jan-boskamp

VK Sportphoto

Nieuws

Boskamp: "We zijn gewoon verwend"

Moreno

Oer-Feyenoorder Jan Boskamp was zondag weer aanwezig in De Kuip. Daar zag hij N.E.C. van dichtbij punten afsnoepen van Feyenoord: 2-2. In de Vandaag Inside-rubriek 'Koffie met Boskamp' vertelt hij wat hij vond van het optreden van het elftal van Arne Slot.

"De eerste helft vond ik het echt heel goed, vooral de eerste 35 minuten", begint Boskamp. "Maar het was net alsof er werd omgeschakeld van aannemen en spelen, naar aannemen, lopen, lopen, lopen met die bal en dan pas spelen. Ze kregen het niet meer voor elkaar om weer te schakelen naar dat hoge tempo. Daar schrok ik wel een beetje van. Ze konden N.E.C. in de tweede helft niet meer uit het verband spelen." 

Boskamp ziet ten opzichte van het kampioensjaar van vorig seizoen twee problemen voor Feyenoord. "Ik ga altijd drie of vier minuten eerder weg. Verleden jaar wonnen ze dan nog, maar dat is nu niet meer. En dan nog een ander probleem: PSV. Die hebben met Bakayoko, Lang en Lozano zo veel individuele kwaliteit. En dan hebben ze die De Jong daar ook nog staan."

Standaardsituaties blijven een probleem, vindt ook de inmiddels 75-jarige oud-Feyenoorder. "Ik geloof dat we er nu al tien hebben tegengekregen. Dat is echt niet normaal. Toen ik trainer was, zei ik: jij pakt hem op, en jij hem. Nu spelen veel ploegen vanuit een positie. Maar als jouw man toen scoorde, kon je zeggen: dat is jouw man." 

Boskamp heeft een duidelijke analyse over het spel van Feyenoord. "Je speelt moeilijk voetbal. Daar bedoel ik mee dat je altijd tien tot vijftien meter over de middenlijn speelt. Je hebt zo veel ruimte in de rug. Als je 2-0 voorstaat, kan je ook zeggen: nu is het even aan N.E.C., laat hen maar ruimte weggeven. Maar dan roepen die 50.000 mensen: we moeten aanvallen. Dan gaan we lopen zeiken. We zijn gewoon verwend."

Delen

Reacties

De beoogde wereldversterking Ivanusec voegt weinig toe vooralsnog.
Tel daarbij op dat sommige spelers in een vormcrisis zitten en je weet dat de 2e seizoenshelft lastig wordt.
Dat valt wel reuze mee als Feyenoord supporter dat we verwend worden.