Bevestigd
calvin-stengs-ogcnice

ogcnice

Transfers

Feyenoord concreet voor Stengs

FeyenoordTM

Feyenoord is laat in het weekend inderdaad concreet geworden voor Calvin Stengs. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van Santi Aouna.

Stengs prijkt in Rotterdam hoog op de wensenlijst van hoofdtrainer Arne Slot. Feyenoord was aanvankelijk van plan om in augustus een voorzichtige poging te wagen voor Stengs, maar heeft na de concrete toenadering van Royal Antwerp vaart gemaakt richting het Franse Nice.

De 24-jarige Nederlander speelde tot dusver 176 officiële wedstrijden op het hoogste niveau voor AZ, OGC Nice en Royal Antwerp. Daarin was hij goed voor 28 goals en 18 assists. Bij de genoemde Ligue 1-club staat hij tot medio 2026 onder contact, maar komt hij niet in aanmerking voor een vaste basisplaats.

De van origine rechtsbuiten speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Royal Antwerp waar hij voornamelijk opgesteld werd als centrale middenvelder en als aanvallende middenvelder. In België wist Stengs onder hoofdtrainer Mark van Bommel op de laatste speeldag de landstitel te veroveren.

Het is vooralsnog onduidelijk wat de belangstelling voor Calvin Stengs met de belangstelling voor Luka Ivanušec doet. Het Algemeen Dagblad voegt aan het nieuws toe dat de geboren Amstelvener graag weer onder hoofdtrainer Arne Slot wil werken.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Sorry hoor maar vind ik niet echt een versterking. Die gaat geen potten breken in de cl als hij in nice niet eens een basisplaats waard is. Betaal dan een paar miljoen meer voor een echte versterking want dit is niveau Jahanbakhsh en er is vooral versterking op de vleugels en een veel scorende spits. Gimenez is goed maar als hij voldoende gegroeid is gaat die ook weg. Nu nog niet goed genoeg voor de cl al ligt dat 9ok aan de gebrekkige aanvoer.
juist wel. Lees: - geen links, dank -
Het succes van Feyenoord de afgelopen 2 seizoenen is gebaseerd op:

1 - de scouting van Arnesen die inmiddels om zeep is geholpen is door DTK aka van Geel 2.0
2 - De coach arne Slot met zijn staf

Punt 1 - zien de meeste mensen niet. Ze staren zich blind op Slot. Slot is een goede coach maar hij moet zich niet bemoeien met het transferbeleid. Je ziet wat er gebeurt het is zijn vak niet, laat dat aan anderen over. Feyenoord is de afgelopen 2 seizoenen succesvol mede door Slot maar niet alleen dankzij Slot. Alle macht ligt nu bij Slot en DTK die er een zooitje van maken. De scouting die ons mede groot heeft gemaakt staat buitenspel.

Bij AZ had Slot bijna niets te zeggen over transfers btw. Zo hoort het ook.
De scouting van Arnesen die ons pareltjes bracht als Amyn, Conteh, Balde en Antonucci?
De man heeft veel goed gedaan met Sportsology maar z'n aankopen zaten genoeg missers tussen hoor.
De scouting die er nu nog steeds is doet gewoon z'n werk ondanks de fabel dat die is weggepromoveerd.
Stengs is gewoon een heel goede voetballer. Heeft een verkeerde keuze gemaakt met Nice. Heeft na dat slechte jaar tijd nodig gehad bij Antwerpen, maar heeft na de winterstop zijn oude vorm aangetikt. Hopelijk speelt hij onder Slot weer op rechts. Dan heb je daar een creatieve linkspoot, die een mannetje kan passeren en een goed schot heeft.
Een linkspoot die naar binnen gaat om de ruimtes nog kleiner te maken. Is gewoon niet goed genoeg
Nee hoor, hij heeft zich bij Antwerp ontwikkeld tot een uitstekende middenvelder die prima op 8 of op 10 kan spelen.
Ik hoop dat hij als vervanger van bullaude komt en dat die verhuurd mag worden of dilrosun
Stengs is toch veen linksbuiten. Daar komt ook nog iemand voor. Stengs voor de nr 10 positie lijkt mij.
We kunnen net zo goed onze scouting eruit flikkeren. Strengs is een slapzak. Hiermee ga je geen hoge ogen gooien in de cl.
Met ons budget kunnen wij dat sowieso niet. We moeten keuzes maken en hebben nu eindelijk alle waarde op het veld staan in plaats van huurspelers.

We moeten financieel nog flinke stappen zetten voor we iets te vertellen gaan hebben in de CL. Eerste stap daarin is 11 basisspelers in eigendom hebben zodat we vol profiteren van waardestijging. Stengs voor 6 miljoen is een absoluut buitenkansje. En hij heeft zijn waarde bewezen in het Slot systeem. We houden geld over voor Ivanusec.

Als we Ivanusec binnenhalen en de rest binnenboord houden dan kunnen we volgende zomer cashen op de sterkhouders en maken we de financiële aansluiting compleet.
Ben benieuw naar deze transfer, Stengs snel de sportschool in en sterker worden. Dan zou deze transfer goed kunnen uitpakken. Vanavond hopen op een "ITS HAPPENING" van onze Kroaat.
@ FTM wat is de reden dat er zo slecht naar de scouting geluisterd wordt? We hebben succes deels aan scouting te danken. Slot en DtK zouden hier meer naar moeten luisteren! Als je het stuk in the Athletic las is de ontwikkeling die onze scouting doorging juist iets waar we op door moeten zetten.
Denk persoonlijk dat dit echt een Dilrosun aankoop is.
Ik kan me niet bedenken welke speler die mislukt is in het buitenland, weer in NL helemaal tot bloei kwam bij Feyenoord, Ajax of PSV. Ja Nederlands elftal halen, maar een grote stap daarna? Nee ik zie het niet zitten.
In Nice was hij niet op zijn plek in het 442-systeem daar. Maar in Antwerp heeft hij een prima seizoen gedraaid! Zie ook: https://www.voetbaldiepte.nl/transferanalyses/1406162_analyse-waarom-calvin-stengs-alles-is-wat-feyenoord-nodig-heeft
Hahahaha Jezus, ik probeer echt positief te blijven maar fucking Stengs??? Vind dit ook zo zwak van Slot, die durft niet voorbij zijn succesvolle periode bij AZ te kijken. Alsof die ploeg van hem destijds CL-niveau was? Iedereen van dat team is na transfer mislukt. Lijkt er toch echt op dat Arne te veel macht heeft, want kan me niet voorstellen dat onze scouting Stengs heeft voorgedragen.
In Nice was hij niet op zijn plek in het 442-systeem daar. Maar in Antwerp heeft hij een prima seizoen gedraaid! Zie ook: https://www.voetbaldiepte.nl/transferanalyses/1406162_analyse-waarom-calvin-stengs-alles-is-wat-feyenoord-nodig-heeft
Gewoon een prima aankoop dit. Heeft een goed seizoen gehad bij Antwerp, kan op meerdere posities uit de voeten, heeft een goede actie en pass in huis en dit is typisch zo’n voetballer die onder Slot grote stappen kan zetten. Zie hem ook zo weer aanhaken bij oranje, gezien de matige bezetting in oranje voor zijn posities.
Zeer concreet dus. Bliksemtransfer. Ik denk voor de nr 10 positie. Die Rus komt niet en Stengs dan als alternatief.
Ik heb een beetje het idee gekregen dat Feyenoord verstoppertje speelt en dat ze meer te besteden hebben dan het lijkt. Zij weten ook wel dat er een hele hoop te halen valt komend seizoen.
Hij wil nu zelf ook graag naar Feyenoord, is natuurlijk wel een creatieve speler, Slot kent hem ook goed. Die moet met hem werken, hij is ook nog maar 24. Nu ook die Kroaat nog en je hebt er gewoon 2 goede spelers bij.
Stengs komt snel (volgens VI)en ik heb er vertrouwen in dat hij onder Slot top gaat voetballen.
Vroeger bij az zeer goede speler onder arne slot
Dit is echt een Dilrosun 2.0tje. Hup Overmars, gooi er nog even paar miljoen bovenop!
Halen! Slot zal hem wel klaarstomen en dan is hij een waardige CL-speler voor Feyenoord. Nu Ivanusec nog en de selectie is al redelijk op orde.

Zou van Hooijdonk als Vervanger voor Danilo best spannend vinden trouwens. Vanwege de voorgeschiedenis met Pierre, maar ook omdat Sid een werkpaard is wat bij Feyenoord goed zal vallen.
Werkpaarden hoe ik in de spits niet meer te zien hoor. Die tijden zijn over.
Dus jij hebt liever luie spitsen. Jij schijnt te denken dat als ze hard werken ze niets kunnen. Wat een rare gedachte
vi meldt ook dat ueda de topkandidaat is om danilo op te volgen.
Ik zou Ueda graag zien komen. Als je er zoveel scoort in België, dan lukt je dat net zo makkelijk in Nederland. Plus, vanuit de merchandise kant exposure hebben naar de Japanse markt kan zeer gunstig zijn.
Alle vertrouwen in Slot. Ook van Bommel wil blijkbaar verder met hem en die heeft een jaar met hem gewerkt.
Wat denk je van Overmars. Weet dat het een neusje is maar die man heeft er wel kijk op.
Stengs op links ivanusec op 10 denk ik dan
Eerder andersom denk ik. Lijkt me ook het meest logische.
Stengs rechts, Ivanusek op 10 (of mogelijk zelfs 8), Paixao op links.
Of ze rouleren en maken elke verdediging helemaal lijp!
Dat zou helemaal mooi zijn. Lekker wisselen tussen vleugels en CAM!
Eerst namen als Ivannusec, Zakharyan en Isaksen.

Blijkt niet haalbaar..

Vervolgens komen er namen van Stengs en van Hooijdonk voorbij.

Ik dacht echt dat we dit achter ons hadden gelaten maar we zijn weer terug bij af..
Hou het een beetje op niveau, joh. Kom tenminste met argumenten waarom jij het beter denkt te zien dan Slot.
Omdat Stengs altijd al een wisselvallige speler is geweest en daarbij komt nog eens dat hij 0,0 rendement heeft. Dat gaat bij ons niet ineens veranderen
In Nice was hij niet op zijn plek in het 442-systeem daar. Maar in Antwerp heeft hij een prima seizoen gedraaid! Zie ook: https://www.voetbaldiepte.nl/transferanalyses/1406162_analyse-waarom-calvin-stengs-alles-is-wat-feyenoord-nodig-heeft
Ik zou meerdere ‘supporters’ willen adviseren om de website niet meer te bezoeken, de meldingen op telegram te muten en 1 september transfermarkt.nl weer eens te bezoeken.
Daar sluit ik me volledig bij aan!
Ik heb al vaak gedacht dat een speler niks zou zijn en bleek niet waar te zijn. Ik heb vertrouwen in de club dus ook in hun keuzes voor spelers.
Als die gewoon als extra rechtsbuiten komt is het prima, maar laat die alsjeblieft geen invloed hebben op ivanusec of een hele goeie nummer 10
8 a 9 miljoen incl. Bonussen. Wat denk je zelf ;)
7 miljoen excl. Bonussen. En dan nog doorverkooppercentage.
Gaat uiteindelijk toch iets minder worden, speler heeft ook nog een keuze en die valt op Feyenoord dus ja
In Nice was hij niet op zijn plek in het 442-systeem daar. Maar in Antwerp heeft hij een prima seizoen gedraaid! Zie ook: https://www.voetbaldiepte.nl/transferanalyses/1406162_analyse-waarom-calvin-stengs-alles-is-wat-feyenoord-nodig-heeft
Wat denk je zelf? Hij kost je minimaal 8 miljoen. Dan heb je geen budget meer voor een degelijke linksbuiten. Hebben lekker de prioriteiten op een rijtje. Daarnaast is slot niet serieus te nemen met ze versterken aan de bovenkant
Huren met optie tot koop lijkt me de beste optie. In potentie is hij beter dan Ali en Walemark denk ik
Als Danilo en Bullaude weggaan snap ik dit 100 procent, waarschijnlijk komt Stengs met een andere versterking voor de 10 positie en heb je twee opties voor die positie.
Wordt er vandaag een speler gepresenteerd?
Zeker. Nice weet niet hoe snel ze dit bod moeten accepteren.
We zijn weer terug bij af..
Welkom terug Martin van Geel tijdperk
@FTM Weet je ook voor welke positie Feyenoord stengs wil halen?
Heeft hij ook een penalty bokaal gewonnen?
@FTM Wordt de scouting niet helemaal gek, ze mogen letterlijk nooit meer een speler aandragen alles lijkt van Slote en de directie te komen..
Lijkt me niet dat een Paixao, Wieffer en Hancko uit de koker van Arne komt.
Maar Scouting is er voor om spelers binnen te halen voordat ze duur zijn.
Ik bedoel dat er deze zomer nog geen enkele speler op aanraden van de scouting is gehaald, allemaal uit de koker van Slot..
Nou dat is dit jaar nog niet gelukt maar misschien komt het nog.
We hebben al Vd Belt (ok dat is van Arne) en vBeelen gehaald. Lijkt mij dat vooral de laatste ook scoutingswerk is. Denk dat als Geert weggaat en Trauner nog even geblesseerd die jongen er na een half jaar ook al kan staan.
Van het niveau Ivanusec, Zakharyan, Isaksen naar het niveau Van Hooijdonk, Stemgs en op de slotdag van de transfermarkt arriveert Idrissi ook nog in De Kuip.
Die laten ze in de voorbereiding voor z’n kans gaan bij Sevilla met de mededeling, wij wachten op je mocht het het weer niets worden..
Ja ik heb ook liever die 2 oostblokkers dan de weer bekende samenvatting spelers, maar eigenlijk maakt het me ook geen **** uit zolang we weer meedoen om de prijzen.
Afgelopen jaar heeft wel aangetoond dat Slot een hele goede team kan samenstellen met de meuk die hij heeft.
Dus ook dit moet wel goed komen.
Ik heb ook vertrouwen in Slot en z’n staf.

Het is alleen jammer dat we 2 van Ivanusec, Zakharyan en Isaksen niet binnen kunnen halen.
Liefst alle 3, maar dat gaat niet meer lukken want Lazio heeft hem al zo goed als zeker binnen.

Stengs is geen slechte speler.
Maar die 3 anderen ogen technischer en dynamischer aan de bal en van een hoger niveau.

Ik had gehoopt dat Feyenoord nu al wat nieuwe spelers erbij zou hebben en dat ze tegen Villareal mee konden doen, maar dat zal niet meer gebeuren.
Stengs is een fantastische speler. In de tijd bij AZ erg van hem genoten. Zou geweldig zijn als hij ons komt versterken!
Fantastisch. Maar bij lange na niet goed genoeg voor Nice. Want die nemen 8 miljoen verlies.
Bij Nice kreeg de coach het niet voor elkaar het beste uit deze speler te halen. Onze coach heeft bewezen dat wel te kunnen.
Hij was een miskoop want hij paste niet in hun 442 systeem. Bij Antwerp heeft hij het afgelopen jaar erg goed gedaan.
Klotevoetbal in een klotecompetitie
Gewoon een goede speler die onder Slot alle kritisch droeftoeters die hem al afschrijven voor hij 1 seconde gespeeld heeft totaal de mond gaat snoeren. Recente verleden vergeten. Dessers en Til werden ook kapot gemaakt door 75% van de zogenaamde fans. En een half jaar later waren ze de fantastisch door die zelfde gasten. Lekker hypocriet. Slot weet echt wel wat hij doet en wil met jongens als Stengs en eventueel van Hooijdonk. Als je na 2 jaar nog niet in hem kan vertrouwen snap je er helemaal niks van. Nep supporters die mogelijke nieuwe spelers gelijk zo afkraken
Als Dessers en Til de maatstaaf zijn... Til was alleen in het begin goed en Dessers was dat seizoen fantastisch maar is natuurlijk geen CL materiaal
Til betere cijfers dan Szymanski
Precies, 3 maanden geleden had niemand nog van die Rus en Kroaat gehoord, nu zijn het schijnbaar de wereldtoppers die ons de CL bezorgen.
Nou ja die Kroaat is gewoon basisspeler van Kroatie boven Peresic op links en voordat Rusland Oekraine binnenviel stond die Rus bekend als 1 van de grootste talenten op 10 en wilde Chelsea 20 miljoen voor hem betalen. Zo onbekend waren ze nou ook weer niet
Arne met zijn ex-AZers.... om moe van te worden. Wanbeleid.
Allemaal zo snel oordelen terwijl deze jonge onder slot zijn beste tijd van zijn carrière had ik heb er wel vertrouwen in
Wat ik hier niet aan begrijp (los van dat het waarschijnlijk wel een versterking is), is dat spelers die na NL in het buitenland hun potentie niet hebben waargemaakt waarschijnlijk niet meer voor de jackpot weg zullen gaan. Ook niet als ze het echt goed gaan doen bij ons. Wat dat betreft snap ik niet dat er dan zo ingewikkeld gedaan lijkt te worden bij het breken van een transferrecord bij grote talenten die nu al in de belangstelling hebben gestaan van grote clubs.
Alleen maar negatieve reacties overigens en dat snap ik wel want ik zou zelf ook liever een onbekende zien die ons vele miljoenen kan gaan opleveren in de toekomst. Aan de andere kant....ga allemaal niet doen alsof je Stengs de afgelopen 2 jaar hebt zien voetballen want daar geloof ik geen kloten van dus je hebt geen idee hoe hij zich heeft ontwikkeld.
Een klasse beter dan Danilo, en nog een NL ook!
Ja hij komt alleen voor Symanski. Van Hooijdonk komt voor Danilo.
2x knvb beker, 2x johan cruijff schaal en een keer kampioen onder zijn beleid
Hahahah ga toch weg, we beginnen met zakharyan en ivanusec en eindigen met stengs en million manhoef.
Lijkt me toch een flinke downgrade ten opzichte van alle eerder genoemde targets. Jammer dat we genoegen lijken te gaan nemen met 'bekenden van' in plaats van meer ambitie te tonen en te gaan voor internationale klasse.
Nee, betreft een gescoute optie. Maar daar hebben we er deze window nog geen een mogen verwelkomen.
6-7 miljoen euro neerleggen voor Stengs is toch compleet bezopen?
Uitstekende speler voor de nr10 positie en een koopje voor 6 a 7 miljoen.
Dit meen je niet serieus hoop ik
In de huidige markt is 6 miljoen een koopje
Word een pijnlijk jaartje. Had nier verwacht dat we veel slechter zouden worden tov vorige jaar.
Hoe snel weet je of deze deal van stengs het in gevaar brengen van luka is?ftm
@FTM wat is de reden dat er zo slecht naar de scouting geluisterd wordt? We hebben succes deels aan scouting te danken. Slot en DtK zouden hier meer naar moeten luisteren! Als je het stuk in the Athletic las is de ontwikkeling die onze scouting doorging juist iets waar we op door moeten zetten.
@FTM is dit de krullenbol waarover je het had?
Die is rechtsbenig, Stengs is linksbenig
Hoop dat dat Joshua Zirkzee is zou een flinke upgrade zijn tov Danilo.
  • 1
  • 2