yv2024317yv2024317a9c03994

VK Sportphoto

Opinie

Cijfers • Ueda eindelijk beslissend voor Feyenoord

Stan

Het begon de laatste weken steeds meer een item te worden in Rotterdam-Zuid: de dure Ayase Ueda was voor de wedstrijd van zondag pas één keer trefzeker dit seizoen en wist sinds begin september het net niet meer te vinden. Tegen Heerenveen kon de Japanse spits zich eindelijk onderscheiden. Bij een 2-2 stand profiteerde hij van geklungel in de Friese verdediging en schoot hij de Rotterdammers via zijn eerste doelpunt van het kalenderjaar naar een zwaarbevochten overwinning. 

Heeeeey, hey Ueda, ooh aah. I wanna knooow, if you'll score a goal!, klonk het zondagmiddag weer vanuit het uitvak in het Abe Lenstra, toen Ueda in de 75e minuut zijn collega-spits Santiago Gimenez afloste. De Japanner geniet sinds zijn komst naar Feyenoord nog altijd veel populariteit bij Het Legioen, al klonk er door het gebrek aan goals wel steeds meer gemor over zijn prestaties. De 25-jarige aanvaller geldt het hele seizoen al als een soort pinchhitter in de ploeg van Arne Slot, maar kreeg bij de afwezigheid van Gimenez in de afgelopen periode ook de kans als basisspeler. Hij trok, sleurde, ging duels aan en maakte loopacties, maar kon telkens maar niet belangrijk zijn voor Feyenoord. 

Tot zondagmiddag toen hij net na de gelijkmaker van Igor Paixao werd ingebracht. Feyenoord leek tegen Heerenveen tegen duur puntverlies aan te lopen, ware het niet dat de van Cercle Brugge overgekomen aanvaller scherp was bij de opbouw van de Friese thuisploeg. De Japanner zette goed druk op Syb van Ottele, ontfutselde hem de bal na gestuntel van de verdediger en schoof bekeken de winnende treffer achter doelman Mickey van der Hart. Zo kon Ueda eindelijk met een treffer beslissend zijn voor zijn ploeg en wordt hij door de supporters beloond met een beoordeling van 7,7.

Als Slot na afloop van het duel in Friesland naar Ueda gevraagd wordt, spreekt de trainer van een introverte jongen, die het vertrouwen van de club graag terug wil betalen en daar hard voor werkt. "Dat heeft hij altijd gedaan en vroeg of laat krijg je altijd de beloning voor hard werken. Die heeft hij vandaag gehad en ik hoop dat het een begin is van vele die gaan volgen. Ik wil hem niet iets aanpraten, maar de eerste goal in De Kuip daar hikt hij nog wel een beetje aan."

De manager van Feyenoord wil dan ook een verzoek doen aan de supporters. "Als hij de volgende keer invalt, laat de fans van ons hem dan volledig omarmen. Dat doen ze eigenlijk al, maar nog extremer. Op eenzelfde manier als Santiago zou ik bijna zeggen, dat kan hij wel gebruiken."

Beoordelingen SC Heerenveen vs Feyenoord

Timon Wellenreuther Timon Wellenreuther
6,1
Lutsharel Geertruida Lutsharel Geertruida
7,0
Thomas Beelen Thomas Beelen
6,5
Dávid Hancko Dávid Hancko
6,5
Q. Hartman Q. Hartman
6,5
Mats Wieffer Mats Wieffer
7,4
Ramiz Zerrouki Ramiz Zerrouki
5,7
Yankuba Minteh Yankuba Minteh
6,9
Quinten Timber Quinten Timber
6,4
Luka Ivanusec Luka Ivanusec
7,2
Santiago Gimenez Santiago Gimenez
5,7
Ondrej Lingr Ondrej Lingr
6,4
Igor Paixão Igor Paixão
7,3
Bart Nieuwkoop Bart Nieuwkoop
6,5
Ayase Ueda Ayase Ueda
7,7

Delen

Reacties

Ondertussen scoorde hij wel veel bij Japan, dat is ook deel van het verhaal. De wingers / aanvoer was een tijd niet goed, waar ook Giminez onder lijdt (die verder ook iets uit vorm / vermoeid lijkt). Ueda moet ook iets anders bediend worden.
Hij oogt scherp. Mocht Santi vertrekken en hij krijgt een paar wedstrijden de kans om in de basis te stappen en vooral we gaan wat meer steekpasjes en voorzetten geven dan zie ik het wel goed komen.