Primeur Bevestigd
Jaap Stam | Foto via Feyenoord.nl

Afbeelding via Feyenoord

Transfers

Oud Feyenoord trainer Stam kan ingaan op nieuw avontuur

FeyenoordTM

Voormalig Feyenoord-trainer Jaap Stam is binnenkort mogelijk weer terug te vinden op de Nederlandse velden. De oud-voetballer, die eind 2021 voor het laatst als trainer voor de groep stond bij Cincinnati in de Verenigde Staten, is voor de positie van hoofdtrainer in gesprek met tweedeklasser DOS Kampen.

De geboren Kampenaar, die eerder ervaring opdeed als trainer bij PEC Zwolle, Ajax en Reading, moet zijn definitieve ja-woord nog geven. De 51-jarige voormalige verdediger is momenteel werkzaam als analist bij televisiezender ViaPlay. Bij DOS Kampen kan Stam de opvolger worden van de na dit seizoen vertrekkende Johan Pitstra.

Stam stond eerder aan het roer bij Feyenoord tussen juli 2019 en oktober 2019 en maakte later een transfervrije overstap naar Cincinnati in de MLS. De periode van Stam in Rotterdam is geen succes gebleken: hij werd kort op zijn vrijwillige opstappen opgevolgd door Dick Advocaat. Het seizoen eindigde in mineur door het plotseling uitbreken van de Coronacris, maar Feyenoord eindigde in 2020 nog wel als derde.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Hopelijk neemt hij Liam Kelly mee…..
Goede intenties maar onvoldoende baggage. Hij gaf wel alles inclusief zijn eigen gezondheid. Daarvoor respecteer onze ex-trainer wel
Ik ben toch nog altijd benieuwd op basis waarvan men ooit bij Jaap Stam uitkwam. Onervaren trainer die eigenlijk al ietwat was mislukt bij een jong elftal en haaks stond qua visie in vergelijking tot Gio. Dat terwijl er geen geld beschikbaar was om selectie aanzienlijk te versterken én hetgeen wat voor handen was dat spel helemaal niet kon spelen. Was er toen echt niets anders voorhanden?
Het blijft een hele bijzondere periode uit de toch al roemruchte geschiedenis van onze mooie club!
Deed het bij PEC redelijk and was bijna gepromoveert met Reading. Heeft ook het wel wat goed gedaan.
Hield wel Sinisterra binnenboord..en dat was het verders
@FeyenoordTM Waarom speelt Feyenoord en Babadi eigenlijk niet? Lijkt me toch dat Feyenoord meer speeltijd kan bieden aan hem dan PSV. De salaris eisen van hem gaan denken ik ook met de dag omlaag of heb ik dat mis?
Beter gewoon je tijd besteden aan ons eigen jeugdspeler en jongen van Zuid Milambo.
Milambo meer toekomst op '8' in mijn mening. Babadi is echt een 10.
Naja, ze zitten in hetzelfde leeftijdscategorie en min of meer hetzelfde niveau denk ik (Beiden nog geen basisspelers). Meer spelers van die hierachie is niet nodig denk ik. Milambo kan op meerdere posities spelen. Die minuten die Babadi zou krijgen, kan je ook aan hem geven, voor beide plekken. Dan schiet zijn ontwikkeling sneller omhoog.
Haal dit artikel alsjeblieft weg ik hoef niks meer van deze man te zien heb een verschrikkelijke periode moeten doorstaan als Feyenoorder met deze trainer hij was nog erger dan Fred Rutten en besef dat ik in die tijd nog maar 10 ofzo was ik denk oprecht dat dit de slechtste Feyenoord trainer is die ik ooit in m’n leven nu al heb meegemaakt.
Haal helemaal niks weg, bij 1908.nl besteden we ook gewoon aandacht aan oud Feyenoorders.
Ah, dan ben je nu dus 15. Dat verklaart een hoop…..
In de tijd van Fred Rutte was ik iets van 10 volgens mij kan jij dan niet rekenen.
Je schrijft ‘ en besef dat ik in die tijd nog maar 10 ofzo’. Stam was er in 2019. Dat is 5 jaar geleden. Pak je rekenmachine er even bij: Hoeveel is 10+5? Juist, 15….
Die foto heb ik al tijden niet meer gezien zeg. Staat wat mij betreft echt symbool voor zijn periode bij Feyenoord. Je ziet hem echt kijken van wat doe ik hier. De fotograaf heeft waarschijnlijk gevraagd of ie ook een foto in zijn kantoor kon krijgen. Maar er staat computer zonder beeldscherm, een telefoon uit 2008 en een nietmachine (?). Het zal me niks verbazen als hij daar verder nooit heeft gezeten. Deed gewoon de training en dan was de dag klaar.
Vergeet de rol plakband en de kantoorplant niet
Hahah het enige wat mist is zo'n knalgele markeerstift