Feyenoord Supporters richting de trein bij De Kuip, Feyenoord on Tour

FRFC1908

Nieuws

Burgemeesters willen BVO’s per duel vergunning laten aanvragen

StanV1908

De burgemeesters van gemeentes met een betaaldvoetbalorganisatie (BVO) willen dat clubs in de toekomst voor elke wedstrijd een vergunning gaan aanvragen. In deze vergunning moeten zij aangeven welke risico’s er rondom het duel gelden en hoe de veiligheid georganiseerd wordt.

Het landelijke handelingskader dat de verschillende burgemeesters in samenwerking met de desbetreffende BVO’s hebben gemaakt is opgesteld om een vaste lijn te creëren binnen het voorkomen en aanpakken van geweld rondom voetbalwedstrijden. Dit naar aanleiding van de vele incidenten die zich na de Corona-periode hebben voorgedaan en het feit dat er in de ogen van de burgemeesters vaak onvoldoende veiligheidsmaatregelen getroffen worden.

Onderdeel van dit handelingskader is dus dat de clubs een vergunning moeten aanvragen voor het spelen van een wedstrijd. Daarbij moet in detail worden uitgelegd hoe de verschillende veiligheidsaspecten geregeld zijn. Clubs die het nalaten een vergunning aan te vragen riskeren een straf. Dit kan een simpele waarschuwing zijn maar naar mate meer overtredingen volgen ook een dwangsom of wedstrijd zonder supporters zijn.

Delen

Reacties

Dat krijg je dus als je ongekozen mafklappers macht geeft. Allemaal kleine fuhrers die alles maar altijd verbieden want ordnung muss sein.
Er is al personeelstekort en dan ga je in Rotterdam 50 extra vergunningaanvragen voor de competitie en daarnaast nog beker-, Europese en vriendschappelijke wedstrijden verlangen. Wat een onzin.
Ik snap de behoefte van burgemeesters wel om meer controle te willen hebben i.v.m de openbare veiligheid waar zij verantwoordelijk voor zijn. Maar helpt dit daarbij echt? Dat weet ik nl niet.
Zeker is dat met het vaker niet verlenen van een vergunning, c.q. verbieden van een wedstrijd er een chaoscompetitie ontstaat. De schuld daarvoor ligt primair bij de hooligans maar je zou denk ik dan beter andere opties kunnen overwegen. Het uitsluiten van uitsupporters zou een optie kunnen zijn. Ook heel verstrekkend, dat geef ik toe, maar het heeft geen invloed op het competitieverloop en dat is ook wat waard.
Wat een onzin
In principe kun je iedere wedstrijd zien als een (soort van) evenement en daar moet je ook gewoon een vergunning voor aanvragen...
Tot nu toe had voetbal een uitzonderingspositie, maar blijkbaar ziet men zich door het toenemende geweld genoodzaakt een en ander nog eens te heroverwegen...
Als men zich gewoon zou gedragen zou zoiets niet gebeuren...
Pure ambtelijke onzin. Allerlei regeltjes en bemoeizucht. Communisme is bezig aan een duidelijke opmars. In dit land.
Stel je niet aan, dramaqueen.
Wat een onzin, wat schiet je er mee op.
patrickvangalen76
patrickvangalen76
Jammer dat het zo moet gaan, wat gaat er toch een hoop naar de klote met alles wat met voetbal te maken heeft. Ps begrijp de gemeentes goed