/1908.nl

Transfers

'Boëtius ziet een derde termijn bij Feyenoord wel zitten'

Dennis

Jean-Paul Boëtius staat open voor een terugkeer naar Feyenoord. Momenteel houdt de transfervrije speler zijn conditie op peil bij de selectie van Arne Slot. 

Opvallend was dat Boëtius gisteren speelminuten maakte tijdens de verloren oefenwedstrijd tegen Union Sint-Gillis (0-4). Dat voedde de speculatie dat club en speler wellicht in elkaar geinteresseerd zijn. 

De 28-jarige Boëtius heeft de afgelopen dagen duidelijk aangegeven alle opties open te houden. Hij hoopt vooral op een club uit de Premier League. Die lijkt er vooralsnog niet te komen. De Telegraaf meldt nu dat de linkeraanvaller intern bij Feyenoord heeft gezegd te willen praten over een contract. 

Dat zou betekenen dat Boëtius voor een derde termijn bij Feyenoord gaat. In zijn eerste periode kwam hij tot 82 wedstrijden waarin hij 18 keer wist te scoren. Hij verdiende er destijds een transfer naar FC Basel mee. Zijn tweede termijn verliep echter pijnlijk en duurde slechts één seizoen. Toenmalig Feyenoord-trainer verweet Boëtius onprofessioneel gedrag, waarna Feyenoord en Boëtius besloten niet met elkaar verder te gaan. De betrokkenen van het conflict zijn echter niet meer werkzaam bij Feyenoord. Voor Boëtius wellicht een reden om toch weer het roodwitte shirt aan te trekken.   

Delen

Reacties

Liever die Anouci als ik het goed schrijf dan Boetius.
Weet iemand waarom hij niet bij Mainz heeft bijgetekend?
Prima, ik zeg doen! Ervaren speler en maakt Feyenoord ook nog eens beter. Goede aanvulling voor onze selectie! En qua leeftijd is hij later ook nog eens te verkopen.
Ik zou hem er graag bij hebben en zou niet aarzelen. Voorin missen we nog veel spelers. Ook het feit dat hij ervaring heeft is belangrijk tussen al fie veelal jongere spelers. Gratis op te halen, dan is een wat hoger salaris financieel geen aderlating.
Ik heb hem zien voetballen bij Mainz en hij was met kop en schouders de beste op t veld dus laat t hier maar zien
Speelde zeer sterk bij Mainz.

Aangezien Dilrosun ook op 10 kan, en Walemark wellicht ook heb je een extreem dynamische voorhoede als ze onderling van positie wisselen. Dan kan je natuurlijk best wel flinke ruimtes trekken als de verdediging onderling spelers moet gaan overpakken..

Nu nog de fysieke spits ervoor en het gaat ergens op lijken.
Leuk dat hij daar open voorstaat, helaas voor hem hebben wij die deur al dicht geflikkert.
Als je online ziet hoe de fans van Mainz reageren op het feit dat hij de club ging verlaten heeft hij toch een goede indruk achter weten te laten. Het meerendeel had toch gehoopt op een langer verblijf van 'Djanga', zoals ze hem daar noemde.
Op moment van schrijven zou dit artikel 47 minuten geleden geplaatst zijn, maar staat in de eerste zin platte tekst "Opvallend was dat Boëtius gisteren speelminuten maakte..."!?
Nieuws is ook van gisteren, geen idee waarom het pas op maandag geplaatst is.
Is echt stuk beter geworden, is gewoon prima speler om erbij te hebben. Ik was indertijd ook wel blij dat hij wegging, maar we zijn 4 jaar verder en daar in Duitsland prima gedaan. Er is extra ruimte in salarishuis door het vertrek Bozenik. Als ook Diemers nog gaat gaan we de goede kant op.
David Datro Fofana. Een naam die is genoemd bij ons? Talentvolle spits van Molde.
Prima om er bij te hebben, multifunctionele speler, 4 jaar Mainz goed gedaan veel gespeeld dat doe je ook niet zomaar in de Bundesliga. Altijd naar het verleden kijken bij velen word je zo moe van. Deze jongen heeft zich ontwikkeld
Alsjeblieft niet zeg. Hoop dat die jongen een leuke club vind, maar niet weer bij ons hoor. Doorpakken, andere namen alsjeblieft.
Waarom niet? Ik heb echt geen enkele 'nay-sayer' gevonden die kon beargumenteren waarom hij geen versterking (op zijn minst in de breedte) voor Slot is.
Ik geloof niet zo in een terug keer. We hebben een basis nummer 10 nodig en volgens mij staan er wel betere op het lijstje. Als back-up hebben we meerdere spelers die op 10 uit de voeten kunnen. Dan zou het denk ik een dure speler voor het salarishuis zijn om er bij te nemen als breedte.
Ik denk dat dat het punt gaat zijn. Als hij genoegen neemt met een laag salaris zal Feyenoord het wellicht wel zien zitten om hem als ervaren back-up erbij te houden (wat ik best zou kunnen begrijpen). Maar waarschijnlijk gaat die jongen ergens in het buitenland wel wat meer verdienen en zien we hem na deze zomer niet meer terug.
Ja ik denk dat het voor beide een win-win was om hem te laten mee trainen. Hij om fit te blijven, voor ons om meer weerstand te krijgen op de training en niet om hem te testen. Al kan hij uiteraard Slot op andere gedachten brengen.