frans-reichhardt

Columns

COLUMN • Slot heeft Feyenoord omgetoverd tot een roedel hongerige voetbalbeesten

Van de redactie

De uitslagen zijn binnen. De stemmen zijn geteld. Feyenoord is als grote winnaar van dit weekend uit de bus gekomen. Waar je ook op pagina 819 kijkt, in Zeeland of Groningen, in alle provincies is Feyenoord de grootste. Laat het even tot je doordringen: vorig seizoen haalde Feyenoord de finale van de Conference League en dit seizoen staat Feyenoord in de kwartfinale van de Europa League, de halve finale van de KNVB Beker en is het al maanden koploper. De Coolsingel lonkt. Het is pas maart en Feyenoord bezorgt burgemeester Aboutaleb al slapeloze nachten.

Intussen groeit de liefde tussen dit team en het legioen. Niet enkel door de goede resultaten. Er is nog iets. Het legioen identificeert zich met de vechtmachine die dit Feyenoord is. Van Geertruida tot Giménez, van Hartman tot Alireza, van Hancko tot Wieffer, van Kökçü tot Idrissi, deze spelers veroveren hun punten en onze harten met een zelden vertoonde gretigheid. Wekelijks zien we een elftal dat niet altijd makkelijk wint, maar dat in elk geval moeilijk verliest. Dit team is op een missie.

Neem Orkun Kökçü. In meer dan alleen voetballend opzicht een aanvoerder. Met zijn voeten, zijn coaching, zijn inzicht, zijn passing, zijn duelkracht en zijn ruggengraat. Alsof de KNVB het bewust zo had getimed stond afgelopen voetbalweekend, uitgerekend het weekend van de Klassieker, in het teken van One Love. Aanvoerders van alle clubs in het betaald voetbal werden geacht de One Love band te dragen. Orkun Kökçü respecteert iedereen en staat voor wie hij is: aanvoerder van Feyenoord, niet van One Love. Daarom draagt hij de aanvoerdersband van Feyenoord. Elke wedstrijd en dus ook in deze Klassieker. Uitgerekend degenen die vinden dat de One Love band een teken is dat je niemand moet uitsluiten, veroordelen Kökçü om zijn keuze en vinden dat hij moet worden uitgesloten van het aanvoerderschap. Kökçü is de beste aanvoerder die Feyenoord in jaren heeft gehad.

Terug naar de Klassieker. Wel vaker zagen we die met vertrouwen tegemoet. Wel vaker zeiden we ‘Nou pakken we ze!’. Wel vaker waren we beter en creëerden we meer kansen. En vaak bleven we gedesillusioneerd achter. Door de dodelijke efficiëntie van de aartsrivaal, door een domme rode kaart of door het falen van de arbitrage of de VAR. Nu reisde Feyenoord met vertrouwen af naar de hoofdstad en maakte het dat vertrouwen volledig waar. Zonder stommiteiten, zonder domme rode kaart en zonder schroom. De duivel gooide machteloos zijn drietand erbij neer. Rotterdam ontplofte en het legioen weet weer dat God bestaat.

Of Feyenoord dit seizoen kampioen wordt, weet niemand. Er zijn nog acht wedstrijden te gaan. Wat wel al zeker is, is dat Arne Slot Feyenoord in nog geen twee jaar tijd heeft omgetoverd tot een roedel hongerige voetbalbeesten die saamhorig jaagt op succes.

 

Frans

Delen

Reacties

"Roede hongerige voetbalbeesten", sterke game face
Geweldige column, Frans ook jij bent goed in vorm.
Läat iedereen in zijn waarde ook wanneer ze die one love band niet willen dragen. Wokie, wokie gedrag.
Weer een prachtig column om te lezen!
Jij krijgt een verhoging van je zakgeld. Stuur me effe een Tikkie. 😄
top colum dit lees ik graag frans
One love band niet dragen blijft een verschrikkelijk standpunt. Zwichten voor de mening van je geloofsgenoten die homofilie als misdaad zien. Niet sterk. Je zult een jonge moslim zijn, fan van deze aanvoerder en zien dat hij geen **** s mag erkennen en dus niet erkent. Zo blijven voetballers in de kast en neemt de mening van (extremistische) moslims in ons land toe. Zo gaat het ook met de holocoust en jodenhaat. Daar moeten we met elkaar voor waken. In Nederland is geen plaats voor jodenhaat of uitsluiten van ****'s. Laat het niet gebeuren Orkun. Misschien wordt later een van je kinderen **** en die ziet en leest dit dan...wat dan?
Jammer dat er weer een paar steken uitgedeeld moeten worden nu het zo goed gaat met onze mooie club... Geniet er nu eens gewoon van zonder weer naar anderen te wijzen...
Ja... reageer onder zn column hé... ;-)
Naar de burgemeester... naar de KNVB... naar de arbitrage etc...
Dat hebben we toch helemaal niet nodig?! Gewoon van genieten nu het zo goed gaat en laat de rest gewoon lekker in de S***** zakken... Geen woorden aan vuil maken...