timber

VK Sportphoto

Nieuws

Timber start in de basis tegen PSV

Moreno

Arne Slot heeft tegen PSV een basisplaats over voor Quinten Timber. Dat liet hij weten tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel van zondag. 

"Quinten gaat starten", was Slot duidelijk. "Tegen NEC speelde hij een halfuur en leek hij dat niet makkelijk vol te kunnen houden, maar in Enschede speelde hij drie kwartier en had ik het gevoel dat hij langer gekund had. Dinsdag hebben we hem bewust niet mee laten doen met de oefenwedstrijd, omdat we hem een goede trainingsweek wilden geven", vulde de oefenmeester aan. 

Het middenveld tegen PSV zal dus naar alle waarschijnlijkheid gevormd worden door controleurs Kökcü en Wieffer, met Timber daarvoor als nummer tien. Hoe lang laatstgenoemde kan spelen, moet de wedstrijd uitwijzen. "Of hij zestig minuten kan spelen? Dat denk ik wel. Het zal natuurlijk altijd moeten blijken. Dat hangt ook af van de dynamiek van een wedstrijd", besluit Slot. 

Delen

Reacties

Logische keuze, viel goed in op die plek de laatste wedstrijden. Hoop wel dat we na die 60 minuten dan Bullaude krijgen en niet Idrissi of Dilrosun op 10.
Taabouni zou ook nog kunnen, maar volgens mij wordt die aangeleerd meer als controlerende middenvelder te kunnen spelen. Dinsdag tegen Vitesse had hij die positie de hele wedstrijd.
Niet realistisch die jongen valt amper in en dan moet hij nu ineens van de basis beginnen. Verwacht wel dat hij 20 minuutjes speelt aangezien Timber niet helemaal 100% is om 90 minuten te spelen zoals Slot aangaf dan komt onze Argentijn wel in aanmerking
Viel tegen Utreg prima in. Had daarna ook wel meer kansen voor m verwacht.