team-feymid

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord-selectie verrast slachtoffer busongeluk

Stan

Voor Daan van der Star (13) en Ricardo Stouten (12) werd woensdag een droom werkelijkheid toen ze bij De Kuip de selectie van Feyenoord mochten ontmoeten, zo valt te lezen in het AD. Waar het plezier gisteren groot was, was dat 13 september 2022 wel anders. Daan, die met zijn vriendje Ricardo van school naar huis fietste, werd die dag namelijk overreden door een bus. 

Bij het ongeluk van vorig jaar reed de bus over de voet van de jongen heen. Ricardo zag de bus op tijd en raakte niet gewond, maar had al snel door dat zijn vriend Daan er wel slecht aan toe was: "Wat ik toen deed? Ik schreeuwde naar de mensen: dat ze 112 moesten bellen. Zelf ben ik bij hem gaan zitten en heb zijn hand vastgehouden.”

De gebeurtenis zorgde bij de ouders van Daan voor een shock. Gelukkig bleek in het ziekenhuis dat de voet van het jongetje niet geamputeerd hoefde te worden en kon hij na 7 weken weer naar huis. Daans ouders besloten daarop dat ze de twee jongens wilden verrassen door ze in het zonnetje te zetten. 

Via stichting FC Robinstijn, dat voetbalwensen organiseert voor kinderen, wordt een ontmoeting geregeld met de selectie van Feyenoord. Vooral Ricardo en zijn familie zijn namelijk fanatieke Feyenoord-supporters en dit moest dan ook een soort van bedankje zijn voor de 'heldendaad' die hij had verricht. 

Zo dachten de jongens woensdagochtend naar school te gaan, maar werden ze daar opgehaald om vervolgens een bezoek te brengen aan De Kuip. In het stadion van Feyenoord vindt een uitgebreidde onmoeting plaats met de spelers van de Rotterdamse club: er wordt gebabbeld met Bijlow, gevoetbald met Kökcü en natuurlijk worden er foto's en handdtekeningen gescoord. 

Helaas moet Daan de verrassing van gepaste afstand beleven. De 13-jarige jongen kampt met buikgriep en kan daarom niet te dicht bij de Feyenoord-spelers komen. Om dit goed te maken mag hij binnenkort aanwezig zijn bij een training van Feyenoord. 

Delen

Reacties

prachtig gebaar, en dan zo jammer dat ie op afstand moest :( hopelijk hebben ze t leuk gehad!