danny-buijs

VK Sportphoto

Nieuws

Buijs prijst clubliefde Geertruida: "Heel mooi dat hij er op deze manier inzit"

Dennis

Danny Buijs is zeer te spreken over de contractverlenging van Lutsharel Geertruida. De oud-Feyenoorder prijst de clubliefde van de verdediger, in een tijd dat je dat bj profvoetballers nog maar zelden ziet.

“Dat is wel iets moois, dat zo’n speler dat ook doet”, zo zegt Buijs over de verlenging bij FC Rijnmond. “Geertruida zei ‘het is niet alleen goed voor mij, maar ook voor de club’. Zodat de club geld aan mij kan verdienen. Dat is wel een hele mooie insteek.” 

Volgens Buijs zijn er maar weinig jonge voetballers die een dergelijke insteek hebben. “Je hebt ook van die zaakwaarnemers die op zo’n jongen inpraten. Die zeggen ‘niet verlengen’ want dan zit er meer geld voor ons in.  Dan is het wel heel mooi dat zo’n jongen er op deze manier inzit.”

De gesprekken met Geertruida liepen al een tijdje. De verwachting is dat de contractverlenging gepaard is gegaan met een forse salarisverhoging. Buijs vind dat niet raar. “Top dat zo’n jongen wil meedenken dat de club straks een transfersom aan hem kan verdienen. Maar op korte termijn wil hij er zelf ook wat voor terug.”

Volgens Buijs gaat het niet alleen om een transfersom maar is een langer verblijf van Geertruida zeker ook reëel. “Als ze kampioen worden gaan ze de Champions League in. En hij gaat misschien meer minuten maken bij het Nederlands elftal.”  

Delen

Reacties

Dan had ie wel minimaal voor 2 jaar bijgetekend, Danny

Wat is er overigens waar vd gelimiteerde transfersom?
Het is mooi dat hij heeft verlengd, ik zie hem echter nog wel gaan als er een grote club komt.
Hij is aan een zeer sterk seizoen bezig, het zou zeer opmerkelijk zijn als er geen interesse in hem is. Zou het goed doen in Engeland. Denk wel dat er een gelimiteerde transfersom in het nieuwe contract zal staan. Afspraken zullen zeker zijn gemaakt.