img-5137

Jim Breeman Sports Photography

Vrouwen

Torny: "Snel naar CAO-contracten en speelsters fulltime als topsporter"

Van de redactie

Feyenoord Vrouwen kende vandaag de eerste trainingsdag van het nieuwe jaar op Varkenoord. Tevens was het de eerste training onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Jessica Torny.

Torny werd eind december aangesteld als opvolger van Danny Mulder. Ze kwam over van de Oranje Leeuwinnen, waar ze assistent was. Toen Feyenoord belde twijfelde ze geen moment, zegt ze bij ESPN Vandaag.

“Ik ben als coach ambitieus. Ik kreeg de kans om bij Feyenoord weer op eigen benen te staan. Alle voorwaarden boden zo’n mooi perspectief, dat ik de stap wilde maken.”

De aanstelling van Torny kwam voor velen onverwachts. Dat vind de 42-jarige coach zelf ook. “Voor Feyenoord is het vervelend dat je in de situatie komt dat je de trainer moet ontslaan. Ook zij hebben snel moeten schakelen. Ik denk niet dat bij veel mensen het bekent was, dat ik hier naar toe zou willen en kunnen.”

Danny Mulder moest het veld ruimen vanwege te weinig progressie met het elftal. Torny is echter complimenteus over haar voorganger. “Danny heeft hier heel veel jaren mogen werken. Volgens mij heeft hij heel veel goede dingen gedaan, is hij met de club gegroeid. Als de koek vervolgens op is, dan is dat vervelend. Dan scheiden de wegen. Voor mij ligt er een goede basis om op verder te bouwen. Ik denk dat er heel veel muziek nog in deze groep zit”.

Torny hoopt met Feyenoord Vrouwen de aansluiting te kunnen maken met de top van de Eredivisie. “De club is ambitieus. Feyenoord is een groot voorbeeld dat je elk seizoen stappen kan maken. Dat willen ze ook volgend jaar weer en dan zullen de budgetten weer groter worden. Hopelijk kunnen we snel naar CAO-contracten, zodat speelsters fulltime aan het werk kunnen zijn als topsporter.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties