slot-ruud

VK Sportphoto

Nieuws

Slot reageert op Van Nistelrooij: “Geloof is iets anders dan arrogantie”

Van de redactie

Voorafgaand aan de wedstrijd van komende zondag zei PSV-trainer Ruud van Nistelrooij dat Feyenoord de favoriet is voor de landstitel. Slot ziet deze woorden als een waardering voor het werk dat bij Feyenoord wordt verricht, zo zegt hij tijdens de persconferentie.

“Dat andere clubs zo naar ons kijken is een geweldig compliment voor wat we het afgelopen half jaar gedaan hebben. Ploegen zien ons als titelfavoriet op basis van zaken die betrekking hebben op de manier waarop we spelen. Daar zijn we elke dag ontzettend druk mee. Het is mooi om waardering van een collega – in dit geval Ruud van Nistelrooij – te krijgen.”

Van Nistelrooij had niet alleen een compliment voor Slot. Hij vindt tevens dat de Rotterdammers veel te bescheiden zijn in het uitspreken van titelaspiraties. Slot wijst op de vele clubs die op een paar punten van elkaar staan. “Het staat bovenin heel dicht bij elkaar en er moeten nog veel wedstrijden worden gespeeld. Iedereen moet ook nog tegen elkaar. Dat wij er op dit moment goed voor staan, heb ik nooit ontkend. Maar dat er nog een lange weg te gaan is, dat is ook helder. Het is een feit dat we maar één keer verloren hebben en dat we moeilijk te verslaan zijn. Maar ik weet ook dat het bij ons elke keer tot achter de komma moet kloppen om tot een resultaat te komen. En dat zullen we vol moeten blijven houden.”

Slot zegt dat Feyenoord tot veel in staat is wanneer de spelers de taken blijven uitvoeren. “Er zit heel veel geloof in de groep. Daar is ook alle reden voor. Als je één keer verliest en je zit in Europa bij de laatste zestien, dan zit er heel veel geloof in een groep. Maar geloof is iets anders dan arrogantie. Wij weten heel goed waarom we goed zijn. En als we dat al eventjes niet zo goed weten, dan hamer ik daar heel hard op. Dat ze zich daar heel erg bewust van zijn.”

Eerder dit seizoen verloor Feyenoord bij PSV. De spectaculaire wedstrijd (4-3) betekende tot dusver de enige nederlaag in de Eredivisie. Toch wil Slot niet spreken over revanchegevoelens. “Niet bij mij, maar het zou kunnen dat het voor de jongens wel zo is. Dit is zoals elke topwedstrijd een hele belangrijke wedstrijd, al is eigenlijk elke wedstrijd belangrijk. We hebben de afgelopen twee wedstrijden niet gewonnen. Zo heb je een aantal ingrediënten om gemotiveerd te zijn, al heb ik dit elftal nog nooit kunnen betrappen dat ze niet gemotiveerd zijn. Ze geven altijd alles, dat kan ik ze nooit verwijten. Dus dat verwachten we zondag ook weer.”

Delen

Reacties

Ik stel voor dat we zondag wat minder goed spelen dan op de twee zondagen hiervoor maar dan wel winnen. Complimenten zijn leuk maar zonder punten is het als een zoen van je schoonmoeder: leuk maar je wordt er niet echt gelukkig van.
Klopt niet Arne, hadden toch echt NEC tussendoor.