Betrouwbaar
Brian Priske V2

Pro Shots | Edit 1908.nl

Transfers

Brian Priske vanuit Scandinavië gelinkt aan Feyenoord; club nog niet concreet

FeyenoordTM

Vanuit Scandinavië wordt Brian Prikse aan Feyenoord gelinkt. De 47-jarige oefenmeester is momenteel in Tsjechië trainer van AC Sparta Praag.

Het medium Tipsbladet maakt zondagavond melding dat Priske 'dicht bij de baan van hoofdtrainer bij Feyenoord zou zijn'. De Deen staat tot medio 2026 onder contract in Tsjechië.

🎖️ - Feyenoord heeft momenteel géén bod ingediend op Priske. De club heeft hem ook géén concreet voorstel gedaan, maar wel eens een oriënterend gesprek gevoerd. Priske staat op de kandidatenlijst, maar er is nog géén keuze gemaakt voor wie de nieuwe hoofdtrainer moet worden.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Hij heeft dit jaar ook goede resultaten in de Europa League (voor Sparta), Dynamo Zagreb in play off verslagen, 2e in groep met Rangers, Real Betis en Limassol, Galataseray verslagen in Knock out, laatste 16 ronde verloren van Liverpool.
Ik lees een paar keer dat Priske Nederlands spreekt. Heeft hij roots hier?
@DeTeil hij heeft 2 jaar bij Genk en 2 jaar bij Brugge gespeeld. Vandaar dat hij Nederlands spreekt.
Dankjewel gosert. Ik zag België al verschillende keren langskomen. Top voor de bevestiging.
Lijkt mij een goede zet & praat zo te horen ook prima Nederlands :)

https://www.youtube.com/watch?v=n57xufHcBKw
VI weet het weer zeker dat Priske komt....Krabedam en inside info........2 verschillende dingen
Beter lezen want dat staat er helemaal niet.
Dat is helemaal niet waar man. Ze zeggen dat hij hoog op de lijst staat.
VI zegt dat Feyenoord komend weekend de nieuwe trainer hoopt te presenteren. Wordt een heet weekje dan voor DtK als er tot nu alleen nog maar "oriënterende gesprekken" zijn geweest.
Interessant... in het geval van Sahin kan ik me voorstellen dat het wacht tot na CL Finale (as zaterdag)
ik denk dat ze hier bij 1908 ook meer weten dan er word geschreven, in het belang van de club
Of er speelt meer. Slot sprak bijvoorbeeld ook veel langer met Liverpool voordat de media het oppikte.
Moet eerlijk zeggen dat ik me inderdaad niet kan voorstellen dat er niet ook allang hengeltjes uithangen uit het Maasgebouw. DtK zat in Mexico dit weekend dus alles lag stil en dan zou er opeens komend weekend witte rook moeten zijn? Ze zijn hoogstwaarschijnlijk al veel verder dan wij denken. Of, dat hoop ik tenminste.
Doet Ten Kloese slim, zo gaat het ook bij transfers bij spelers. Klein beetje druk erop houden en laten merken/voelen dat er meer alternatieven zijn. Het is een spel jongens, vraag en aanbod.
Zou als door gaat primeurtje worden Tipsbladet heeft dan de primeur
Met het melden van ‘interesse’ pakt niemand primeurs, het gaat om concrete beweging
Bovendien is die hele interesse geen primeur

↪️ stond hier al: https://x.com/r_esmn/status/1793947946666652048?s=46&t=s-cd8DO-HFGhYI_LTQEeHQ

En voor wat het waard is, de naam stond ook tussen onze aanbevelingen: https://1908.nl/artikelen/aanbeveling-potentiele-opvolgers-arne-slot
Held Boskamp had de echte primeur haha.
Interessant. Want dit bericht over Carranza gaat 'alleen maar' over interesse, maar toch noemen jullie het een 'Primeur': https://1908.nl/artikelen/feyenoord-ziet-in-julian-carranza-nieuwe-spits
Begrijp me goed hoor, ik zou een aparte 1908-knop op mijn keyboard kunnen plakken, zo vaak check ik jullie site. Goed werk! Maar dat gezanik over primeurs wordt ik af en toe goed van. Jullie zijn beter dan dat, sta er boven.
In de statistieken die ik laatst voorbij zag komen van hem leek hij helemaal niet het voetbal van Slot te spelen. Het zou echt ontzettend gek zijn als hij onze nieuwe trainer wordt
Is wel iemand die pressing wil spelen.. Vind zelf de gedachte niet heel verkeerd...
Heeft ervaring, spreekt Nederlands (is geen must, maar wel pluspunt), speelt liefst hoge pressing, bij Praag 3-4-3 (bij Midjyllant echter 4-2-3-1)
Hier interview met hem toen hij naar Antwerp ging https://www.youtube.com/watch?v=n57xufHcBKw
Iemand op Twitter had hem geanalyseerd op basis van de data en dat zag er niet bijzonder uit: https://x.com/Footy_metrics/status/1785357533533577604
Kan veel factoren hebben (kwaliteit v/d spelers, manier van spelen/verdedigen in Tsjechie, invloed van bovenaf etc.). Alleen op statistieken afgaan is nooit goed. Slot speelde namelijk de afgelopen 3 jaar telkens anders en ook bij AZ was het anders.
Zo'n bericht kan ik niet serieus nemen.. Hij zegt zelf al... heb ze zelf niet zien spelen... op basis van welke data? Alleen Praag?.. hoeveel seizoenen? Wat was het spelersmateriaal?
Is hetzelfde als roepen dat het een slechte trainer is omdat hij in België niet biven verwachting gepresteerd heeft (waarbij je je kan afvragen of dat wel aanbhem heeft gelegen).

Er zijn genoeg analyses gedaan dat hij juist geschikt is voor Feyenoord en juist een hele logische opvolger van Slot. Dan hecht ik totaal geen waarde aan een incomplete analyse van een of andere nitwit op X.
@Slotterdam, jouw keuze. Ik schreef in mijn eerste bericht dat hij qua statistieken (data!!) niet op Slot leek. Iets wat ook wordt onderschreven in het recente artikel van 1908...
Met dit soort namen hoop ik toch zelf echt heel erg op Sahin. Jonge gedreven coach die blijkbaar al tijdens zijn loopbaan gefocust was op het worden van een trainer. Heb een hekel aan het woord maar het is wel echt een vakidioot als je de mensen om hem heen hoort praten over hem.
Als Santi er onder hem twee keer zoveel in gaat priske…. Zeg ik doen!
Hopelijk is er effectief niets concreet. Ken hem van zijn tijd bij RAFC en was alles behalve onder de indruk van het spel dat zij op de mat legde
@FeyenoordTM wat als je nu gewoon die shortlist van Feyenoord eens dropt. Kunnen we lekker speculeren over wie het gaat worden. Sahin en Priske hebben we gehad. Nu de rest nog.......
Ik respecteer het rekruteringsproces liever. Daarna hoop ik te kunnen vertellen wíé het wordt, zoals dat ook goed ging in december 2020 :-)
Rutger je zei laatst op X dat je hoorde dat ze opzoek zijn naar een trainer die vasthoud aan het systeem. Waarom wordt Priske nou ineens genoemd terwijl hij 3-4-3 speelt.
Kan een agentschap achter zitten, hè
Kan een agentschap achter zitten? Je zegt zelf in bovenstaand artikel dat "Feyenoord al eens een oriënterend gesprek heeft gehad" met Priske.
Oriënterend gesprekken voeren betreft toch niks concreets? Laat een aanbieding maar volgen
@ Feyenoord TM;

Tuurlijk zijn oriënterende gesprekken wel (behoorlijk) concreet. Ik neem aan dat Feyenoord dat niet doet met 10 trainers, maar alleen met (bijvoorbeeld) 3 grootste potentiële kanshebbers.
Waarom niet? Speelde bij Midtjylland veel 4-2-3-1..
Denk ook niet dat het Feyenoord om exact dezelfde opstelling gaat, maar meer de pressing etc.
Kampioen geworden met FC Midtjylland, bij Antwerp FC verdienstelijk gepresteerd en nu bij Sparta Praag ook weer 2x op rij kampioen.

Spreekt Nederlands en houdt van aanvallend voetbal, met veel pressie en veel energie.

Ik zou op voorhand zeggen dat dit een prima coach is.
En uiteindelijk wordt het gewoon Sahin.
De man, waarvan je nog moet afwachten of het een goede trainer is. Wanneer je Sahin kiest, had je net zo goed van Persie kunnen aanstellen, want komt op het zelfde neer.
Ik moet toegeven dat ik me wel kan vinden in je uitleg met dien verstande dat v Persie er zelf voor heeft gekozen om ergens anders trainer te worden...
Daar zit nog wel een verschil in....
Saying is al hoofdtrainer geweest in Turkije, daarnaast schijnt hij de baas op het trainingsveld te zijn bij een CL finalist..
Alle respect voor van Persie, maar die heeft nog niet de ervaring die Sahin heeft. Daarmee zeg ik niet dat hij ervaren is, maar de vergelijking gaat mank.
Daarnaast kiest van Persie zelf ook voor een andere route, wat heel verstandig is van hem.
Frank Arnesen ook maar terughalen dan
in ieder geval een technisch manager
Een TM heeft te weinig te vertellen. Daarom was het lastig er 1 te vinden
Ik wacht wel tot feyenoord wél concreet is voor een opvolger van Slot
Wel al drie keer kampioen geworden. Die van hullie heb nog nooit wat gewonnen.
Bijzondere keuze. Lijkt wel heel sterk een geval waar rook is, is vuur
Zo te lezen is het een trainer wiens teams sterk zijn in pressing. Bij Praag en in Denemarken heeft hij prima gepresteerd, bij Antwerp dan weer minder. Dus niet heel raar dat hij op een lijst staat.
Inderdaad. Maar denk niet dat ze voor hem gaan. Zie hem Feyenoord niet naar een hoger niveau tillen dat wat we nu zijn.
Ik denk dat we al heel blij mogen zijn met een trainer die het niveau van Slot haalt.
Procedeerde nog tegen zijn voormalige club Antwerp. Moet hij hier proberen met Van Benthem.
@FeyenoordTM dit lijkt me gelekt vanuit zijn zaakwaarnemers kant? Bovendien lijkt het me behoorlijk onverstandig om naar een 5-3-2 of 3-4-3 systeem om te schakelen. hopelijk een losse flodders
Sparta Praag verloor met 5-1 en 6-1 van Liverpool.

Au.
Wie ik ook bel of bericht, niemand weet er iets vanaf dat dit concreet zou moeten zijn
Of die journalist lult maar wat of DtK trekt maar weer eens z'n eigen plan
Alleen dit is wel een aardigje journalist daar toch? Deze naam is nu een frontrunner?

Wel een die nog echt nergens genoemd is.
Excuus, is hier ook gewoon genoemd in het artikel ;)
Dus het is een losse flodder.....
Dat neem ik aan van wel, zoals tot nu toe eigenlijk alles wat in de media is verschenen
Picknick zal ook geen antwoord geven….
@FeyenoordTM Bij wie heb je een beter gevoel bij Priske of Sahin?
Praat dus gewoon Nederlands en heeft een aantal jaar in België gevoetbald
Ken heel die kerel niet. Dus geen idee wat ik er van moet denken.
Ik neig dan toch meer naar Schreuder. Slechter dan de vorige Dick kan bijna niet.
https://youtu.be/n57xufHcBKw?si=rl5vplSSL9UkOxtp
Wel raar dat ze nog geen keuze gemaakt hebben. Ze weten al een jaar dat Slot vertrekt. Wacht nog langer en de goede trainers zijn al onder de pannen.
Er zijn nog weken te gaan voor transferwindow. Gewoon rustig aan en feyenoord maakt een goede keuze
Een jaar is wat overdreven. Wees blij dat ze de tijd nemen. En niet voor de makkelijkste weg kiezen
Als hij martin vitik meeneemt 👀
En die LCV mag ook mee.., kan ook uitstekend op 6 spelen en loopt over jaar ook uit contract.
Betere keus dan Sahin. Doet het uitstekend daar
Sahin kan je niet echt oordelen, is veelal assistent geweest en kort in turkije trainer geweest
Helemaal niet. Heeft 90 wedstrijden gecoacht en is slechts een halfjaar assistent.
Betere keus weet ik niet. Heeft wel meer ervaring als trainer...
Ken hem persoonlijk niet, maar ze zijn lyrisch in Praag over hem. Geen 4-3-3 geloof ik.
Op basis van ik op Twitter zie zou dit een slechte keus zijn, eerste reactie die ik lees is dat hij vergelijkbaar zou zijn met De Boer, van Bommel en Gio, spelend op safe enzo
Hopelijk word het hem! Zo goede trainer. Speelt leuk voetbal.
Speelt wel een heel ander systeem en soort voetbal, weet niet echt of hij bij de club past, vooral kijkend naar hoe we ontwikkeld zijn afgelopen jaren.
Klasse in Praag, bagger in Antwerpen.
Binnen nu en hoeveel weken verwacht jij dat ze bekend gaan maken wie de nieuwe trainer gaat worden @FeyenoordTM
Hij zit niet zelf aan de directietafel, stop eens met die loze vragen altijd..
Licht eens toe. Ken je hem, heb je zijn teams zien spelen?
Heeft bij Antwerp niet heel best gedaan, maar bij Praag echt heel leuk voetbal gespeeld.
De naam Priske. Staat vanaf moment 1 in mijn top 5 trainers die Slot zou mogen vervangen
Maar het speelt niet concreet staat er, haha
Maar er staat ook dat Priske aan Feyenoord wordt gelinkt.
Wie staan er nog meer in de top 5?
Priske, Neestrup, Hjulmand, Martin en Knutsen
Wat heeft Priske voor op de rest?