yv202455yv202455a9c01506

Opinie

Cijfers • Gimenez bij invalbeurt eindelijk weer productief

Stan

Tegen PEC Zwolle gaf Arne Slot zondag de kans aan Ayase Ueda in de punt van de aanval. Dat resulteerde in een reservebeurt voor Santiago Gimenez, die in de tweede seizoenshelft veel moeite heeft met het vinden van de goal. Tegen de club uit Zwolle liet hij als invaller echter zien het scoren niet verleerd te zijn. Met twee doelpunten schoot hij Feyenoord naar een 5-0 overwinning. Dat levert hem de titel van man van de wedstrijd op.

De 8,5 die Gimenez van Het Legioen krijgt mag best bijzonder geworden gezien het feit dat de Mexicaan niet eens hele helft op het veld heeft gestaan: in de 65e minuut verving hij pas de trefzeker Ayase Ueda op de spitspositie. Toch was dat voor de aanvaller genoeg tijd om eindelijk weer eens trefzeker te zijn voor Feyenoord. Al bij zijn eerste balcontact tekende hij voor een doelpunt, doordat hij koud in het veld mocht aanleggen voor een door na inmenging van de VAR toegekende penalty.

Even voor tijd tekent Gimenez ook voor zijn tweede van het duel: via een indrukwekkende individuele actie wurmt hij zich naar het doel van Zwolle, waarna hij de bal via een verdediger van de tegenstander het doel in werkt. Daarmee scoort de populaire Feyenoord-spits alweer zijn 23e competitiedoelpunt van het seizoen. De Mexicaans international heeft nog twee wedstrijden om de 27 goals van topscorer Vangelis Pavlidis te achterhalen.

Zelf is de topschutter van de Rotterdammers erg tevreden met zijn twee treffers. "Ik moet altijd zo scherp in het veld staan. Ik ben blij met mijn twee doelpunten vandaag. Ik heb geen twijfel en vertrouw op mezelf, maar soms gaat het niet zoals je graag wil zien. Je moet blijven vechten en door blijven gaan. Ik dank God dat ik vandaag weer mocht scoren."

Ook de prestaties van Dávid Hancko (8,2) Lutsharel Geertruida en Thomas Beelen (beiden een 8,0) vielen in de smaak bij de supporters.