Primeur Bevestigd
Mats Wieffer | Pro Shots

Pro Shots

Transfers

Wieffer per privévliegtuig naar Brighton voor afronding transfer

Bombarda

Mats Wieffer is hard op weg naar de Engelse Premier League. De middenvelder van Feyenoord reist naar Brighton met een privévliegtuig om zijn gedroomde overstap naar Brighton & Hove Albion FC af te ronden. Hij tekent daar een contract tot medio 2029.

De 24-jarige rechtspoot trainde donderdagmorgen nog mee bij Feyenoord, maar wel apart van de groep. Wieffer is net hersteld van een bovenbeenblessure en kon op deze manier niet opnieuw geblesseerd raken. Feyenoord incasseert opzeker dertig miljoen euro voor zijn speler: een nieuw uitgaand transferrecord.

Het bedrag kan middels laag- en hoogdrempelige variabelen met enkele miljoenen verder oplopen. Onder voorbehoud van de medische keuring is alles al rond. Wieffer had al sinds eind juni zijn ja-woord gegeven aan Brighton en bereikte deze dagen ook een persoonlijk akkoord met de Premier League club.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

weer zn geld zoeker.
kan je beter kwijt zijn ;)
Onzin gewoon een slimme jongen die een tussenstap neemt
Wat een salarissen bij Feyenoord. Wiefer heeft na enkele jaren al een prive vliegtuig!!!
Zal wel betaald worden door Brighton
Financieel een geweldige deal, sportief zal het zeer moeilijk zijn om hem te vervangen.
Je kan hier in Nederland niet op tegen de bedragen die andere competities kunnen uitgeven.
Feyenoord doet het goed om ook veel te kijken in midden en zuid Amerika. Uiteraard is het belangrijk om ook in Nederland rond te kijken en dat wordt ook gedaan, maar worden tegenwoordig ook al veel spelers door buitenlandse competities weggehaald bij clubs buiten de top, b.v. al zeker az
Idd Wieffer en Hancko zijn bijna niet te vervangen
Ken eigenlijk niemand buiten nl maar laat me vrolijk verrassen maaar vraag me wel af hoeveel basis speler vertrekken en liefst had ik deze jongen wieffer bij feyenoord gehouden en een ander weg laten gaan...Zelf vind ik het een aderlating die heel moeilijk te vervangen is wellicht onmogelijk...
Jammer dat hij weg gaat, maar ik gun het hem ook wel weer. Wel een heel mooi bedrag voor Feyenoord, en terecht!
Wieffer is echt mijn favoriete speler geworden de afgelopen 2 jaar. Nuchter, zelfkritisch, tomeloze inzet en een hele goeie voetballer geworden. Hoe hij altijd tussen de linies zich zelf vrij loopt en continue om zich heen kijkt, daarnaast een heerlijke balafpakker met af en toe een lekkere steekpass.
Dachten we ook met Ausnus maar DtK zal best wel met een goede vervanger komen , gelukkig gaat hij naar Engeland dat scheelt 10 miljoen 😃
Weet iemand waar ik de oefenwedstrijd van Feyenoord morgen kan zien zonder Feyenoord One?
Oefenwedstrijden enkel op Feyenoord One. Gaat weer knaken kosten🤷🏼‍♂️
Kaartje bij Dordrecht kopen kan
Wel weer leuk maar dan ben je met de africacup meteen weer je halve middenveld kwijt.
Zou persoonlijk helemaal geen Afrikanen door die reden halen maar anders misschien maar 1 want altijd hetzelfde verhaal
Volgende Afrika Cup is pas in 2025 en vind plaats in juni en juli. Dan is het seizoen voorbij...
Niet meer , door fifa clubs dat jaar is verplaatst naar eind december 2025
Ook prima, das pas volgend seizoen halverwege, ff serieus waar gaan we ons dan zorgen over maken om Afrikaanse spelers te halen.
Spelers uit Azië wel dan?? Die ben je dan weer kwijt voor de Azië Cup
Het gros van de reacties snap ik werkelijk waar geen ene reet van. Er gaat een international van het Nederlands Elftal weg. Een 1 op 1 vervanger ga je niet vinden, dat is duidelijk. Alleen een wisselspeler van Bologna die voor het eerst in haar recente geschiedenis in de top 5 van de Serie A is geëindigd plus het feit dat deze jongen nog geen 1000 minuten in twee seizoen gespeeld én in Nederland in zijn jonge jaren nergens op hoog niveau gespeeld heeft dat vind ik echt bizar. Als dit het niveau van de aankopen gaat zijn dan wens ik Priske een hele prettige wedstrijd maar dan zit hij voor de Kerst weer thuis in Denemarken.
Nogmaals, je kunt geen spelers van kaliber Wieffer 1 op 1 vervangen maar je kunt wel zoeken naar spelers die zich op enigszins niveau hebben bewezen. Dat heeft deze jongen niet, in tegenstelling tot hetgeen de YouTube scouts van dit forum beweren.
Feyenoord moet een PSV achtige window draaien deze zomer. Niet zozeer qua geld maar wel qua impact. Dat gaat je met deze jongen en/of jeugdspelers en derde divisionisten uit Frankrijk niet lukken.
Misschien moeten we de scouts en DtK gewoon hun werk laten doen en daarin vertrouwen? En anders houd niemand je tegen een mooie sollicitatiebrief te schrijven, want je weet het zo goed... Heb nou eens vertrouwen zeg. Feyenoord kan geen aankopen van 15 miljoen doen. De kern van het transferbeleid van Feyenoord is: spelers kopen, ontwikkelen en voor winst doorverkopen. Leuk en aardig dat we twee jaar CL spelen maar we gaan hier toch nooit ver in komen. En daarnaast spelen we gewoon in de Eredivisie, zo'n gast als dit kan daar makkelijk in mee. Alleen Feyenoorders beginnen zich te ontstijgen omdat we onder Slot 3 topjaren gedraaid hebben.
De club klein houden is een goed idee. Willen we nou stappen maken of niet?Wil je weer concuren met PSV en eens proberen de 8e of kwart finale van de Champions League met een gunstige korting te halen?
Waarom zouden we niet weer kunnen concurreren met PSV, hebben nog nooit zo goed gedraaid als afgelopen jaar, dus dat moet weer mogelijk zijn. Alleen het is gewoon niet mogelijk met het budget wat Feyenoord heeft 1 op 1 vervangers te halen voor de spelers die gaan. Tuurlijk moet je groeien als club, volledig mee eens, maar niet vergeten waar deze club vandaan komt en de kernwaarden van de club vergeten.
M'n eerdere opmerking neemt trouwens niet weg dat ik het gedeeltelijk met je eens ben dat er ook echt gasten aan moeten komen die al op niveau gespeeld moet hebben (Net zoals Hancko van Sparta Praag toen of Ivanusec bij Zagreb). Er moeten echt 2/3 van zulke gasten bijkomen en het liefst in elke linie een, maar laten we wel gewoon positief blijven en vertrouwen houden in het bestuur!
Hij speelde weinig omdat hij geblesseerd was heel lang en is een goeie speler, stofzuiger op het middenveld en ook sneller dan zarrouki
Laat ik beginnen met dat filmpjes inderdaad leuk zijn maar verder niets dan dat. Geen enkel filmpje van welke speler dan ook kan mij echt raken.

Ik ben wel van mening dat de spelers die komen, na de introductie er gewoon zullen staan. Iedereen binnen de huidige selectie begint weer op 0. Waarom?? Simpel nieuwe trainer, nieuw systeem. Iedereen zal zich dus kotsmisselijk moeten trainer en spelen om deze trainer te laten zien dat hij dit systeem begrijpt en ook goed kan uitvoeren. Zullen we voor nu afspreken dat welke speler er ook gaat komen, we die met open armen gaan ontvangen? En uitgaan dat (wat we tot nu toe de afgelopen jaren al gezien hebben) we beschikken over een fantastische Dennis te Kloese en zijn medewerkers die Feyenoord de afgelopen jaren toch alleen maar naar voren gebracht hebben
Mooi zo aan begin window. Al klap geld binnen weer. En andere toppers gaan niet voor minder weg! Behalve Geertruida door 1-jarig contract...
Ik heb toch een tijdje met die El Azzouzi samen gespeeld en kan er niet bij hoe dat zo 1,2,3 een versterking zou zijn maar ik laat me graag verrassen
Geweldige verkoop dit natuurlijk. Jaren plezier gehad van Wieffer en ook nog veel geld aan overgehouden. Top beleid!
Precies, goed benchmark.
Gaan ook veel plezier aan El Azzouzi hebben als die komt, daar zijn velen binnen de club van overtuigd
@Bombarda Is Azzouzi de enige " opvolger" aangezien Zerrouki ook weg mocht teab?
Er zijn uiteraard altijd hele lijsten, maar El Azzouzi bungelt bovenaan. Zo niet helemaal bovenaan 🧐
Ik zou hem dan wel eerst even 4 maanden serieus de sportschool insturen. Komt op dit moment fysiek wel veel tekort voor een CDM positie denk ik. Ik vind het zelf geen verassing dat hij nergens aan spelen toekomt, maar misschien mis ik iets. Overige aankopen overigens wel tevreden mee.
Dan houden ze de lijst op zn kop, heb nog nooit iets naar boven zien bungelen 😆
Haha ik ben wel fan ja.

Ik ben ook andere tijden gewend dat er helemaal geen beleid/geld/prijzen waren.

Wat dat betreft is dit echt een unieke periode.
Ha! Hij zegt het alsof het iets negatiefs is. Inderdaad mooie transfer.
€ 30.000.000
-€ 4.500.000 naar Excelsior (15 %)
-€ 1.500.000 naar FC Twente (5%)
——————-
€ 24.000.000 naar Feyenoord
-€ 500.000 aankoop
-€ 1.500.000 salaris
———————
€ 22.000.000 winst (exc. belasting enz)

Kunnen we 2 hele goede spelers van halen.
Van het CL-geld ook 2 toppers.
En dan van Lutsha + Bijlow money ook nog 3 toppers.

Dan ga je echt grote stappen zetten.
Middelmaat doorselecteren. Tot nu toe voor bijna niets al aardig wat breedteversterkingen. Hopen dat Mitchell en EL Azzouzi daar snel bijkomen.
15 procent van de totale winst
Dat is winst 29,5 miljoen
Dan gaat er nog een loyaliteits premie vanaf
Tekengelden worden ook mee gerekend
Ook fout. Het gaat over de netto winst.
Twente betreft 3.5% en gaat over netto winst (dus na belasting enz.)
Feyenoord mag niet al het geld uitgeven wat er binnen komt.
Na belastingen etcetera hou je echt niet veel over. Aan kosten moet je, meen ik, ongeveer een kwart rekenen, dat is al 7.5 eraf dus 22.5 over. Daar dan nog de 15% van Excelsior en de 3.5% van Twente eraf, bij elkaar ca 4 miljoen, hou je er 18 over. Als je daar salaris en aankoop nog vanaf haalt dus 16 mio.

Denk dat dit ongeveer is wat het Feyenoord oplevert. Dan is de vraag hoeveel hiervan geïnvesteerd mag worden in nieuwe spelers.
Hopelijk kunnen we genoeg herinvesteren. PSV is ook weer bezig met hun zwakste flink te versterken. Namen als Van den Berg zie ik ook graag aan Feyenoord gelinkt worden.
Kan en gaat PSV nuet betalen 20 mio..
Liverpool gaat echt niet zo zakken in prijs..
Ze houden 10 miljoen over van Dest toch?
PSV heeft al drie keer 15 miljoen betaald recentelijk, ze kunnen best aardige bedragen aan. Als Liverpool een beetje zakt en PSV een beetje stijgt kunnen ze elkaar echt wel vinden en krijgt PSV een hele goede speler erbij.
Zie Slot hem wel een kans geven met zn PEC/Zwolle achtergrond. Psv zal wel bij Flamingo uitkomen.
Gek dat mensen Brighton zo laag inschatten. Mooie club met goed beleid, ideale springplank richting de wereldtop. White, Caicedo, MacAllister, Cucurella, Bissouma en Trossard hebben dat wel bewezen
Mats, voor altijd een kampioen! Held! 🏆
@Bombarda goede, overwogen stap van Wieffer! Ik ben benieuwd naar de volgende primeurtjes. Ik lees nog niks over een eventueel doorverkooppercentage voor Feyenoord bij een vervolg transfer van Wieffer. Wat is hierover te zeggen?
Dat is standaard bij permanente Feyenoord transfers, meestal rond de 10%
Feyenoord doet goede zaken, Brighton (de nr. 11 van de premier league) doet goede zaken. Maar ik had Mats liever een stap hoger zien maken naar een club op CL-niveau. Deze transfer heeft wat mij betreft sportief gezien niet veel glans, maar ik hoop oprecht dat hij het tegendeel bewijst en hij kan terugkijken op een sterk staaltje carrièreplanning.
Ben benieuwd wat het gaat worden
Ik vrees een grote leegloop
Hopelijk word er ook kwaliteit terug gehaald en niet alleen jeugd die tijd nodig hebben
Mooi bedrag 30 miljoen plus voor Wieffer. Ik hoop wel voor Feyenoord begrippen op een paar top aankopen
Als je bij Brighton voetbalt kan je de plek in het NL voortaan ook vergeten. Maargoed je speelt wel in de Premier League met een hoop poen
Verbruggen is letterlijk onze 1e keeper?
Was hij nooit geworden als Bijlow blessurevrij het seizoen door was gekomen.
Dan heb je het ook over een keeper in het NL elftal. Buiten de spitspositie de enige plek waar geen topspeler staat
Onzin.. Als je daar prima mee kan, zit je makkelijk bij de selectie van Oranje
Idd, Atalanta middenvelders worden ook geselecteerd. Zonder die blessures van Koopmeiners en de Roon had Veerman niet eens de kans gekregen om zo slecht te spelen.
Uitstekende transfer gaan we wel missen Wieffer dat is zeker! Het is hem gegund.
Benieuwd naar hoe Feyenoord er uit gaat zien na deze mutatie en die nog zeker gaan volgen..