bullaude

VK Sportphoto

Nieuws

“Bullaude was niet zo’n dure speler”

Moreno

Door het wegvallen van Sebastian Szymański heeft Arne Slot een optie minder op het al niet te breed bezette middenveld. Op de persconferentie werd de oefenmeester gevraagd naar andere opties op dat middenveld, onder wie de Argentijnse aankoop Ezequiel Bullaude. 

Op de vraag of de Argentijn het aan het ‘oppikken’ is, reageert Slot. “Elke ontwikkeling is anders. Bij de ene gaat het sneller dan bij de ander. Hij is meer een diepe 10, die er in de zestien bij moet komen. Meer een type Guus Til."

Over de transfersom van Bullaude lopen de schattingen nogal uiteen, van 2 tot 7,5 miljoen. Dat laatste bedrag is een schatting van Transfermarkt.nl, maar deze lijkt niet te kloppen. Slot: “Het is niet zozeer dat dit voor Feyenoord een hele grote aankoop is. Het was niet zo’n dure speler voor ons, maar dat wil niet zeggen dat hij geen talent heeft."

Ondanks dat de 22-jarige Argentijn nog niet op veel speelminuten kon rekenen, denkt Slot wel dat hij kan profiteren van de absentie van Szymański. “Met de concurrentie die hij heeft op het middenveld is het ook niet makkelijk, maar door de blessure van Szymański is hij wel een voorbeeld van een speler die meer speeltijd kan krijgen.”

Slot haalt daarbij een recent voorbeeld aan van een speler die daar goed van profiteerde. “Mats Wieffer heeft ook niet zozeer in de concurrentiestrijd gewonnen, maar heeft het geweldig gedaan toen Timber wegviel. Daarom is het interessant om te zien hoe Bullaude het de komende tijd gaat doen.”

Delen

Reacties

Bij Bullaude was er in tegenstelling tot Lopéz, Giménez en Paixao, door omstandigheden minder haast geboden om er gelijk te staan. Szymanski deed het gewoon goed, en Dilrosun had aangegeven ook op 10 te kunnen spelen. Eigenlijk beginnen al die nieuwe Zuid Amerikanen nu pas hun draai te vinden.
Ben wel benieuwd wat de prijs dan was, @FTM? :)
Wie kent deze nog

Grover
22 augustus 2022 18:15
Zie Bullaude meer als de stand-in/tactische variant voor Szymanski ipv dat ze samen op het middenveld terecht komen. Trauner en Hancko ook sowieso andersom.

Beardguy
22 augustus 2022 19:04
Stand in van 7m sure....
Ik begin lichtelijk jeuk te krijgen van die 'is het aan het oppikken-uitspraken'. Onze Amsterdamse vrienden (?!) hebben/hadden daar ook altijd last van: 'het typische Ajax-voetbal' dat niet voor gewone stervelingen zou zijn weg gelegd.
Nu zouden wij een van de grootste talenten van Argentinië hebben aangetrokken, want die reputatie had Bullaude, en na 6 maanden is die het aan het oppakken. Tel dit op bij de herhaalde zelffelicitaties van Slot over het spel van Feyenoord na 2 gelijke spelen n.b., en je krijgt de neiging om hem toch even te wijzen op de bijnaam die Rotterdam terecht vol trots voerde; "de stad zonder kapsones". Ik plaats deze kritische noot overigens met alle respect en waardering voor wat er sinds de komst van Slot mede door hem en zijn staf is verbeterd qua voetbal.
Denk dat Slot ook fysiek en tempo bedoeld. Dat zal best aanpassen zijn. Niks ingewikkelds.
Je zal wel een beetje gelijk hebben maar dan nog. Dacht jij de de gemiddelde training in het Argentijnse profvoetbal een vorm van heilgymnastiek is?
Het blijft te veel ruiken (stinken?) naar eigen roem, dit soort opmerkingen en daar ben ik niet zo van en Feyenoord volgens mij ook niet.
Respect en waardering voor Slot, zeker.
Máár (dat hoor ik Arne ook vaak zeggen) hij heeft het op een aantal punt ook niet altijd maar juist gezien. Beste voorbeeld is toch misschien Wieffer wel. En Hartman. En het moet nog blijken, maar misschien is Gimenez ook wel een mispikker geweest.
En zo kun je nog wel meer namen opnoemen die misschien eerder of vaker een kans zouden moeten hebben gekregen. Hij wisselt veel, heel veel, maar ik heb Bullaude en Taabouni bijvoorbeeld toch echt te weinig kansen zien krijgen. Idrissi en Dilrosun hebben misschien wel te veel kansen gehad.
En breng je eigen jeugd ook wat vaker. Er loopt nog zoveel moois rond, maar die Walemark (ik roep het al sinds z’n eerste wedstrijd) heeft echt ondermaats gepresteerd. En dat voor €4M. Breng eens Slory, of Sauer. Geef die jongens eens een kwartier ofzo. Nou ja, geen kritiek, wel mijn mening.
Kansen die krijg je niet cadeau. Feyenoord 1 zijn geen amateurs. Kansen moeten de spelers afdwingen op de training. Slot wil met hoge intensiteit spelen en sommige jongens kunnen/konden dat conditioneel nog niet belopen. Hij benoemt dat en zegt daarmee niks vreemds volgens mij.
Eens, maar als je als jonge hongerige vent niet 15 minuten vol pressing kunt spelen hoor je inderdaad niet in het eerste van Feyenoord thuis.
Apart wel, dacht toch echt dat AZ de transfer er toen niet doorheen kreeg met 6 miljoen. Misschien is het zo'n constructie met termijnen en opties op extra transferrechten? Dat hij nu bijvoorbeeld 2 kost, maar dat ze dan ook een 50% doorverkoop hebben?
Of wat je hebt gelezen over die 6 miljoen is onzin. Dat lijkt mij logischer
Misschien heeft Bullaude AZ toen wel persoonlijk afgewezen inderdaad, het hoeft niet zo te zijn dat de transfersom de kink in de kabel was. Wat wel vaststaat is dat het AZ toen niet gelukt is, ondanks dat ze natuurlijk best een vermogende club zijn.
Het recente verleden geeft nauwelijks redenen om een verband tussen transferkosten en waarde voor Feyenoord te veronderstellen.
De nabije toekomst biedt evenzoveel opties om de waarde en de transferkosten met elkaar te verrekenen met een resultaat onderaan de streep voor Feyenoord.