van-ewijk-walemark

VK Sportphoto

Nieuws

SC Heerenveen vreest Feyenoord aanhang

Van de redactie

Op zondag 12 februari speelt Feyenoord een uitwedstrijd bij SC Heerenveen in de Eredivisie. De Friese club heeft op hun website aangegeven alleen seizoenkaarthouders en zakenpartners toe te laten in het stadion. Hiermee is een losse kaartverkoop uitgesloten. Dit om naar eigen zeggen de veiligheid van de supporters te waarborgen.

Op de clubwebsite van Heerenveen staat het volgende bericht:

"Bij de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op zondag 12 februari zijn in de thuisvakken alleen seizoenkaarthouders van sc Heerenveen welkom. Dit besluit kondigde de club twee jaar geleden al aan, daags na het bekerduel met de Rotterdammers waarbij helaas diverse ongeregeldheden plaatsvonden met uitsupporters in de thuisvakken.

Veiligheid boven alles

Voor de wedstrijd tegen Feyenoord vindt er dus geen losse kaartverkoop plaats. Alleen seizoenkaarthouders en zakelijke relaties zelf mogen naar binnen: zij kunnen ook geen ticket(s) bijkopen. Natuurlijk kent de club de nadelige gevolgen van het besluit, maar bij sc Heerenveen staat veiligheid voorop. Feyenoordsupporters zijn vanzelfsprekend wel van harte welkom in het voor hen bestemde uitvak."

Delen

Reacties

Feyenoordmuntendam
Las net dat groningen maar 600 mensen naar in t uitvak mag.Normaal is het 1200
Zitten al jaren en jaren standaard op het thuisvak daar. Vrijwel nooit problemen. Alleen bij die bekerwedstrijd op de lange zijde ging het mis. Als ze zelf duizenden kaarten niet verkopen, tja, dan kopen wij ze wel. Dus nu allemaal lege plekken. Zoals anderen hier al zeiden, maak dan voor bepaalde wedstrijden het uitvak groter. Vakken naast het uitvak, helemaal in Heerenveen, zijn eigenlijk al jaren veredelde uitvakken.
Ja we hebben geweldige supporters vorig jaar een miljoentje minder in kas door alle boete's, ze gaan net zo lang door als straks de burgemeesters het voor het zeggen krijgen je nergens meer welkom bent ,maar wel stoer hoor ,en dat gaat gewoon gebeuren als je wil vechten ga lekker naar Oekraine ga ze daar helpen maar val de mensen met hun kinderen niet lastig in een stadion slaat helemaal nergens op ,is niet stoer maar oerlomp
Feyenoordmuntendam
En ze zijn nog laf ook .Ze weten dat ze fout zijn met n bikvak muts op
All-Gunz-Blazing-Marbella
All-Gunz-Blazing-Marbella
...vreest FEYENOORD aanhang? Huh..waarom dan? Alleen maar nette mensen!
Bang voor wat dan? Feijenoord betaald boetes ,zegt al genoeg toch?
Kan ook alleen maar bij feyenoord. Het is een normale competitiewedstrijd bijna 200km verderop met een uitvak van 1200 man. Dat daar dan bovenop die capaciteit er van uit wordt gegaan dat een aanzienlijke groep op vrije kaarten wil gaan. Jammer dat deze maatregel nodig werdt geacht
Feyenoordmuntendam
Is ook n verstandige beslissing
Feyenoordmuntendam
Fc groningen mag maar 600 fans mee nemen.dus die 1200 valt mee
Dat het zover moet komen.
Toch jammer dat ze zich gedwongen voelen deze beslissing te nemen, hier zit echt niemand op te wachten.
Ik vind het wel opmerkelijk dat ze niet aan een alternatief denken, bijvoorbeeld: verkoop 1 of 2 vakken naast het uitvak óók aan Feyenoord-supporters. Op die manier zullen er weinig Feyenoord-supporters overblijven op de thuisvakken, en kunnen deze gewoon verkocht worden aan Heerenveen-supporters...
Dacht ik ook. Maar dan overheersen onze supporters mogelijk te veel.
All-Gunz-Blazing-Marbella
All-Gunz-Blazing-Marbella
inderdaad.
Ik ben er regelmatig bij geweest op het thuisvak en het valt reuze mee. Je hebt alleen ook supporters bijzitten op de thuisvakken die gaan uitdagen als ze scoren. Ja, dan gaat het fout
Dus het valt niet mee
Wachten is op een reactie van de fsv de Feijenoorder....
All-Gunz-Blazing-Marbella
All-Gunz-Blazing-Marbella
..groene hazen..
Dit is natuurlijk wel een negatieve titel... Zo stuur je de lezer toch een bepaalde (denk-) richting op...
Terwijl ze alleen hun eigen fans willen beschermen tegen het 'tuig' dat zich eerder heeft misdragen...
All-Gunz-Blazing-Marbella
All-Gunz-Blazing-Marbella
...bij heerenveen heb je die gelukkig niet...modebeeld is weer terug..iedereen is ineens harde kern..
Nee! Er is helaas een klein groepje "tuig" dat het voor de grote meerderheid die zich wel fatsoenlijk weet te gedragen verpest...
Al iets bekend over hancko?
All-Gunz-Blazing-Marbella
All-Gunz-Blazing-Marbella
schijnt mee te vallen..gelukkig!
Persoonlijk, en dat is dus MIJN mening, vindt ik dat uitsupporters gewoon in het daarvoor bestemde vak horen. Een uit vak dus. Je kan de klok erop gelijk zetten, dat er helaas, (bij elke club) mensen zijn die de boel verstieren en het voor mede supporters verpesten die wél voor het mooiste spel ter wereld komen kijken. Uitsupporters in een uit vak, thuis supporters in de thuisvakken... Voilà, problem more or less solved.
Daar heb je dus gelijk het probleem. Uitvakken in NL zijn te klein voor Feyenoord, er is een te grote groep, ie Feyenoord achterna willen reizen.
Als dan de stadions nergens vol zitten en het is kinderlijk eenvoudig om aan kaartjes te komen, dan snap ik dat dat gebeurd.
Neem een vitesse, rkc, excelsior (er zijn er nog wel meer, maar deze komen even in mij op) die hebben gewoon een hele tribune leeg waar niemand zit. Ipv het uitvak te vergroten, de supporters te clusteren en dus problemen te voorkomen, word er geprobeerd om alles en iedereen dan maar te weigeren.
Feyenoordmuntendam
Doe dan een vak naast een uitvak losse verkoop en als psv fey ajax komt trek die bij t uitvak.Denk als je dat doet t n hoop gaat schelen
Gelukkig dat je het er bijschrijft. Je zal maar de mening van je buurman hier neerschrijven 😧
Tja, als Feyenoord supporter van jongs af aan en inwoner van Friesland kun je dus nu ook niet naar een wedstrijd.
Ook wordt hierin met twee maten gemeten; Als bij ons een bezoekende supporter van de tribune wordt gejaagd ligt dat aan onze aanhang want 'het moet gewoon kunnen om door elkaar te zitten'. Gebeurt het bij onze supporters tijdens een uitwedstrijd ligt dat ook aan onze aanhang 'want ze horen in het uitvak te zitten'.
All-Gunz-Blazing-Marbella
All-Gunz-Blazing-Marbella
mee eens..
Jammer dat dit zo moet, niks mooiers dan een uitverkocht stadion met daarbij uitverkocht uitvak. Helaas zal het stadion dus niet vol zijn.
Voorlopig mogen seizoenhouders hun kaart gewoon uitlenen dus zullen er toch weer slimme ondernemende Feyenoordfans op de thuisvakken plaatsnemen. Ipv de problemen echt individueel aan te pakken wordt er weer een schijnoplossing bedacht waar iedereen last van heeft.
HumaneFeyenoorder
Het blijft toch in en in triest te noemen, dat het iedere keer blijkt dat niemand zit te wachten op Feyenoord supporters. Sommige hier zullen zeggen 'gevreesd' of 'ze zijn bang' als zijnde eretitel voor de angst die wij inboezemen. Het wordt tijd voor maatregelen, gericht op de raddraaiers. Anders kun je niet doorgroeien als club.
Het gaat niet om ruzie en dat soort dingen het gaat erom dat er feyenoord supporters in de thuisvakken zitten en dat willen clubs gewoon niet
Moet ik nu trots zijn?
Het is toch verdrietig dat dit nodig is. Heerenveen is een leuke club die er echt voor de families wil zijn maar helaas is dat niet meer mogelijk. Dat er nog steeds een groepje is binnen onze prachtige club die dit als “ruw randje” beschouwen is gewoon treurig
Wel een beetje kort door de bocht vind je niet ? Er gebeurd daar nooit iets, zitten alleen vaak honderden supporters buiten het uitvak, heerenveen vind dat een risico, terwijl dat het niet is, gaat namenlijk al jaren goed.

Laatste x dat het daar “fout” ging was toen de heerenveen aanhang de hoofdtribune op probeerde te komen omdat er daar wat Feyenoord supporters aan het juichen waren, dat ligt toch echt aan hun zelf dan
Feyenoordmuntendam
https://www.nu.nl/voetbal/6030940/heerenveen-wil-provocerende-feyenoord-fans-identificeren-en-bestraffen.html
Ja je bevestigd wat ik zeg. Heerenveen supporters konden het niet hebben dat er Feyenoord supporters op de thuisvakken aan het juichen waren, bij wie ligt het probleem dan?
Feyenoordmuntendam
Klopt idd. Komt omdat feyenoord door een kleine groep idioten hebben slechte naam door.
All-Gunz-Blazing-Marbella
All-Gunz-Blazing-Marbella
..dezelfde idioten die ons en jouw beschermen on tour in Europa of waar we ook heen reizen, we hebben geen lieverdjes dat weet iedereen, maar dat is bij andere clubs ook zo..
Hoe reageer jij als er een groep Ajacieden op de parterre staat te juichen als ze scoren? Is dat dan volledig het probleem van Feyenoord?! De oplossing is dus geen thuissupporters meer toelaten zodat de uitsupporters overal kunnen juichen en uitdagen? En dan ben ik kort door de bocht?!
Feyenoordmuntendam
Nou boeit mij wat als iemand gaat juichen naast mij van n andere club. Feyenoord z'n fans hebben eenmaal ook een slechte naam. Zie Europees dingen slopen.Ben ook wel eens in aanraking gekomen in de euroborg met n feyenoord fan. Die zag me aan voor een fc fan.Toen die m'n sjaal zag zei die sorry. En dat was voor de wedstrijd
Feyenoordmuntendam
Geef jij je adres ook aan die joden nadat je ze uitgescholden hebt🤣
All-Gunz-Blazing-Marbella
All-Gunz-Blazing-Marbella
..hou jij je sjaal maar om in am☆doomed..