oranje-tenue-ek-2024

X: OnsOranje

Nieuws

EK-shirt Oranje gepresenteerd: zien we Feyenoorders komende zomer schitteren in dit tenue?

Stan

De KNVB heeft maandagochtend het tenue gepresenteerd waarin het Nederlands Elftal in Duitsland het EK zal gaan spelen. Bij de presentatie wordt een duidelijke link gelegd naar het befaamde EK van 1988, toen Oranje in datzelfde land de enige prijs uit de historie behaalde. Kunnen de Feyenoord-internationals in het nieuwe tricot weer voor soortgelijke successen zorgen? 

In de video op de sociale media-kanalen van de KNVB zijn beelden te zien van bondscoach Ronald Koeman op het Europees Kampioenschap van 1988. Daarbij komt onder meer een foto langs met toenmalig trainer Rinus Michels, die de huidige bondscoach het destijds nieuwe tenue presenteert, dat na de eindzege van Oranje zou uitgroeien tot een iconisch shirt in de Nederlandse voetbalhistorie. 

Het tot de verbeelding sprekende tafereel wordt bij de presentatie van het tenue voor komende zomer in een nieuw jasje gehesen. Ditmaal overhandigt Koeman het nieuwe shirt aan Frenkie de Jong. Het logischerwijs Oranje shirt is voorzien van een subtiel patroon, lichtblauw embleem en blauwe banen bij de mouwen en hals. 

Tijdens de oefeninterlands tegen Schotland (vrijdag 22 maart) en Duitsland (dinsdag 26 maart) zal het Nederlands Elftal met daarin Feyenoorders Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en debutant Quinten Timber, voor het eerst in het nieuwe tenue te zien zijn. 

Of de spelers van de Stadionclub ook tijdens de eindronde van komende zomer in het tricot mogen schitteren, moet nog blijken. Nederland neemt het op het EK in groep D op tegen Frankrijk, Oostenrijk en de winnaar play-offs van Path A (Polen, Finland, Wales of Estland).

Delen

Reacties

Nog geen reacties