yv2023712yv2023712a1a04748

VK Sportphoto

Nieuws

Boskamp over Ivanušec: "Die jongen is zó goed, echt niet normaal"

FeyenoordTM

Afgelopen week was oud-Feyenoorder Jan Boskamp te gast bij het trainingskamp van de club in het Oostenrijkse Saalfelden. De voormalig UEFA-cup winnaar uit 1974 was te spreken over het aankomende talent.

''Sauertje, die is fantastisch. Zeventien jaar, niet te geloven. Het is een heel jonge jongen, maar hij heeft lef'', aldus Boskamp in gesprek met Voetbal International. ''Hij durft de actie aan te gaan, echt heerlijk om naar te kijken. Als je daar zo'n ventje hebt lopen, hoef je eigenlijk al geen linksbuiten meer te halen, dat meen ik echt. Als ze alleen in de competitie zouden spelen, zou ik het zo met hem aandurven. Maar goed, je gaat natuurlijk wel de Champions League in. Dus als ik eerlijk ben, denk ik wel dat er nog wel buitenspeler bij komt.''

Feyenoord zit nog altijd concreet achter de multifunctionele Luka Ivanušec aan. De Kroatisch-international kan zowel op linksbuiten als op het aanvallende middenveld uit de voeten. ''Die jongen is zó goed, echt niet normaal. Ik volg Dinamo Zagreb al langer, omdat ze daar altijd de beste spelers weghalen bij de andere clubs. Dat hebben ze ook met deze jongen gedaan. Hij is écht goed. Het is niet zo dat hij de honderd meter in tien seconden loopt, maar kan echt verschrikkelijk goed tussen de linies voetballen. Als hij komt, dan is Szymanski snel vergeten, dat denk ik echt.''

Delen

Reacties

Halen dan. Dan maar een paar centen meer toch. Het is bijna d-day
Leuk Jan, maar een paar jaar geleden had je dezelfde teksten over Emil Hansson en die viel pas positief op toen hij in de KKD kwam te spelen.......
Ja in juli is iedereen in vorm.....
Hansson is ook best een aardige speler maar Van de Belt is wel 3 jaar jonger. En dat is een allround middenvelder en dan betekenen die cijfers toch iets anders dan bij een aanvaller van 25 wiens Eredivisiestats aanzienlijk minder zijn.
Ik denk dat Boskamp het goed verwoord.
Het leuke is dat de transferperiode nog 5 weken duurt. Gaan nog echt 10-len namen voorbij komen. Als later Geertruida voor 30 mjn+ verkocht wordt, geeft dat heel veel nieuwe mogelijkheden. En ook op het eind komen er nog buitenkansje langs (Wijnaldum bijvoorbeeld)


Uiteindelijk staat er een geweldige selectie die al stukken verder is dan vorig jaar.
Dat hoop jij, ik wel het nog wel zien
Voor iemand met zo’n naam, ben je toch redelijk pessimistisch.
Ik ben ook wel benieuwd naar die Sauer. Zou mooi zijn als hij komend seizoen minuten kan maken in het eerste als wedstrijden goed verlopen. Maar ik snap wat Boskamp zegt. Als je voor staat, in zo'n jeugdspeler leuk. Als je achterstaat, wil je met iemand komen waarvan je met meer zekerheid kunt zeggen dat je wat kunt forceren.
Dit heeft hij toch gezegd over Sauer en niet over die Kroaat?
@FTM Ik snak wel echt ff naar een nieuwe live of video op youtube. Wil wel weten hoe alles nu zit en ervoor staat.
Ik ben het eens met Jan, ik heb deze Ivanusec weleens Europees zien spelen. Heeft een steekpass in zijn voeten, kan zó een man vrij voor de goal zetten. Alleen jammer dat hij, wegens getreuzel van Feyenoord, naar Marseille gaat.
Dat van Marseille is een gerucht, maak je niet zo druk man
Nee was ik het maar. Dan hadden we al 3 nieuwe spelers
Ik maak me niet druk hoor, dat is weer heel wat anders.
Op zich wel logisch dat Zagreb even afwacht, dat doet Feyenoord ook met Geertruida. Is te hopen dat deze speler echt alleen naar Feyenoord wil.
Zijn altijd mooie woorden, maar eerst maar even kijken of het ook allemaal echt realiteit wordt.
Doorpakken doorpakken doorpakken. Ey te Kloese luisteren godverdome 🤣
Komt niet beste Jan. Zo lang meneertje troost er zit blijft er geld verdwijnen.
Liever net naast een speler grijpen die het wel is dan een speler pakken die het net niet is!
Die Rus is voor zeker naar Lazio. 14 miljoen inclusief bonussen
Allemaal leuk wat er over die jongen wordt gezegd, maar dat is pas interessant als we hem ook daadwerkelijk binnenhalen.
Leg *********** dat bedrag neer man. Wat is dat toch!
Helemaal eens. ****** dat bedrag gwn neer!!!😂😂😂
Komt niet
Ze gaan nu voor Calvin Stengs
Stengs gaat echt niet komen, gaat gewoon naar Antwerp
Voel me net VluggeJapie nu, ****** hahahahaha
Zei.

Maar ik moet je gelijk geven. Denk dat velen dit niet hadden zien aankomen. Zelfs ****** niet.
Die lach zegt niet veel goeds ftm geen stengs of wel
Dat is juist positief, optyfuh met middelmaat
Ja ik wil juist ook geen stengs he ik wil luka
Of lachte je op de naam die hij heeft hahahaah
Je had toch gelijk met Slot heeft alles in handen
Gaan voor Stengs en Ivanusec.
Doe komt niet als buitenspeler maar 10
Luister naar jan dtk. Halen al kost ie 12
Dan moet je die 12 miljoen wel hebben.
Maar dan heb je te weinig geld over voor een tweede aanvaller.
Weten we allemaal niet, we hebben geen inzicht in de financiën bij Feyenoord.
Vertel?

- 20% afdracht vd inkomende gelden naar de fiscus, daarboven bij inkomende transfergelden nog geld naar zaakwaarnemers en eerste club
- het geld van inkomende transfers wordt in termijnen overgemaakt en heb je niet meteen op je rekening, voor het aantrekken van nieuwe spelers moet dus meestal een lening worden afgesloten tegen 8 % die ook moet worden afgelost
- financieel had Feyenoord geen spek op de botten en daarom moet er ook worden gespaard
Resultaat naar mijn schatting: bij verantwoord financieel beleid in deze tijd van opbouw van de club kan zo’n beetje een kwart van de inkomende kosten worden uitgegeven aan nieuwe spelers. Er zijn al een aantal spelers gehaald, dus er is niet veel meer over.
-
Je hebt geen inzicht in de gehele financiële boekhouding van Feyenoord dus je hebt een mooi overzichtje gemaakt maar is compleet zonde van jouw tijd en tijd van mensen om dit medium aangezien we het nog gaan lezen ook
Het klopt dat ik net als jij niet in de boeken kan kijken, tenzij je de echt DtK bent, dan hoor ik graag van je hoe het wel zit. Maar in het andere geval is het niet waar dat we geld in overvloed hebben. Kijk bijvoorbeeld wat VI heeft uitgezocht over wat een club netto overhoudt aan de verkoop van spelers.