Primeur Bevestigd
Transfermarkt TN

Edit via @KayneKVisuals

Transfers

Transfermarkt update • Zestal stijgt; zestal daalt

FeyenoordTM

De beheerders van het toonaangevende datamedium Transfermarkt voeren maandagmiddag een tussentijdse update door van de ingeschatte spelersmarktwaarden in de Eredivisie. Bij de beoordeling is ook de waarde van Feyenoord openieuw onder de loep genomen. 1908.nl mocht opnieuw meediscussiëren over de ingeschatte marktwaarden van de Rotterdammers.

De Rotterdammers zien de waardes van de goed presterende en langer vastgelegde spelers Wellenreuther, Beelen, Read, Wieffer, Milambo en Minteh stijgen. Wellenreuther blijkt een prima stand-in onder de Rotterdamse lat te zijn, terwijl Beelen heeft bewezen de geblesseerde Trauner moeiteloos te kunnen vervangen. Wieffer gooide alleen maar hogere Europese ogen, terwijl Milambo zijn contract verlengde en Read vast aansloot bij het eerste elftal.

Bijlow, Geertruida, Paixão, Gimenez en Ueda zien hun ingeschatte marktwaardes licht dalen. De eerste Rotterdamse doelman zijn ontwikkeling stagneerde licht na een nieuwe blessure. Reservecaptain Geertruida loopt over een dik jaar uit contract en een contractverlenging zit er momenteel echt niet in. De lichte dalingen van Paixão, Gimenez en Ueda hebben betrekking op recent geleverde prestaties. Ook de naar verwachting in de zomer vertrekkende López heeft last minute nog een daling gekregen.

Vanuit Duitsland zijn de onderstaande eindoordelen eruitgekomen. De Rotterdammers vertegenwoordigden voorheen een ingeschatte waarde van 305.580.000 euro. Die waarde stijgt na de nieuwste update met een licht percentage van 2.54% door naar 313.350.000 euro.

Speler Huidige waarde in miljoenen (€) Toekomstig ingeschatte waarde in miljoen (€)
Justin Bijlow 15 13
Timon Wellenreuther 3 6
Mikki van Sas 0.4 0.4
Kostas Lamprou 0.35 0.35
Dávid Hancko 35 35
Gernot Trauner 4.5 4.5
Thomas Beelen 3 7
Quilindschy Hartman 23 23
Marcos López 4 3
Lutsharel Geertruida 35 32
Bart Nieuwkoop 4 4
Givairo Read 0.025 0.8
Mats Wieffer 18 27
Ramiz Zerrouki 10 10
Gjivai Zechiël 0.6 0.6
Quinten Timber 22 22
Antoni Milambo 4 6
Thomas van den Belt 2 2
Calvin Stengs 15 15
Ondřej Lingr 4 4
Igor Paixão 15 12
Luka Ivanusec 12 12
Leo Sauer 5 5
Yankuba Minteh 8 12
Alireza Jahanbakhsh 3.7 3.7
Santiago Gimenez 50 45
Ayase Ueda 9 8

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Timber na zijn uitverkiezing in Oranje stijgt natuurlijk ook makkelijk doornaar de 30.
Lachwekkende lijstjes. Boeiend. Ivanusec 12 miljoen. Die gaat voor zoveel meer weg. Niet heel snel maar zeer technisch en veel inzicht.
Persoonlijk snap ik er helemaal niets van dat zulke lijstjes serieus genomen worden. Het is vooral veel natte vingerwerk en supporters praat. 45 miljoen vóór Giménez? Dat zou Feyenoord blind pakken, daar ben ik van overtuigd. Er staan wel meer vreemde waardes tussen. Welke club gaat 4.5 miljoen betalen voor Trauner of 10 miljoen voor Zerrouki? Ik vind het allemaal heel erg ver gezocht en het zou me echt verbazen als club hier echt waarde aan hechten.
Vanuit Feyenoord is al meermaals gevommuniceerd dat de lijstjes niet kloppen. Cijfers van de aankopen kloppen ook niet. Grote verschillen met de jaarrekening.
Dat Timber op 22 blijft staan is een aanfluiting. Maar goed, in principe is heel TM een aanfluiting, want het is nog altijd wat de gek er voor geeft. Als het al iets geeft, is het een indicatie, maar het gaat los op aannames, a.k.a. to 'assume'. And to assume makes an 'ass' of 'u' and 'me'.
@FeyenoordTM, wat is de verklaring dat Timber ingeschat wordt op 22 miljoen, en Hato, net 18, nog geen wedstrijd gespeeld waar hij niet schuldig was aan een tegengoal, ook 22 miljoen waard is?
Napoli is in de zoektocht naar versterkingen voor volgend seizoen uitgekomen in de Eredivisie.
Dávid Hancko (Feyenoord) én Olivier Boscagli (PSV) staan op het lijstje bij de uittredend kampioen van Italië, meldt Il Mattino.

Scouts van Napoli zitten regelmatig op de tribune voor Hancko. De interesse in Boscagli zou zelfs nog wat groter zijn: volgens Il Mattino heeft de huidige nummer zeven van de Serie A al een bod van achttien miljoen euro uitgebracht. Het is niet bekend welk bedrag PSV in gedachten heeft voor de Franse verdediger, die aan een ijzersterk seizoen bezig is bij de Eredivisie-koploper.
Uitlopend contract heeft niks te maken met een waarde daling, anders had elke transfervrije speler een waarde van nul.
Misvattting. Geertruida heeft nog een jaar contract.
Zonder de stijging van Wieffer zou je selectie dus juist minder waard zijn geworden.
Dus zulk goed nieuws is het eigenlijk niet.
Logisch, toch? Verder: er hoeft niet alleen maar positief nieuws gebracht te worden. Objectiviteit heeft de supporter meer aan.
Ben ik zeker met je eens! Wilde alleen een en ander even relativeren.
Omdat iemand die het even snel zou lezen zou kunnen denken: stijging van de waarde dat betekend dus goed nieuws. Maar dat is het dus niet als het maar door 1 speler komt eigenlijk.
En toch hoop ik dat het geraamte blijft staan deze zomer. Wat zou het toch lekker zijn als Wieffer en Timber blijven. De voorhoede mag van mij wel aan gesleuteld worden en vanwege het contract van Geertruida zal je op zoek moeten naar een nieuwe rechtsback. Maar wat een team staat er dan.
Zou aan de ene kant mooi zijn, dat gevoel heb ik ook. Aan de andere kant moet ik denken aan de woorden die Alex Ferguson altijd uitsprak: "Èver change a winning team!" Met andere woorden: een winnende groep niet hetzelfde laten, maar doorselecteren!
In mijn optiek is doorselecteren het vervangen van je mindere spelers door beteren. Niet het verkopen van je beste spelers en die vervangen door nieuwe (goede)talenten. Dat noem ik eerder opnieuw beginnen.
Toch zou het denk ik goed zijn als we in elk geval Giminez zouden verkopen. Ik zie hem niet verder groeien, hij scoorde veel maar had daar altijd erg veel kansen voor nodig. Geertruida gaat natuurlijk ook.
Precies, Geertruida en de voorhoede, verder zou ik het geraamte van de basis graag zien blijven!
Kan me nog goed herinneren dat er veel kritiek was op het feit dat we ruim 2 miljoen hebben betaald voor Beelen. Zie nu, hij is al ruim 3x zo veel waard dan wat er voor betaald is. Mooie ontwikkeling :)
@FeyenoordTM, Timber gaat lijkt mij komende zomer ook niet onder de 30 weg toch?
Ik ben toch wel zeer benieuwd naar aankomende zomer, wie er vertrekken en vooral voor hoeveel.
En natuurlijk wie of wat er voor teruggehaald wordt.
En of de scouting, dat beetje wat er nog loopt, er eindelijk weer bij betrokken zal worden.

Spanning…
Zal aankomend jaar waarschijnlijk niet zoveel uitmaken dat er nog weinig scouts zijn op dit moment🤷‍♂️de lijstjes zijn er dan natuurlijk al lang want inventariseren en dan volgen is geen proces van paar weken!maar voor de jaren erna zul je zeker wel weer aan het werk moeten en nieuwe scouts halen
Bizar hoeveel winst we op Wieffer gaan maken! Dat compenseert het verlies van Zerrouki. Hopelijk komt er nog een Ligue 1 club die nog een leuk bedrag neerlegt. Komt echt zwaar te kort.
Verlies op Zerrouki? Hebben we hem al verkocht dan? Zerrouki kan je makkelijk voor 10 miljoen verkopen. In CL goede wedstrijden gespeeld. Gisteren met zijn spelverplaatsing ook weer zo belangrijk. 13 van de 14 lange ballen kwamen aan. Dat gaf onze buitenspelers weer meer ruimte. Toen hij werd gewisseld, werd de opbouw een stuk minder. Natuurlijk heeft hij zijn tekortkomingen, maar dat overdreven negatieve commentaar op pispaaltje Zerrouki altijd..
Helemaal eens. Waarderingen slaan nergens op. Maar goed iemand moet erin geloven.
Ik zie geen gekke dingen. Alle waardestijgingen en -dalingen zijn goed uit te leggen.

Toch jammer dat PSV na deze tussentijdse update weer de meest waardevolle selectie van Nederland heeft. Al scheelt het slechts 4 miljoen. Maar ook dat is niet onlogisch.
Transfermarkt telt gehuurde spelers mee, dat zijn er veel bij PSV en die zijn ook veel waard!

Zonder huurspelers:
Feyenoord: 297 miljoen
PSV: 259 miljoen
Ajax: 219 miljoen (geen huurspelers)
Kijk, da’s nou weer leuk om te weten! Helemaal niet stilgestaan bij gehuurde spelers
Waarom een waardedaling voor Geertruida?
Nog maar een jaar contract na dit seizoen
Is al verschillende keren benoemd. Loopt uit contract.
@FeyenoordTM is de kans dat Feyenoord Minteh definitief over weet te nemen (dus ook met allerlei constructies zoals 60% van de transferrechten en/of terugkoop voor Newcastle) volledig uitgesloten?
Kan alle transformaties prima begrijpen en me erin vinden. Geert wordt echter voor mijn gevoel juist steeds beter en betrouwbaarder, maar daalt toch in waarde? De wedstrijden waarin hij onderpresteert zijn dit seizoen op één hand te tellen en is daarnaast enorm veelzijdig.
Lezen: contract loopt over iets meer dan jaar af en gaat niet verlengt worden.
Er was zelfs een hogere daling verwacht dus het valt gelukkig mee!
@FeyenoordTM is Raphael Onyedika van Club Brugge een haalbare optie? Zal flinke wat geld kosten maar zou absoluut een ‘versterking aan de bovenkant’ zijn!
@FeyenoordTM nu dat de punten verschil met twente 9 punten is. Gaat feyenoord nu geld uitgeven voor rodriguez, omdat er eerder geschreven werd dat feyenoord alleen geld wil uitgeven als je zeker zijn van champions league.
Timber zette zijn lijn wel door denk ik, maargoed de grote lijn is mooi, en als je even terug denkt aan 3 jaar geleden (en een erg lange periode daarvoor) is het echt een wereld van verschil! Deze zomer wordt het echt binnenharken. Omgaan met z'n groter budget is heel anders dan het koopjesjagen van voorheen. Van Geel ging niet goed om met veel geld. Afgelopen zomer was geen onverdeeld succes. Deze zomer hopelijk echt wat bijzondere nieuwe spelers!
Mee eens, hoor. Maar let op: niet zozeer de transfersommen, maar de salarissen die daarbij betaald moeten worden zijn het probleem. Daarom kunnen we spelers die pakweg 15 miljoen kosten best halen omdat we daar geld voor hebben, maar dat het toch niet lukt omdat dan de totale salarisdruk te hoog wordt. Die transfersom betaal je namelijk uit geld dat je nu wel hebt, maar die salarissen moet je ook de komende jaren blijven betalen en daarbij kun je er niet van uitgaan dat je die jaren opnieuw CL-inkomsten krijgt.
Hmm, interessant. dat is erg lastig te plannen ja, zelfs 020 heeft daar nu een groot probleem mee. Daarin moet je altijd ietsjes risico nemen, maar niet teveel. Deel van de transferwinsten gebruiken om een buffer op te bouwen is een goed idee.
López last-minute nog een daling gekregen.
Ach, alles voor wat t waard is. Wilde dat die overzeese avonturen stopten. Die jongens reizen wat af, vermoeidheid slaat toe, blessureleed ligt op de loer en de waarde vermindert. Ik lijk wel een grijs gedraaide LP, dit liedje is zo bekend......
Giminez direct verkopen voor 50 miljoen
50 miljoen zal hij niet gaan opbrengen. Maar ook als er 30 geboden wordt (en we er misschien nog wat extra uit kunnen peuren) zou ik hem inderdaad verkopen om door te selecteren.
Geen opwaardering voor Hartman, Timber en Hancko is wel raar..
Is het realistisch om te denken dat we meer dan 30/35 miljoen krijgen voor Wieffer?
Maakt echt een bizarre ontwikkeling zou er ook wel heel goed opstaan bij de Europese top denk ik
Ja, maar wordt geen Atlético zoals in NL media wel nog steeds gesuggereerd wordt. Zijn van de winter al succesvol voor Arthur Vermeeren gegaan van RAFC.