Primeur Bevestigd
dsc00305

1908.nl

Nieuws

Carl Berg vertrekt als CFO bij Stadion Feijenoord

Van de redactie

Financieel directeur Carl Berg vertrekt bij Stadion Feijenoord. Berg moet vanwege zijn gezondheidstoestand eerder stoppen met zijn werkzaamheden dan zijn aankomende pensioen.

In september 2017 kwam Berg bij Stadion Feijenoord, nadat hij jarenlang directeur bijzondere projecten was van de gemeente Rotterdam. Destijds werd Berg aangetrokken om de financiën rondom Feyenoord City in goede banen te leiden.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Zo goed als zeker Zo goed als zeker
Misschien Misschien
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Ben ik nou de enige die moet denken aan Te Kloese en zijn beleid om de kasstromen rond Feyenoord in eigen hand te krijgen? Goede ontwikkeling denk ik. En gewoon beterschap gewenst voor deze meneer natuurlijk
Denk dat ze druk zijn bij 1908 je hoort al dagen niks....
WilfrietGnonto
@FTM wannee kunnen we ongeveer transfernieuwtjes verwachten? aangezien morgen in NL de transfermarkt opengaat, wil feyenoord zo snel mogelijk in de window toe slaan neem ik aan?
Hoop stilte voor de storm. Het is zo stil nu.
Mijnheer Carl "hoop doet leven" Berg weg. Gelukkig. Al had de aanleiding wel een andere moeten (mogen) zijn.
Er stapt iemand op en rrrrrt komen er lieden met een dommige negatieve reactie. Het wordt tijd dat onder zogenaamde fans meer IQ zal blijken te bestaan. De goeien niet te na gesproken uiteraard.
Dat is de volgende. Iedereen die gefaald heeft met Feyenoord City. word er uitgeflkkerd
Het artikel is echt niet zo lang, kun je gerust lezen voordat je een reactie plaatst.
Zit er al schot in de zaak Manssverk @FTM?
SterkerDoorStrijd
SterkerDoorStrijd
Wanneer gaan de kaarten voor tegen 020 onderhand eens de verkoop in?
Zullen veel lijkenpikkers wel weer vieren dat deze kundige man moet opstappen en feiten verdraaien. Heel naar dat dit komt door zijn gezondheidsredenen, hopelijk komt hij er bovenop.
Zeker niet fijn dat het om gezondheidsklachten gaat. Ik wens hem beterschap. Maar wat is er kundig aan een CFO onder wiens beleid een bedrijf de financiële afgrond in is gegleden?
@Bananenprut/Redacteur
Hij heeft best complexe projecten aangepakt. Hij is altijd geframed door de pauperbubbel van anti-FeyenoordCity sekte maar voor ieder project een korte samenvatting:
- Schieblok: In dienst van de gemeente ten tijde van de ontwikkeling van het schieblok, hier raakte de projectontwikkelaar failliet. Ja dan verlies je als financieel belanghebbende altijd geld. Op papier. Maar hij was niet verantwoordelijk voor het failliet gaan van het schieblock wat @JulioJensVanPersie stelt, (ik betwijfel uberhaubt of Julio met hem werkte, verder dan populistische oneliners komt hij niet).
- CFO Warmtebedrijf: Het is een feit dat het de gemeente financieel meer heeft gekost dan op papier begroot. De BusinessCase kwam op papier goed uit, maar daarin ging men uit van goed vertrouwen van alle samenwerkende commerciele partijen. Wat bleek achteraf juridisch niet goed dichtgezet: wat als de kosten van warmtecreatie door de industrie hoger lager dan de prijs waarvoor de energieleveranciers het wilde afnemen? Dat verschil betaalde uiteindelijk het warmtebedrijf en dus de grootste aandeelhouder (gemeente), tot failliesement. Basically zijn alle Rotterdamse inwoners genaaid door de industrie op dit punt, maar dat hoor je in de media niet.

Toch onderschat iedereen de maatschappelijke meerwaarde en voor de toekomst, vergeet ook niet dat de winsten tbv stadsverwarming voor Eneco vrijwel direct terugvloeide naar de gemeentekas. Ik denk dat heel veel Rotterdammers afgelopen jaar veel hogere energielasten zouden hebben zonder aansluiting op het stadsverwarmingsnet. En zonder de overheid was dit ambitieuse plan nooit van de grond gekomen.

- Stadion Feijenoord: Wordt ieder hotel/restaurant/pretpark/theater of ander entertainment kapitaal verweten dat het in financieel zwaar weer kwam tijdens covid? Met ruine de Kuip? Kan je het Carl Berg verwijten dat ze in goed vertrouwen met een borderline-BVO het FeyenoordCity project aanvlogen, maar omdat de AD van de BVO macroeconomische voorspellingen baseert op zijn verhuiscontainerprijzen (gecharcheerd gezegd) zich op het laatste moment uit het project trokken?
Waar hij uiteindelijk wel voor heeft gezorgd:
- een zeer conservatieve BusinessCase: realistisch en haalbaar volgens de grootste BuCa beoordelaar van de wereld ISG (niet hetzelfde als het lokale suffertje HyperCube), goedgekeurd ook door de BVO, met flink upward potentieel
- zeer lage spreadlasten(+-3%) bij je grootste financieer: GoldmanSachs, de grootste stadionfinancier ter wereld. , minimaal 2x zo laag als bij renovatie-financiering.
- zeer lage spreadlasten(+-3%) bij de rest van je junior debt, minimaal 2x zo laag als bij renovatie-financiering.
- Afhankelijk welke definitie je aanhoud, volledige financiering FeyenoordCity-stadion beoogde investeringslasten.
- Door vertrouwensband met Goldmansachs, ruimte gecreeerd van een tiental miljoen in de financiering tbv indexatie wanneer er in 2025 een doorstart werd gemaakt.
@schuurspons. Mooi verhaal man! Zit net zo slecht in elkaar als die hele business case van Feyenoord Shitty. Die Carl Berg is gewoon een incompetente ****** boef!
"Kundige man" die eigenlijk alleen maar een spoor van vernieling heeft achter gelaten overal waar hij bij betrokken is geweest de afgelopen 30 jaar.

Maar ja, wat boeit jou dat nou eigenlijk. Hahaha.
Kun je ook benoemen wat zijn persoonlijke onkunde is geweest in het "spoor van vernieling" dat hij heeft achtergelaten? Of baseer je je puur op het collectief op de man spelen van het anti-FC kamp waar hij al jaren mee te maken heeft?

Ik kan je eerlijk zeggen, ik heb geen idee of hij binnen zijn functie goed functioneerde of niet, ik ben namelijk geen directe collega van hem. Wat ik wel weet is dat in projecten zoals waar hij bij betrokken geweest is nooit één persoon verantwoordelijk is voor de gang van zaken. En als er al één persoon verantwoordelijk is dat zeker niet de CFO of financieel adviseur is. Hij is vakkundig tot kop van jut gepromoveerd voor een situatie waar hij nooit verantwoordelijk voor geweest kan zijn.

Niet dat het nu nog iets uitmaakt, maar de hetze die tegen hem gevoerd wordt is vrij misplaatst en onnodig.
JulioJensVanPersie
Ik heb deze man wel meegemaakt in zijn tijd bij de gemeente Rotterdam. Neem van mij aan dat deze man een wandelende ramp is. Heel goed in wensdenken.
Iemand betichten van "wensdenken" heeft altijd een sterke nasmaak van "hij heeft meer ambitie dan ik", wat bij een stoffig overheidsorgaan al snel het geval is. Wat heeft hij dan concreet gedaan dat hem zo'n wandelende ramp maakt? Als hij daadwerkelijk slecht in zijn werk is, heeft hij het namelijk bewonderenswaardig ver geschopt.
JulioJensVanPersie
Haha Grover, jij denkt dat ik bij de gemeente zat?! Nee ik zat bij een marktpartij en zag hoe meneer Berg Sinterklaas speelde en een illusie verkocht dat het terugverdiend zou worden. Misschien moet je je eerst beetje inlezen op dossiers zoals het Schieblock met de “slimme” constructies van Berg waar tientallen miljoenen verloren zijn gegaan. Heeft dus niks met ambitie te maken maar met iemand die Sinterklaas speelt met andermans geld en overal een dampende puinhoop achter zich laat
Ik zeg dat het binnen een overheidsorganisatie al snel kan lijken of iemand aan wensdenken doet, dat betekent niet dat ik automatisch denk dat jij bij de gemeente werkt (overigens is het buiten overheden om ook niet ongewoon om ambitie een vies woord te vinden).

Ik heb eens wat opgezocht over Carl Berg en het Schiekadeblock. Gek genoeg zijn er alleen artikelen te vinden van de riooljournalisten van Dagblad010 (niet schokkend genoeg voor serieuze media?). Conclusie: een erfpachtconstructie die spaak gelopen is omdat de pachter failliet gegaan is. Is dat zo schokkend? Ja, het gaat om een hoop geld, maar voor een gemeente ook weer niet (Rotterdam heeft een begroting van ruim 3,5 miljard). Zelfs Dagblad010 moet erkennen dat deze precieze constructie bij andere projecten wel succesvol geweest is.

Kortom, niet zozeer incompetentie als gewoon botte pech.
Marselino ferdinan is dat een naam wat klopt?
Jonge aanvallende middenvelder. Dan zou toch voor o21 moeten zijn.
Nooit fijn als iemand vanwege gezondheidsredenen zijn werk moet neerleggen. Het beste gewenst aan Carl.