yv2023730yv2023730a1a02602

Nieuws

Kökcü bestraft na kritisch interview: Schmidt laat oud-Feyenoorder buiten selectie

Stan

De overstap van Orkun Kökcü naar Benfica is nog geen doorslaand succes. De middenvelder, die vorig seizoen als aanvoerder het kampioenschap vierde met Feyenoord, heeft in Lissabon nog geen vaste basisplek weten te bemachtigen en ligt nu in de clinch met coach Roger Schmidt. De Duitser liet Kökcü zondag buiten de selectie nadat de speler zich in De Telegraaf kritisch had uitgelaten over zijn trainer. Inmiddels heeft ook de speler zelf gereageerd. 

In gesprek met de krant uit Kökcü zijn ongenoegen over de gang van zaken bij Benfica. "Ik word door Schmidt te veel gekoppeld aan allerlei taken. Dat is niet nodig als je echt mijn kwaliteiten wil benutten", klinkt een deel van het beklag van de oud-Feyenoorder. "Ik kom zelf wel met de oplossingen in het veld, ik denk vooruit, sta bekend om mijn 'progressieve' passing. Zelfs dit seizoen onderstrepen al mijn statistieken dat. Ik kan nog zoveel meer betekenen voor Benfica, daar zit misschien een stuk van mijn frustratie."

De Turks international baalt van het feit dat hij onder Schmidt regelmatig op de bank zit of gewisseld wordt. "Daar ben ik boos en teleurgesteld om geweest. Juist op die momenten wist ik dat ik zoveel voor het team kan betekenen."

Buiten selectie gelaten
Tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel tegen Casa Pia werd Schmidt geconfronteerd met de uitspraken van Kökcü. De ex-trainer van PSV gaf toen aan het interview nog niet te hebben gelezen, maar dat hij in gesprek zou gaan met de speler en een besluit zou volgen. Wat de trainer zou beslissen, werd een dag erna duidelijk: Kökcü maakte geen deel uit van de wedstrijd-selectie van Benfica. 

Na afloop van het duel, dat door de nummer 2 van Portugal met 0-1 werd gewonnen, reageerde Schmidt op de situatie rondom Kökcü: "Vanwege dat interview was het voor hem onmogelijk om bij de selectie te zitten. Ik heb het gelezen en zal na de interlandperiode met hem in gesprek gaan. De focus lag volledig op deze wedstrijd, maar ik was enorm verrast. Kökcü is een uitstekende speler, een uitstekend persoon en ik weet niet waarom hij dit interview heeft gegeven", zei de coach over zijn speler, die dit seizoen in 34 wedstrijden voor Benfica goed was voor 3 doelpunten en 10 assists.

Reactie Kökcü 
Na de interlandperiode, waarin Kökcü met de Turkse nationale ploeg in actie komt, zal Schmidt in gesprek gaan met de spelmaker. Op Instagram komt het jeugdproduct van Feyenoord maandag alvast met een reactie: "Het eerste dat ik wil zeggen, is dat mijn respect voor de coach en de mensen bij de club groot is. In het topvoetbal zijn alle details belangrijk. Alleen als alles klopt kunnen we prijzen winnen. Dat betekent ook kritisch zijn op elkaar. Ik heb mijn visie ook zeker binnen de club besproken in de afgelopen maanden."

Kökcü gaat verder: "Ik accepteer de consequenties van de club en zal nu op pad gaan met mijn nationale team. Ik zal binnen twee weken terug zijn om alles te geven voor Benfica en het team. Ik zal alles doen om de fans en deze fantastische club prijzen te bezorgen. De echte Orkun wil één ding: winnen!"

Delen

Reacties

Terecht gestraft. Als een wissel speler van ons zo'n interview had gegeven hadden we ook moord en brand geschreeuwd
Ik ben bang dat dit een streep zet door de verwachte opbrengst naar aanleiding van het doorverkoop-percentage
Zie hem eerder gehuurd worden door een Spaanse of Turkse ploeg. Ieder om een andere verklaring.
Schmidt kun je niet serieus nemen. Deed in Nederland ook niemand. Mooi dat Kokcu zijn mond open doet.
Vanaf het begin af aan vond ik zijn transfer naar Benfica een onbegrijpelijke. De competitie is zo mogelijk zwakker dan in Nederland. Dat was m.i. zeker geen stap vooruit. Vervolgens draait Benfica een vreemd seizoen met een paar behoorlijke mispelen zowel nationaal als internationaal. Kökcü zal dit ook tegengevallen zijn en dat in combinatie met een nogal bijzondere coach zorgt er misschien wel voor dat hij spijt heeft gekregen van zijn stap daar naartoe en daar weg wil. Zo’n interview is anders ook niet te verklaren.
Hij wist toch van PSV dat Schmidt raar wissel beleid heeft? Domme keuze dus en een hele dure voor Feyenoord als het zo blijft
Komt een huurperiode van Kokcu bij een vertrek van Wieffer/ of Timber in beeld ?