Willem van Hanegem (Soccrates Images)

Soccrates Images

Nieuws

Van Hanegem: "Stop met al die teksten voor de bühne"

Van de redactie

Willem van Hanegem heeft zich afgelopen week gestoord aan de persconferentie van Robin van Persie bij zijn officiële presentatie als trainer van Sc Heerenveen. In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad heeft 'De Kromme' verder ook nog wat kritiek over voor Erik ten Hag, die aangaf dat hij vond dat mensen veel te lyrisch zijn geweest over Feyenoord de afgelopen periode.

"Als Feyenoord straks ook een nieuwe trainer heeft, hoop ik dat hij bij zijn presentatie niet heel bewust allemaal teksten de wereld in slingert die er als hapklare brokken in gaan bij de supporters", begint Van Hanegem. "Want daar heb ik mijn portie wel van gehad, eerlijk gezegd. Robin van Persie bijvoorbeeld. Die ving zijn eerste karper in Friesland. En hij had vroeger een plaatje van de eerste schoenen van Abe Lenstra op zijn kamer hangen of zoiets. Nou, het is wat allemaal hè, Heerenveen komt er dus wel bovenop."

"Van Persie was ook geïrriteerd dat er mensen waren die deze stap een tussenstop noemden. Alsof hij nu serieus het idee heeft dat hij jarenlang in Heerenveen gaat werken. De mensen zijn toch niet gek? Hij zet een logische stap in zijn loopbaan als trainer. Daar is niets mis mee. Maar stop met al die teksten voor de bühne", vervolgt 'De Kromme' over de persconferentie van de oud-Feyenoorder.

De club uit de hoofdstad presenteerde deze week ook zijn nieuwe trainer. "Daar kan onze Italiaanse vriend Francesco Farioli ook iets van hoor. Als je iets kritisch over de nieuwe trainer van Ajax zegt, schieten veel supporters van de club al in een kramp. En maar Cruijff en Van Gaal blijven noemen in interviews, dat doet het ook altijd goed. Laat Farioli nu maar gewoon laten zien hoe hij Ajax aan het voetballen krijgt. Dat is Erik ten Hag bij Manchester United niet gelukt."

Ten Hag gaf in een interview aan dat hij vond dat mensen veel te lyrisch waren over Feyenoord de afgelopen periode. "Hij won de FA Cup en hij deed net alsof hij het al twee seizoenen goed doet daar in Engeland. Hoe kun je dat nou zeggen?  Hij heeft voor een godsvermogen de verkeerde spelers gehaald. Het voetbal van Manchester United doet pijn aan de ogen zo slecht. Dan win je die beker en dan is het opeens het grote gelijk halen. Zoals hij in een interview ook nog even vertelde dat PSV zoveel beter was dan Feyenoord. Dat kan best kloppen, maar misschien had de journalist moeten zeggen: Jawel, Erik. Maar allebei die clubs spelen toch veel beter voetbal dan die miljoenenploeg van jou?"

Delen