wouter-burger-stoke-city

X: @stokecity

Nieuws

Burger over Feyenoord-tijd: "Dat was voor mij gewoon een hele grote stap"

Stan

Als kind van de club en groot Feyenoord-fan genoot Wouter Burger veel populariteit onder de supporters. De nog steeds pas 22-jarige middenvelder slaagde er echter niet in door te breken bij de Stadionclub. Tijdens de Transfer Deadline Day show van FC Afkicken geeft hij daar een verklaring voor. 

"Ik denk dat in mijn tijd, toen ik bij Feyenoord doorbrak en ik rond de 18 jaar was, dat ik er gewoon nog niet klaar voor was. Dat ik toen nog echt vlieguren moest maken", blikt Burger terug. 

Dat het bij de Rotterdammers op dat moment allemaal niet zo lekker liep, kwam ook zijn aanpassing bij Feyenoord 1 niet ten goede. "Ik denk ook dat als je als jongen bij een eerste elftal komt, dat je wel jongens om je heen nodig hebt die dan het verschil maken, waardoor jij je aan hun level kan optrekken."

Volgens Burger ontbrak het daar destijds aan bij de club. "Het is niet dat wij geen goede spelers hadden, maar we presteerden gewoon niet goed genoeg als Feyenoord zijnde. Dan was het voor mij als jonge jongen, die er nog niet 100% klaar voor was op die leeftijd, gewoon een hele grote stap. We hadden ook geen ‘Jong-elftal' waar je vlieguren in kon maken, dus ik zat best wel een paar jaar tussen wal een schip."

Burger trok uiteindelijk in 2021 de deur achter zicht dicht bij de club van zijn hart en verkaste naar het Zwitserse Basel. Daar werd hij afgelopen zomer opgepikt door Championship-team Stoke City, waar hij inmiddels een vaste waarde is. 

Delen

Reacties

Ik hield hier onlangs, een niet door iedereen bejubeld (😉) pleidooi voor een samenwerking met een leuke club in de Belgische Eerste Klasse. Daar zou je spelers aan kunnen uitlenen die (al) te goed zijn voor FC Dordrecht, zonder directe tegenstanders in de Eredivisie sterker te maken. De carrière van Burger maar ook van bv Hamer en Verdonk laten zien dat Feyenoord daar toch van zou kunnen profiteren. Het zou zelfs ook nog een plek kunnen zijn waar je interessante spelers uit de KKD een jaar laat rijpen.