paul-bosvelt

Piet Bouts / FSV De Feijenoorder

Nieuws

Bosvelt: “We hebben het bij Feyenoord meegemaakt in mijn tijd”

Van de redactie

Paul Bosvelt is technisch verantwoordelijk bij Go Ahead Eagles en valt op door met beperkte middelen goede resultaten te behalen. Volgens de oud-Feyenoorder denken clubs vaak te moeilijk over het vertrek van bepalende spelers, zo zegt hij in Goedemorgen Eredivisie.

Feyenoord heeft vergaande interesse in FC Twente middenvelder Ramiz Zerrouki, maar de Tukkers zien in hem een onvervangbare speler en houden tot dusver hun poot stijf. Bosvelt zegt dat clubs vaak te krampachtig denken over het vertrek van bepalende spelers. Volgens hem zullen er namelijk altijd weer nieuwe spelers opstaan om het gat in te vullen.

“We hebben het bij Feyenoord meegemaakt in mijn tijd”, zo begint Bosvelt. “Toen was Jean-Paul van Gastel de grote man. De aanvoerder en echt bepalend. Die kon naar Borussia Dortmund en AS Roma. Voor serieus geld, zeker voor Feyenoord. Dat mocht toen niet, want anders zou het elftal in elkaar zakken. Hij raakte vervolgens geblesseerd en ik kwam op zijn plek te staan. Uiteindelijk heb ik die rol op mij genomen en zonder mezelf nu teveel op de schouders te slaan, daarna is over Van Gastel niet veel meer gesproken.”

Bosvelt groeide in die tijd uit tot een Feyenoord-icoon. Met de Rotterdammers won hij het landskampioenschap in 1999 en de UEFA Cup in 2002.

Delen

Reacties

Zelfde verhaal met Jörgensen, die mocht ook echt niet weg voor zelfs de hoofdprijs. We weten wat het geworden is…..
@FTM: was of is Bosvelt in beeld geweest als technisch manager?
Leuke weetjes over van Gastel