Bevestigd
carola-schouten

ProShots

Nieuws

Carola Schouten nieuwe burgemeester Rotterdam

Stan

Carola Schouten gaat Ahmed Aboutaleb opvolgen als de burgemeester van Rotterdam. Dat meldt het Algemeen Dagblad donderdagavond. De 46-jarige politicus van de CristenUnie zal 1 oktober in functie treden. 

Sinds Aboutaleb bekendmaakte te gaan aftreden zijn veertien leden van de Rotterdamse gemeenteraad een procedure gestart om zijn opvolger te vinden. Schouten was een van de 26 sollicitanten, waaronder ook Hugo de Jonge zich bevond. De ChristenUnie-minister overtuigde de vetrouwenscommissie het meest en werd donderdagavond aanbevolen in de raad. Daar werd ingestemd met de aanstelling van Schouten. De gemeente heeft op haar website ook een bericht geplaatst waarin dit wordt besproken. 

Schouten zat de afgelopen twee kabinetten als in de Tweede Kamer namens de ChristenUnie. Van 2017 tot 2022 deed ze dat in de rol als minister van Landbouw en daarna Armoede, Participatie en Pensioenen. Daarnaast was ze in die periode ook vice-premier van Nederland. 

Het benoemen van de nieuwe Rotterdamse burgemeester is nog niet helemaal officieel. Schouten zal een screening moeten doorstaan, waarna de Koning en minister van Binnenlandse Zaken haar benoeming van zes jaar zullen completeren. Ondanks dat het dus nog niet zo ver is, is raadslid Ruud van der Velden, die de afgelopen tijd voorzitter was van de vertrouwenscommissie, enthousiast over de 'historische' aanstelling. "Voor het eerste in de geschiedenis krijgen we geen burgervader, we krijgen een burgermoeder. Ze is benaderbaar, staat tussen de mensen, durft kwetsbaar te zijn en vragen te stellen."

Schouten is sinds haar studententijd woonachtig in Rotterdam-West en dat heeft ook haar clubvoorkeur bepaald. "Ik ben zelf meer voor Sparta. Ik word altijd gelukkig als ze winnen." Haar zoon is dan wel weer voor Feyenoord, zo gaf ze een aantal maanden geleden aan in het NRC.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Wat een drama. Een zeer incompetente bestuurder welke heeft bewezen een chaos te maken
Men gooit elkaar de knikkers wel toe ... 😀
Kent de stad, kijkt fris uit haar ogen 😀
Uitstekende keuze van de Vertrouwenscommissie: gedreven vrouw, standvastig, maar open voor de mening van anderen, prima uitstraling. Wens haar alle succes en geluk in onze stad.
Ach ze weet dus gelukkig hoe de Maas loopt in Rotterdam.

Apart van dat, hoeft ze voor mij echt niet net als Aboutaleb altijd op dat pluche te komen klimmen. Beetje afstand is prima. Geef Rotterdam iets om trots op te zijn.

Niet na incidenten (die toch wel blijven) gelijk in de kramp schieten en alles verbieden.
*ChristenUnie

Sterkte Rotterdam, jullie gemeenteraad heeft niet het beste voor met de stad...
Toch niet weer zo'n religie-wappie? Hopelijk houdt ze het lekker seculier.
Mevrouw Schouten heeft in al haar tijd als bewindspersoon nooit enige religie laten doorschijnen in haar voorkeuren anders dan een 100% voorkeur voor vrijheid van godsdienst. Daarbij is Nederland een van de weinige landen waar de armoede is afgenomen en dat is precies haar beleidsterrein.

Hoe ze tegenover sport staat is mij niet duidelijk. Maar als je je als alleenstaande moeder weet te ontwikkelen tot minister in een partij als de Christine Unie betekent dat volgends mij: 1. Je bent slim 2. Je weet je aan te passen aan moeilijke omstandigheden. Dat lijkt me voor een burgermeester geen slecht kwalificaties.

En zoals elders in deze thread besproken wordt. Het is in ieder geval geen "omvolkingsaanhanger" zoals er nu, op zijn minst, twee in het kabinet zitten. Mijn hoop is dat we die shit in Rotterdam achter ons gaan laten.
Ongelofelijk. In zo'n stad heb je maar 1 clubvoorkeur als burgemeester en dat is Feyenoord
Rotterdam is DE stad met DRIE clubs.
Waarom mag het volk niet zijn eigen burgemeester kiezen?? 🥶 Tot zover de democratie 🫣
Voor 15 euro kan je het handboek Nederlands Staatsrecht van Pot/Donner aanschaffen. Kan je ff lezen hoe democratie in NL is ingericht.
Burgemeester wordt benoemt, dat leerden wij vroeger al bij maatschappijleer
Omdat je dan een domme tokkie van de PVV of Leefbaar als burgemeester krijgt
ach ne...Marouch is een topper in Arnhem en Halsema in 020....tjonge jonge
Wat gaat er behalve Vitesse dan niet goed in Arnhem? Of is dat de schuld van Marcouch?
Dat zeg ik: tot zover de democratie die geen democratie is
echt zo dom weer, de gemeenteraad kiest de burgemeester en door wie is de gemeenteraad gekozen? door het (domme) volk.

al die mensen die zon grote bek hebben over de politiek hebben geen idee hoe het werkt. gelukkig heeft nederland de pvv aan 37 randdebielen in de kamer geholpen. zo incapabel als de netet, maar gelukkig zijn ze tegen asielzoekers. nee, die kneuzen gaan nederland echt wel vooruit helpen.
Idioot. De burgemeester wordt benoemt door de koning dombo
Oh ja joh? Alex is namelijk het hele jaar bezig burgermeesters te zoeken die hij kan benoemen. Pfff
Allemaal 'goed gekeurde' kandidaten waar ze hun plasje over mogen doen >>> Schijndemocratie
ja met dit soort aannames kun je alles recht proberen te lullen, maar je snapt er gewoon geen klote van.

nog afgezien van het feit dat de gemeenteraad het hoogste orgaan is. alleen het domme wappie volk denkt dat de burgermeester alles bepaalt. net zoals het domme wappievolk dacht dat rutte alles bepaalde en dat andere mensen en partijen er voor spek en bonen bij zitten. het domme wappie volk wil namelijk altijd iemand de schuld kunnen geven (vooral buitenlanders) maar de grootste schuldige van de zaken die je niet aanstaan zijn de mensen die incapabele droeftoeters aan een zetel helpen. kies je randdebielen in raad of parlement, dan krijg je vanzelf tering zooi. in amerika kunnen ze meteen een randdebiel de leiding geven, dan gaat het wat sneller.
Dankzij meelopers zoals jij (ben jij eigenlijk wel een Feyenoorder??) gaat ons hele continent naar de filistijnen. De staat van de Nederlandse democratie kun je goed zien hoe links grote problemen heeft met de door de kiezers bepaalden regering. De democratie, maar alleen als het jullie uitkomt.
Feit dat geen enkele PVV-er (grootste partij) is voorgesteld als burgemeesters kandidaat onderschrijft mijn verhaal. Alles is voorgekookt. Zoals ik al zei: schijndemocratie.

Verder kom je met een heel vaag verhaal over Rutte en wappies. Wat boeien mij jou theorieën eigenlijk?! Niks!
nou, welke pvv kneus had er gesolliciteerd dan? wat dat moet eerst he, dombo. ben benieuwd. en als dat al zo was moet hij of zij vervolgens goedgekeurd worden door de door het volk gekozen gemeenteraad. dan pas benoemt de koning, mijnheer ik snap niet zoveel van democratie. maar goed, de kneuzen kiezen eerst een incapabele gemeenteraad en als er een pvv kandidaat was geweest zijn ze nog te stom om die er in te stemmen. kneus 2.0 zeg maar. misschien moet je mijn theorieen wat beter lezen, dan wordt het misschien nog wat met je.
Als jij denkt dat Nederland (en de andere West-Europese landen) nog een democratie is, dan ben je echt de enige
nee hoor, ben zeker niet de enige. wederom een heel erg domme aanname. je betogen hangen van vreselijk domme aannames aan elkaar. maar goed, je weet duidelijk niet eens wat een democratie is dus het heeft verder geen enkele zin met je van gedachten te wisselen.
Als we jouw alles laten bepalen donderstraalt alles in elkaare
Haar man is voor Excelsior en haar oom is ome Cor! Nou dat wel snor.