jan-boskamp

VK Sportphoto

Nieuws

Boskamp: "Bij elke wedstrijd een goed gevoel"

Stan

In gesprek met Vandaag Inside laat Jan Boskamp, die de laatste tijd helaas kampt met gezondheidsproblemen, zijn licht schijnen over de staat van Feyenoord. De analist en tevens fanatiek Feyenoorder is erg enthousiast over zijn cluppie. 

Boskamp weet wel dat een mogelijk kampioenschap nog ver weg is: “Weet je wat het klote eraan is. Je staat met 4, 5 ploegen heel dicht bij elkaar en je moet nog tegen al die ploegen. Dus in principe mag je geen punten laten liggen tegen die ploegen." Hij voegt daaraan toe dat hij ondanks dat hij het niet altijd eens is met beslissingen van Arne Slot, wel veel vertrouwen heeft in Feyenoord. 

De 74-jarige analist is dan ook erg te spreken over diverse spelers in de Rotterdamse ploeg: “Toen we tegen Ajax speelde vond ik Bijlow heel goed. Die vond ik tegen Twente weer heel goed keepen. Op bepaald moment pakt hij gewoon 2, 3 gemaakte goals. Geertruida vond ik heel sterk spelen. Dan heb je Kökcü, die heel goed speelde en heb je Harmannetje en Wieffer. Die vier jongens van Varkenoord die vond ik echt heel goed spelen. Dat geeft mij meer plezier dan dat we er een gaan halen van 30 miljoen, bij wijze van spreken.”

Toch onbreekt met Gernot Trauner nog een van de sterkhouders van het elftal. Boskamp is echter van mening dat dat gemis op dit moment niet heel groot is: “Ik moet zeggen: Geertruida vind ik uitstekend spelen en die past met Hancko goed bij elkaar. Je kan hoger spelen, want Geertruida heeft meer snelheid dan Trauner. Op het moment mis ik ‘m niet.”

Dat Feyenoord blijft presteren geeft Boskmap het vertrouwen dat de ploeg ook zondamiddag tegen PSV een resultaat kan halen: “Op het moment heb ik bij elke wedstrijd een goed gevoel. Als je hoog verdedigt op die verdedigers van PSV dan komen ze in de problemen.”

Delen

Reacties

Alle reden voor 'goede gevoelens' maar toch zie ik wel een beetje een patroon in wel veel druk zetten, redelijk veel balbezit maar slechts een handje vol kansen en weinig goals. De dreiging en het rendement van met name de vleugelspitsen moet ferm omhoog.
De zelffelicitaties die Arne Slot steeds in petto heeft in zijn complimenten over de manier van spelen van Feyenoord leveren nl geen punten op. Stop daar maar eens even mee, zou ik zeggen en kom er op terug als er ook weer grote wedstrijden gewonnen worden. Moet je de kleine ook blijven winnen natuurlijk.
N.B. Ik probeer niet cynisch te zijn maar gewoon de realiteit in het oog te houden, met dus wel 'goede gevoelens'.