cisse

Foto: Feyenoord.nl

Nieuws

Cissé: "Mijn tijd bij Feyenoord was een groot fiasco"

Van de redactie

Door zijn sterke optreden bij Roda JC was er in 2009 veel interesse in aanvaller Sekou Cissé. De aanvaller vertrok in juli 2009 van Kerkrade naar Rotterdam-Zuid. Mede door blessureleed kwam de aanvaller in vijf seizoenen tot 59 competitiewedstrijden. Daarin maakte hij 14 doelpunten. In gesprek met Voetbal International blikt de Ivoriaan terug op zijn tijd in Rotterdam.

in de zomer van 2009 kon Cissé ook naar Ajax. "Ik kon er meer verdienen, maar heb toen tegen Ajax-coach Martin Jol gezegd dat ik nooit een tweede optie ben. Elia was daar eerste keuze, maar die vertrok naar HSV", aldus de inmiddels 38-jarige Cissé. De elfvoudig Ivoriaans international is slim met zijn geld omgegaan. "Ik had al drie lappen grond en heb er gisteren nog eentje aan de kust bij gekocht. Daarnaast heb ik nog een hele flat. Binnenkort laat ik nog een tweede bouwen. Ik heb ook nog drie villa’s."

Cissé kijkt met gemende gevoelens terug naar zijn tijd bij Feyenoord. "Ik heb de verwachtingen niet waar kunnen maken. Er zijn ook veel onwaarheden verteld", doelt Cissé op de destijds nieuwsberichten rondom 'te kleine voetbalschoenen'. "Ik voetbalde al 25 jaar. Denk je nou echt dat ik al die jaren te kleine schoenen aanhad? En als mijn voetbalschoenen te klein zouden zijn, waarom was ik dan alleen geblesseerd aan mijn linkervoet? En niet aan de rechter? Het was gewoon niet waar."

De schuld hiervan ligt volgens de oud-Feyenoorder bij de medische staf van de Rotterdammers. "Ik speelde zes maanden met ongelooflijk veel pijn. Ik liep continu op mijn tand… Hoe zeg je dat ook alweer? Precies, op mijn tandvlees!" Uiteindelijk vond een arts in Marseille wél de oorzaak. "Hij deed een scan, terwijl ze bij Feyenoord alleen een echo hebben gedaan. Daarmee was die breuk niet te ontdekken." Hij benadrukt dat de fans en veel mensen bij de club wel altijd goed voor hem waren, zoals Patrick Lodewijks, Jean-Paul van Gastel, Gido Vader en Carlo de Leeuw.

De komst van Graziano Pelle in de zomer van 2012 kan de Ivoriaan zich nog altijd goed herinneren. "Voordat hij zijn eerste wedstrijd voor Feyenoord had gespeeld, was iedereen al negatief. Vriend, dat is Nederland! Maar hij heeft het daarna toch behoorlijk laten zien." Hij weet nog dat de Italiaan altijd veel tijd voor de spiegel doorbracht. "Altijd bezig met zijn haartjes. Een echte Italiaan. Een mooie playboy!"

Nog meer onder de indruk was Cissé van John Guidetti, welke een jaar eerder in De Kuip speelde. Dat seizoen liet Cissé in een aantal wedstrijden pas zien wat hij echt kon. "In dat jaar onder Koeman had ik ook blessures, maar heb ik het wel goed gedaan. Maar als je mijn tijd bij Feyenoord analyseert, was het een groot fiasco. Puur door al die blessures, maar ik heb mijn best gedaan en nergens spijt van."

Sekou Cissé maakte in 2009 voor 3.5 miljoen euro de overstap van Roda JC naar Feyenoord. In Rotterdam kwam hij in totaal 72 wedstrijden in actie waarin hij goed was voor 18 doelpunten en 8 assists. Na een teleurstellende periode vertrok hij in 2014 naar KRC Genk. Vervolgens speelde de twaalfvoudig Ivoriaans internationaal nog voor de Franse clubs FC Sochaux en GFC Ajaccio, en het Cypriotische Anorthosis, alvorens hij in 2021 zijn profcarrière beëindigde. 

Delen

Reacties

Kan me vooral de ballen die altijd 70 meter van zijn voet sprongen herinneren...
@FTM misschien een leuk idee om gedurende de periode 1 juli tot 1 september elke 1/2 weken een korte live te doen? Scheelt heel veel vragen beantwoorden voor jou en lijkt me tof om elke week de stand van zaken te horen
Vond hem een mooi aandeel hebben in Guidetti jaar. Vooral de goal thuis tegen PSV staat me bij
Zo te zien kun je niet meer reageren op het artikel over de interesse in Chaibi? Komt dat door de fake-accounts? Hopelijk is het snel opgelost. Ik vind het lezen van reacties een van de leuke dingen van de site.
@FTM Yep hij kan ze er toch afdonderen of blokken die handel.
IP blokkeren ben je van dat gezeik af
oh ja, want een nieuw IP adres krijgt iemand nooit meer...
Typische Feyenoord aankoop uit die tijd. Speelde (uiteraard) tegen ons zijn beste wedstrijd ooit en werd direct vastgelegd.
🔴 Jonathan Varane courtisé !

Le milieu de 21 de Gijon formé au RC Lens serait dans le viseur de Benfica et Feyenoord, son club de Gijon attend 5M€ mais les propositions sont pour le moment de 2M€ + % à la revente...
Het lijkt me dat hij voor onze eigen O21 is. Varane staat niet op het Dordtecht lijstje wat FTM eerder deelde
Hij kon naar Ajax maar Elia was eerste keuze?
Jammer dat het niet gehoopt is wat iedereen ervan had verwacht. Gelukkig is de huidige medische staf van een dusdanig niveau dat dergelijke fouten (haast) uitgesloten zijn.