dessers staand

VK Sportphoto

Nieuws

Dessers haalt met Cremonese zijn gram bij AS Roma

Stan

Cyriel Dessers heeft woensdagavond met zijn club US Cremonese het AS Roma van Jose Mourinho uitgeschakeld in de strijd om de Coppa Italia. De Nigeriaanse Belg die in de Conference League-finale van vorig seizoen met Feyenoord nog zijn meerdere moest erkennen in de Romeinen, wist ditmaal wel te winnen. 

Bij het betreden van het veld van het Stadio Olimpico, de thuisbasis van AS Roma, zullen de gedachten van Dessers ongetwijfeld terug zijn gegaan naar 25 mei 2022, toen Feyenoord na een prachtige campagne in het Conference League-toernooi aftrapte voor de finale in Tirana. In de Albanese hoofdstad hoopte 'Mister Conference League' een fantastisch seizoen, waarin de huurling met zijn belangrijke doelpunten een plekje had veroverd in de harten van de Feyenoord-fans, af te sluiten met het winnen van een prijs. Tevergeefs, zo bleek: het team van Arne Slot beet zich stuk op de stugge Mourinho-ploeg en keerde met veel trots, maar zonder prijs terug naar Rotterdam. 

Woensdag stond Dessers dus wederom tegenover de ploeg die hem en Feyenoord vorig seizoen onthielden van de felbeerde Europese bokaal. Dit keer in dienst van het Italiaanse Cremonese, dat hem afgelopen zomer overnam van KRC Genk. De promovendus, die in de Serie A bivakkeert op de laatste plaats, zorgde gisteravond voor een kleine verrassing in het bekertoernooi van Italië door AS Roma in eigen huis te verslaan. Cyriel Dessers zorgde met een benutte strafschop na 28 minuten voor de verrassende openingstreffer van de bezoekers. Net na rust kwam Cremonese via een eigen doelpunt van Roma zelfs op 0-2. Genoeg voor een overwinning op de Romeinen, dat in de 94e minuut nog de 1-2 maakte, zo bleek na het laatste fluitsignaal. 

Dessers, die met Cremonese doorstroomt naar de halve finale van de Coppa Italia, had liever ook trefzeker geweest in die andere wedstrijd tegen AS Roma, maar haalt door het uitschakelen van de Conference League-winnaar van vorig seizoen zijn gram. Voor hemzelf én een klein beetje voor Feyenoord. 

Delen

Reacties

Het waren ook geen misselijke goals. Vooral die strafschop. Boem!
Ik had Dessers er graag bij gehad hoor!
Krijgen we nu met terugwerkende kracht alsnog die Conference League beker of hebben we hier gewoon echt helemaal niets aan?
Eerlijk gezegd had Dessers niet eens misstaan in ons elftal.
Wat Dessers doet is natuurlijk leuk, maar ik heb niet het gevoel dat we ons gram nu hebben gehaald om eerlijk te zijn.
Nee, wij niet. Wij speelden namelijk toen niet mee. Maar hij zelf wel natuurlijk!