jahanbakhsh

VK Sportphoto

Nieuws

Jahanbakhsh: “De trainer beslist de opstelling"

Van de redactie

Alireza Jahanbakhsh redde vlak voor tijd een punt voor Feyenoord in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Als invaller pegelde de Iraniër de gelijkmaker tegen de touwen en voorkwam daarmee dat Feyenoord de competitie hervatte met een nederlaag. 

“We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden”, keek Jahanbakhsh terug tegenover ESPN.

“Zij hadden één kans, maar hebben wel gescoord. De tweede helft wisten we dat we beter moesten presteren. Ik heb geprobeerd om mijn actie te maken en gevaarlijk te zijn aan de rechterkant", aldus de doelpuntenmaker.

Na zijn goal ging Feyenoord op jacht naar de gelijkmaker. “De laatste vijfentwintig minuten waren we in de positie om meer kansen te creëren. Helaas hebben we de wedstrijd niet gewonnen. We hebben wel de kans gehad om de 1-2 te maken, maar dat gebeurde niet.”

Het spelbeeld veranderde pas nadat Arne Slot meerdere wisselspelers inbracht. Jahanbakhsh daarover: “De trainer beslist de opstelling. De eerste helft hebben we ook niet veel kansen weggegeven. Utrecht is altijd lastig. Na het eerste kwartier waren we beter. We hadden meer balbezit en we hebben geprobeerd om kansen te creëren”.

Delen

Reacties

Hij valt soms door de mand bij zijn bal controle en passes, maar zijn schot is altijd fantastisch. Niet genoeg voor een basisplek maar ik hoop eigenlijk wel dat hij blijft.
Ik ben niet zijn grootste fan qua spel (z'n persoonlijkheid is wel fantastisch), maar op dit moment levert hij wel de meeste energie van de vleugelaanvallers en hij is een uitstekende speler voor het team. Misschien toch maar weer opstellen als Walemark het vertrouwen niet krijgt, want die deed het ook best aardig in de voorbereiding. Dilrosun en Idrissi heb ik genoeg van gezien, leverden allebei een wanvertoning vandaag en kansen genoeg gehad inmiddels. Paixao had een prima voorbereiding, die geef ik het voordeel van de twijfel.

Ik ben benieuwd of iemand van 1908, of een journalist (weinig fiducie in), een keer kan vragen waarom Slory en Sauer niet meer meedoen bij het eerste. Fysiek misschien nog te licht, maar voor een invalbeurt kan je ze misschien best goed gebruiken tegen tegenstanders die zich ingraven. Zeker Sauer vond ik een volwassen indruk maken in zijn minuten, heel wendbaar en creatief.
Wat een passie en strijdlust brengt hij altijd! Vaak mopperen dat acties niet lukken maar werkt zich een slag in de rondte! Kan je van dilrosun niet zeggen
Helemaal mee eens. Sprint ook als een malle terug als Pedersen helemaal uit positie staat.
Ik zou Alireza ook gewoon opstellen i.p.v. Dilrosun, Paixão, Idrissi en Wålemark. Meeste rendement en brengt ervaring