bosz

VK Sportphoto

Nieuws

Bosz kent verschil met Feyenoord: "Wij hebben wat meer efficiëntie"

Stan

Feyenoord neemt het zondag op tegen de ongeslagen koploper PSV van Peter Bosz. De trainer draait met zijn ploeg een topseizoen en gaat dan ook als favoriet het duel in Eindhoven in. Bij Voetbal International valt te lezen hoe de manager van PSV vooruitblikt op de topper. 

Bij een overwinning van PSV aankomende zondag kan hen de titel eigenlijk niet meer ontgaan. Dat weet Bosz ook. "In zekere zin kun je wel zeggen dat het duel met Feyenoord in dat opzicht een zespuntenwedstrijd is. Niet dat ik de topper overigens belangrijker vind dan bijvoorbeeld de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Want dat is niet zo. In dat duel konden we drie punten halen en dat is tegen Feyenoord ook zo. Ik had de groep juist aangegeven dat het duel met PEC daarom zo belangrijk was. Als wij daar verloren hadden, was het gat met Feyenoord alsnog zeven punten geweest. Maar dan is het toch anders."

Voor PSV had het duel van Feyenoord tegen Groningen, dat toch al aan een bomvol programma bezig is, best nog op verlenging uit mogen lopen. Al geeft de trainer van de Eindhovense club aan voor 95 procent naar zijn eigen team te kijken. "Bij de overige vijf procent betrekken we de tegenstander. Wel azen we natuurlijk op revanche omdat we daar op een bepaalde manier hebben verloren. Absoluut leeft die wedstrijd in de groep. Maar dat komt niet alleen omdat het Feyenoord is, maar ook een directe concurrent. Dit is de absolute topper, de grootste wedstrijd die wij dit seizoen in de Eredivisie kunnen spelen. Dat merk je ook wel in de groep, er is messcherp getraind."

Qua spel liggen de twee topclubs dan ook niet ver uit elkaar, als is er een reden dat PSV en niet Feyenoord aan kop staat. "Wij hebben misschien wat meer efficiëntie dan Feyenoord. We staan tien punten voor, krijgen minder goals tegen en scoren meer. Wij hebben wellicht wat meer effectiviteit."

Delen

Reacties

PSV is consistenter. Maar dit Feyenoord op hun top is beter. Hopen dat de jongens 100% focus in de voeten en de kop hebben zondag.
PSV heeft in de zomer bewust wat risico genomen met de bekende aankopen. Daarnaast hebben ze met Bosz een jaar zoals Feyenoord met Slot z’n 1e jaar. Dan lijkt alles vanzelf te gaan, geen moeite te kosten en je groeit als team. Je gaat van de ene naar de andere high.
Ik vraag me af of een 2e jaar met Bosz net zo goed zal gaan, zeker als het tegen gaat zitten zoals met Feyenoord na Oktober.
Idd en ik ben heel benieuwd wat er verkocht en gekocht gaat worden.