danny-buijs

VK Sportphoto

Nieuws

Buijs: "De teamspirit, de energie, dat is wel echt geweldig"

Van de redactie

Danny Buijs zag gisteren tijdens de Klassieker een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust had Feyenoord het moeilijk, maar in de tweede helft waren de Rotterdammers de bovenliggende partij, zo vertelt hij bij FC Rijnmond

Feyenoord ging na de eerste helft met een 2-1 achterstand de rust in. “Dat had vooral te maken omdat het voetballend niet lukte om onder die druk van Ajax uit te komen, terwijl die mogelijkheden er wel waren", zo zegt de oud-Feyenoorder.

Dat de ploeg van Arne Slot de wedstrijd na rust wist om te draaien is volgens Buijs een enorm compliment voor de spelers en de technische staf. “Een aantal jongens hebben ook gezegd, dat ze in de rust met elkaar hebben gesproken. Dat ze oplossingen hebben aangereikt hoe het de tweede helft beter kon. In de tweede helft had je dan ook het gevoel ‘Feyenoord heeft de controle’”, zo vertelt Buijs die op een gegeven moment tevreden was met een punt. “Op het einde denk je dan ‘oké, 2-2’. Ook omdat Ajax eigenlijk uit het niets nog een grote kans krijgt. Die pakt de keeper geweldig. En dan valt hij toch uit de corner nog binnen.”

Dat Feyenoord uiteindelijk aan het langste eind trok heeft de ploeg volgens Buijs te danken aan het collectieve gedachte. “Als ik de bereidheid en collectiviteit bij Feyenoord zie, de teamspirit, de energie, dat is wel echt geweldig. Daar heb je ook wel het verschil gemaakt. Als je bij Ajax een paar spelers erbij ziet lopen, die hebben dat een stuk minder dan die jongens van Feyenoord.”

Delen

Reacties

Open deuren intrapper Danny.

En als coach pure middelmaat.

Moet gewoon lekker zichzelf blijven: supporter van Feijenoord
Het zijn mooie tijden voor een Feyenoord supporter. Buijs is er daar 1 van.
Zou Buijs hetzelfde kunnen bereiken met de spelers van Feyenoord als Slot?
Hahahahaha
Nou, wat denk je zelf?
ok dan valt bij deze Buijs af als kandidaat. 👍
Denk wèl dat Buijs een prima assist zou zijn voor Slot.