slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "We hadden ons graag willen versterken"

Stan

Tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag voorafgaand aan het treffen met PSV, ging Feyenoord-trainer Arne Slot in op de winterse transferwindow van Feyenoord. Vooral het afketsen van de transfer van Ramiz Zerrouki kwam aan bod. 

Slot had nog graag een impuls gegeven aan zijn selectie, maar is zeker niet ontevreden met het team dat er nu al staat: “We hadden graag gezien ons nog te versterken, maar dat is niet gelukt. Dan denk ik dat ik daar vrij goed mee om kan gaan. Dat als ik iets wil en het niet lukt, dan schakel ik weer heel snel door. Dan wordt het de volgende ochtend en zit je weer met die gasten te trainen en denk je: ‘we hebben een hele goede groep’.”

De trainer van Feyenoord benadukt vervolgens nog maar eens dat de wens voor een versterking zeker leefde bij Feyenoord: “Je probeert aan de voorkant mensen te overtuigen dat je misschien nog iemand nodig hebt. Daar was niet zo heel veel voor nodig, daar was iedereen zich wel bewust van. Maar als dat dan niet lukt, dan ga je weer door." Toch geeft hij ook hier aan de knop snel om te kunnen zetten: "Dan zie je op woensdagochtend, dat de groep waar je mee traint dat weer met heel veel enthousiasme deden en dat er heel veel kwaliteit in zit. Daarna gingen we door naar de oefenwedstrijd en zie je de andere jongens weer bezig.”

De voornaamste kandidaten om de Rotterdamse ploeg te versterken waren Ramiz Zerrouki en Thomas van den Belt, al betekent dat niet dat ze allebei moesten komen: "Ik weet niet of het én was. Dat denk ik niet." Vooral over de middenvelder van Twente wil Slot echter nog wat kwijt: "Normaal zeg ik altijd dat ik het niet ga hebben over een speler die niet van ons is. Maar dat zou bij Zerrouki een beetje kinderachtig zijn, omdat er natuurlijk zoveel over is uitgeweid. Vooral vanuit hun kant."

Slot had de Algerijn graag verwelkomd in Rotterdam, maar snapt ook dat Twente hem niet wilde verkopen: "Ja die hadden we graag willen hebben, maar het was het goed recht van Twente om ‘nee’ te zeggen op een bod van ons. We hebben dat bijna een maand lang getracht. De laatste keer hebben we er wel bewust voor gekozen om niet weer voor de wedstrijd een toenaderingspoging te zoeken. Het is niet gelukt, ondanks dat wij wel dachten dat het een goed bod was. Dat vond Twente blijkbaar niet, voor dat moment. Dat is jammer."

“Ik denk dat het niet verboden is om een speler graag te willen", reageert de hoofdcoach van Feyenoord op het verwijt van FC Twente dat hij en zijn club op een vervelende manier bezig waren met de transfer van Zerrouki. "Zo lang de transferwindow open is, is het niet raar is om meerdere pogingen te proberen. Als ze hem aan het begin van de window verkocht hadden, hadden we dat aan het eind natuurlijk niet meer hoeven doen. Maar ja, omdat het in het begin niet lukte blijf je het proberen, omdat wij het een goede speler vinden. Maar Twente vindt hem ook dusdanig goed, dat ze hem niet willen laten gaan."

Tenslotte gaat Arne Slot alsnog even in op de mogelijke komst van Thomas van den Belt: “Thomas is een speler die wij zeker interessant vinden. En niet alleen wij. Meerdere clubs hebben getracht hem aan te trekken. Dat is niemand gelukt. Datzelfde rijtje clubs zal het nu voor de zomer gaan proberen, schat ik zo in. Daar horen wij ook tussen, wij willen hem graag hebben.”

Zoals inmiddels algemeen bekend is de middenvelder van PEC geen onbekende voor de trainer van Feyenoord. Slot erkent lachend dat dat een voordeel kan zijn voor de Rotterdammers: "De speler, want dat wordt in elk stukje dat er over mij geschreven wordt vermeld, is de zoon van mijn beste vriend. Dus ik zal het nog een keer herhalen: het is de zoon van mijn beste vriend. Dus weet ik daar inderdaad wellicht iets meer van.” 

Feyenoord bleek bereid om een behoorlijk bedrag neer te tellen voor de speler van PEC. Een stuk meer dan de acht ton waarvoor hij naar verluidt in de zomer op te halen is. "We waren bereid om meer dan 1,5 miljoen te betalen. Zwolle zegt duidelijk: 'wij willen kampioen worden en vinden het belangrijk om hem te houden.' Als we 8 miljoen hadden geboden, hadden we hem gehad, ja. Maar dan houd je uiteraard in je achterhoofd hoe de situatie in de zomer is."

Delen

Reacties

Wat zullen we van deze woorden zeggen? Is déjà-vu genoeg of is groundhogday de betere omschrijving. Mede gezien de tijd van het jaar, ga ik voor de tweede optie.
Dan stel eerst eens een TD aan of haal Arnessen terug.
Die te Kloese wil alleen heersen daar, maar gaar op vakantie tijdens een transfer window! Jaagt de CD wel
Hij vind elke constructie goed mits hij maar de belangrijkste is en blijft!
Voorlopig zit hij overal naast
Waar baseer je je op als je zegt dat Te Kloese alleenheerser wil zijn? Gewoon omdat je graag zuur doet?
Ook als TD kun je maar op een plek tegelijk zijn en ook als TD beschik je altijd en overal over alle communicatiekanalen, dat was voor Te Kloese niet anders. Ik vind Te Kloese een held omdat hij er in geslaagd is om in de zomer een spelersgroep van heinde en ver te verzamelen waarmee Slot goed werk kan doen en waar nog veel meer rek in zit.
Mij lijkt dat de kritiek zich iig zou moeten richten op de Raad van Commissarissen. Die is verantwoordelijk voor de portefeuille- en taakverdeling binnen de directie. De RvC gaat ook formeel over de aanstelling van directieleden en de contractverlenging daarvan immers.
De gave van 'bi- of multilocatie' is gewone stervelingen niet gegeven dus is het, er vanuit gaande dat directieleden bij Feyenoord in die categorie vallen, inderdaad een feit dat een Technisch Directeur slechts op een plek tegelijk kan zijn.
Dit is ook de reden dat bij Ajax 2 personen samen 1 technisch directeur zijn: Ham & Hunt. Op die manier kan de TD iig op twee plaatsen tegelijk zijn en wordt de kans groter dat er nieuwe 'godenzonen' (dat zijn nl. geen normale stervelingen) worden aangetrokken. Tot nu toe is dit experiment nog geen succes overigens. 😝
Ander verhaal Feyenoord kiest nu voor een organisatiewijziging met het argument dat alles zo goed gaat. Dat lijkt me nou typisch een drogredenering. Opvallend was ook dat na de komst van Te Kloese de contractverlenging van Arnesen heel problematisch werd. En de eerste de beste reden (fysiek ongemak) om het dienstverband te beëindigen is aangegrepen. Dat roept bij mij vragen op en bij andere wantrouwen. Dat kun je voorkomen door duidelijk en overtuigend te communiceren. En dat heeft noch de RvC noch Te Kloese gedaan.
Ten slotte: Feyenoord is een BVO: betaald VOETBAL organisatie. In dat opzicht is het onlogisch dat je juist de beleidsvoering op niet eens de core-business maar eigenlijk je enige echte business niet op directieniveau belegd. Eigenlijk is dat onbestaanbaar. Een Algemeen Directeur met verantwoordelijkheidsgevoel zou dat moeten weten.
mijn slogan: Ruim baan voor Ferry de Haan!
Maar wat is het probleem dan? Ik zie dat niet. Voor het eerst sinds jaren staan we bovenaan, ondanks een ongeëvenaarde reorganisatie van het elftal. Ik snap daarom niets van de kritiek op Te Kloese.
Mijn kritiek betreft 2 zaken:
1. Een bod van €8.000.000 voor Zerrouki op 31 januari is waanzin, gezien de aanwezigheid van Wieffer en diens functioneren in het elftal + de snelle terugkeer van Timber.
2. Zijn verdediging van de keuze om het voetbalbeleid niet op directieniveau maar op managementniveau te beleggen. Waar we nu staan, staan we juist omdat de vorige TD (na een duur leerjaar!) goed beleid gevoerd heeft. & Je bent een VOETBALclub en dan hoort het VOETBALbeleid ook een verantwoordelijkheid te zijn op het hoogste uitvoeringniveau en dat is de directie en niet onder verantwoordelijkheid van een directeur te worden uitgevoerd door onderknuppels op het Hamstra-/Huntelaarniveau.
@FTM wil Feyenoord op korte termijn van den belt presenteren voor de zomer hij gaf aan snel eruit te willen zijn met Feyenoord en zich dan op pec te kunnen focussen