yv2022410a1a04243

VK Sportphoto

Nieuws

Clubleiding Feyenoord: "Ons standpunt is ongewijzigd"

Van de redactie

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat Nieuw Stadion BV en de gemeente Rotterdam opnieuw onderzoek hebben gedaan naar de haalbaarheid van een nieuw stadion. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat er een besparing van ruim 54 miljoen euro gerealiseerd kan worden. De clubleiding van Feyenoord heeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aangegeven bij hun standpunt te blijven. 'Feyenoord kijkt op dit moment niet meer mee.'

Een woordvoerder van de club geeft aan dat Feyenoord niet betrokken is bij het nieuwe onderzoek. “We nemen dit voor kennisgeving aan. Wij zijn hier niet bij betrokken geweest. Wij hebben geen idee welke aanpassingen zijn aangebracht. Feyenoord kijkt op dit moment niet meer mee. Wij zijn bezig met het versterken van de selectie en geld te verdienen met transfers. Ons standpunt sinds de laatste persconferentie is ongewijzigd.’’

Het architectenbureau OMA, ontwerper van het stadion, is nog wel betrokken bij het plan. Volgens een woordvoerder was een herberekening van de bouwkosten nog in volle gang toen Feyenoord aangaf ermee te stoppen. “Deze analyse is afgemaakt na de aankondiging van Feyenoord. Daaruit komt nu het besparingsbedrag van 54 miljoen euro. De impact van de besparingen zijn acceptabel als dit het realiseren van het stadion mogelijk maakt. We hopen nog steeds dat de marktomstandigheden zich stabiliseren of verbeteren, zodat het ontwerp van het nieuwe stadion voor Feyenoord weer mogelijk wordt,” aldus OMA.

Delen

Reacties

Beleid is als eerste waarde creëren en gezond worden, dat gaat nu echt uitstekend.
Stadion komt zeker wel weer op de agenda in de toekomst. Eerst weer wat rust in de tent.
Gewoon goed wat Dennis heeft gedaan.
...alle negatievelingen GA LEKKER NAAR WEST, FEYENOORD WIL VOORUIT, leef in het heden niet in.het verleden...iedereen is imeens.architect, supertrainer of wiskundig wonder, wees blij dat we sportief, financieël vooruit gaan en dat met een stadion dat ook nieuwe sportieve herinneringen creeërt.

Elk uitstadion is bijna als.ons eigen.huis, zoveel supporters gaan er mee...de nieuwe Kuip zal snel als.ons huis aanvoelen...word echt boos hierom..
Ga ff kijkje nemen bij Vitesse west ham Groningen enz dan, Liverpool Madrid Barca renoveren ook en worden die er minder op?
Is Barca hier het juiste voorbeeld?! Die club is van binnenuit volledig kapot gemaakt
Anders ga jij toch lekker naar 020? Als je zo graag in een UFO wil zitten met een dak boven je snufferd, de Kuip hoort bij Feyenoord, daar is al het magische gebeurd en gaan er nog veel meer magische dingen gebeuren, wel in een gerenoveerde Kuip!
ZSM een nieuw stadion bouwen voor deelname aan CL 2024!!!
Daar heb je een nieuw stadion voor nodig? Ahha
Ze hebben bij Feyenoord natuurlijk geen zin meer in die enorme bak gezeik die ze krijgen als ze zeggen voor FC te zijn. Ongeacht wat het echte standpunt is, dit gaat het officiële standpunt zijn tot er echt geen weg terug meer is.
De uitspraak zal hopelijk helpen een nieuw stadion neer te zetten
Laten Stadion NV de kastanjes uit het vuur halen. Als Raad van State het bestemmingsplan FC goedkeurt, dan moet de BVO wel mee, want dan kan je in en aan de Kuip amper meer wat doen.
Goedzo Feyenoord, laat je niet chanteren door de nieuwbouw maffia!!!
Leer begrijpend lezen, anders raar je teleurgesteld. Feyenoord stelt zich op het standpunt dat 'op dit moment' er geen sprake is van een nieuw stadion. Zoals hier door anderen en door mij al meermaals is aangegeven is het gewoon verstandig dat Feyenoord nu kaarten op de borst houdt zodat de gemeente tegemoet komt. Maar een nieuw stadion is zeker niet van de bouw. Hou op met dogma's zoals nieuwbouwmaffia, belang Feyenoord moet voorop staan en dat betekent dat alle opties open moeten zijn, dus ook een nieuw stadion (als dit dus goed is voor Feyenoord).
Ik vrees niks meer haha, als het zo geweldig zou zijn stonden de investeerders wel in de rij.
Ik vind het heel sterk dat Feyenoord eindelijk is standvastig is! Doet me goed dit beleid. Op zowel sportief als zakelijk vlak.
1908.nl. Waarschijnlijk een leuke site rondom de transferperiodes, maar heel de anti-FC stemmingmakerij en samenwerkingen met vergaande partijen maken deze site een site waar ik na 1 september niet snel terug zal gaan. Althans niet in deze vorm.
Stel je voor dat supporters pro-Feyenoord zijn, ja.

54 miljoen gekort in de al gammele plannen. Dan weet je zeker dat er in no-time een tribune in elkaar pleurt.
Zie je wel aan stadions zoals NEC wat bezuinigingen doen aan de kwaliteit. Nooit aan beginnen zoiets.
Ben je mal. Je kan ook weer prima overdrijven. Daarnaast heb ik het inhoudelijk over deze site. Niet over de bezuinigingen van de gemeente.

Ik hoopte dat deze site een mooie balans kon vinden in de 2strijd die de fans onderling voeren. Voor mijn gevoel neigt deze site toch naar een bepaald geluid. Wat helemaal prima is als je dat geluid wilt zijn en supporten, maar dan kom ik hier alleen tijdens transferperiodes.
De vraag is een beetje wat we verwachten van deze site.

Ik had zelf het idee dat deze site iets meer journalistieke waarde zou hebben ten opzichte van de bestaande fansites. Dus iets meer onderzoeksjournalistiek, insiderinformatie en objectieve berichtgeving. Misschien dat mijn verwachtingen daarin te hoog geweest zijn, Rutger is natuurlijk geen journalist maar gewoon een fan met een hobby.

Ik denk dat vooral de admin crew hier keuzes moet gaan maken wat voor site ze willen zijn. Willen ze een medium met journalistieke waarde creëren of een FSV niveau fansite. Ik heb het idee dat het huidige publiek meer voor het eerste komt.
Het is ook voor deze jongens nieuw hebben het fantastisch gedaan, maar elke beginfase wordt gekenmerkt met aandachtspunten. Laten we het vooral proberen om samen met de goedwillende hier een informatieve fansite te laten worden.
Kom hier nog wel terug maar het is ook wat ik veel hoor terugkomen dat de negatievelingen veelal al van een andere Feyenoord site komen en hier beetje de sfeer willen verzoeken.

Er moet eerder een mogelijk zijn om waardige discussies aan te gaan en de rotte appels moet je er gewoon uit donderen en elke keer opnieuw verwijderen van de site ofzo
Ik denk dat de problemen al beginnen bij het wegzetten van mede supporters met een andere mening als negatievelingen en rotte appels.
Er is wel een verschil tussen het hebben van een andere mening en het spuien van termen als "bouwmaffia", "nieuwbouwmaffia", domme hashtags en het bewust verdraaien van woorden. Prima als mensen tegen nieuwbouw zijn, prima als mensen voor nieuwbouw zijn, maar gebruik gewoon respectvolle taal.
Wat doet 1908.nl hier verkeerd? Ze brengen toch gewoon een nieuwsbericht?
Ik dat kliekje wordt elke tegenstander als tokkie of nietsnut weggezet.
1908.nl. Waarschijnlijk een leuke site rondom de transferperiodes, maar heel de anti-FC stemmingmakerij en samenwerkingen met vergaande partijen maken deze site een site waar ik na 1 september niet snel terug zal gaan. Althans niet in deze vorm.
OMA is de allerduurste architect van NL en behoort tot de top 10 van de wereld. Klinkt mooi probleem is echter dat dit bureau voornamelijk opdrachten heeft ontvangen van zeer vermogende opdrachtgevers, sjeiks en olympische comités, en daardoor alle realiteit uit het oog heeft verloren. Bij de verbouwing van bijv de 2e Kamer zijn ze ook weggestuurd omdat de plannen steeds megalomaner en navenant duurder werden. Wordt wakker gemeente Rotterdam en als dit plan MOET plaatsvinden dan moeten ze verantwoordelijkheid nemen en € 300 milj. in het project steken ZONDER rechten op wat dan ook!
Prima verhaal, zegt verder niets.

Ik denk dat niemand verwacht had dat Feyenoord nu ineens zo zeggen "54 miljoen minder? Direct bouwen!". Zou ook gek zijn. Er wordt gewoon door hoepeltjes gesprongen in het kader van de bestemmingsplanprocedure, waarmee net iets actuelere informatie naar buiten komt die vooralsnog niet relevant was. Voor nu allemaal niet zo spannend, aangezien toch geen enkele stadionvariant betaalbaar is op het moment. Over 5 à 10 jaar, wanneer deze discussie wel weer serieus gaat spelen, is het wel van belang of en welke procedures we weer moeten doorlopen voor we iets mogen. Maar dan is die 54 miljoen ook alweer achterhaald.

Hoe dan ook goed van Feyenoord dat ze expliciet aangeven zich nu niet met het stadiondossier bezig te houden. Het zou fijn zijn voor de rust binnen het Legioen als alle stemmingmakers er ook zo in zouden staan zolang er niets concreets speelt.
Ja idd kan dan 2 kanten op met die 54miljoen aan bezuinigingen kan 54miljoen meer gaan kosten door alle stijgende grondstofprijzen, hopelijk ook stijgende lonen van Bouwend personeel. Maar kan ook zijn dat het opnieuw ter aanbesteding wordt gegeven en er dan een ander plan komt.

Al met al denk ik dat we met zn allen er toch wel over eens zijn dat de Kuip vreselijk verouderd is en er nu wel dringend iets moet worden gedaan. Nieuwbouw of renovatie maakt mij niet uit als er maar iets wordt gedaan.

Verder staat er in het artikel dat men "bij Feyenoord nú bezig zijn met selectie te versterken en geld verdienen met transfers".

En "Feyenoord kijkt op dit moment niet meer mee" dat zegt helemaal niets over wat er na een uitspraak gaat gebeuren. Als de RvS zegt plan akkoord zal Feyenoord wel moeten mee kijken.
21-4-2022: Feyenoord: “We stoppen met plannen voor een nieuw stadion.”

24-8-2022: Gemeente Rotterdam: “Hoera! We kunnen €54 miljoen besparen op bouw van een nieuw stadion.”

26-8-2022: Feyenoord: “Wij weten van niks en we willen helemaal geen nieuw stadion.”

Duidelijke taal van Feyenoord. Feyenoord wil dat stadion helemaal niet.
Gemeente Rotterdam (lees: Aboutaleb) wil het. Niet omdat het goed is voor Feyenoord. Feyenoord interesseert ze daar aan de Coolsingel geen lor.

#StopFeyenoordCity
Ah kijk, de bewust verkeerde interpretaties van wat daadwerkelijk gezegd wordt vliegen alweer in de rondte. Lekker onrust blijven stoken, Frans, die haat en nijd gaan de club ongetwijfeld naar een hoger niveau brengen!
Feyenoord city gaat ons naar een hoger niveau brenger wil je zeggen? Ik verwacht dat de mensen die Feyenoord adviseren enz toch iets meer verstand van zaken hebben.
Ze de bedreigingen van mensen die zich supporters van Feyenoord noemen zat dus laten ze het nu aankomen op besluit van RvS. Die gaat straks zeggen je moet nieuw gaan bouwen anders heb je gewoon geen stadion meer.

Dus tja volgens mij zijn het weloverwogen besluiten die onze directie maakt om te voorkomen dat jullie bij hen op de stoep komen staan. Ze zullen terecht zeggen de raad heeft gesproken wij moeten nu wel iets doen. Terecht want de huidige Kuip is bijna gevaarlijker dan stadions als dat van NEC. Maar goed dat boeit de "harde kern" helemaal niets. Vallen er straks doden omdat wij lekker ons best doen om een nieuw stadion tegen te houden.

Verder hoop ik dat de mensen mét een Feyenoord hart hier zullen blijven komen.
De mannen doen zo hun best om allerlei vormen van nieuwsberichten die over de club gaan met ons te delen, van transfers tot aan jeugd, vrouwenteams en serieuze dingen zoals dit verhaal.

Sorry dat ik sprak over "rotte appels" maar echte supporters willen wel vooruit en wil je niet mee ga je lekker ergens anders je verdriet halen. Ga dan lekker sfeer maken bij de KKD ofzo maar val ons niet lastig
Tuurlijk joh haha, kan je wel een TNO onderzoekje sturen over de Kuip. *** niet uit je nek
Inderdaad. Natuurlijk wil Feyenoord WEL een nieuw stadion en zelfs de meeste ‘tegenstanders’ willen een nieuw stadion. Dat stadion moet echter wel economisch en commercieel verantwoord zijn. Als de gemeente zo graag Feyenoord City wil, moeten zij het maar plaatsen en in eerste instantie dan aan Feyenoord verhuren voor een marktconforme (voor Feyenoord aantrekkelijke) prijs.
Een goede uitleg tussen nieuw stadion en Feyenoord city zou de neuzen de zelfde kant op krijgen. Er is een clubje die iig in de Kuip wil blijven, mensen die Feyenoord city willen en er zijn mensen die een nieuw stadion willen, maar geen Feyenoord city. Dat verschil zou ik graag neutraal uitgelegd willen hebben, dan kan de discussie op de inhoud gevoerd worden.
Ik was nog wel erg positief verrast door je columns, maar daar ga je dan toch...

1908.nl is geen plek voor anti/voor Feyenoord City propaganda. Stoken met je #StopFeyenoordCity doe je maar lekker op FR12.nl ofzo.
Je citeert, maar eigenlijk vermeld je er je eigen interpretatie bij met ''we willen helemaal geen nieuw stadion''.
Ik denk namelijk dat sinds DtK er is, er met verstand wordt naar gekeken. Het was veel te duur geworden en niet rendabel meer. Ik denk zeker dat Feyenoord een nieuw stadion wil, maar dat moet méér dan rendabel zijn en niet op een soort gelijk niveau uitkomen. Mochten de plannen sterk verbeteren, dit wordt voorgelegd aan Feyenoord, denk ik dat Feyenoord gewoon weer instapt.
Natuurlijk. Zodra de bouwkosten genormaliseerd zijn wordt heel FC weer uit te kast getrokken en gaan we door waar we gebleven waren. Afhankelijk van hoe ver de bouwkosten dalen heb je zelfs kans dat een groot deel van wat wegbezuinigd is, weer terugkomt. Als je daadwerkelijk luistert naar wat Dennis te Kloese gezegd heeft over dit dossier hoor je die ruimte er ook heel duidelijk in zitten. "De plannen voor Feyenoord City zijn _op dit moment_ te duur".

Die conclusie past echter niet in het straatje van een belangenvereniging die vooral beledigd is dat ze niet in de projectorganisatie zitten (Stadion op Zuid). Bij Frans heb ik het idee dat het dossier zelf hem überhaupt niet zoveel interesseert, als hij maar popie jopie kan zijn bij de FSV. Het zou sowieso fijn zijn als er vanuit alle kanten iets meer op basis van feiten naar het dossier gekeken zou worden in plaats van op basis van belangen.
Ik ben het helemaal met je eens, heb sowieso alleen maar zinnige reacties van jou gelezen over FC. Ik heb me totaal niet verdiept in het dossier, vandaar ook mijn bericht met vooral meningen.

#StopFeyenoordCity is natuurlijk populistisch gel*l, maar ik heb wel redelijk in de gaten dat hier op 1908.nl er heel anders naar wordt gekeken dan op bijvoorbeeld FR12 of andere websites.
100% mee eens. Wordt tijd dat mede-kameraden de ogen openen en zich niet laten brainwashen door de hele anti-FC kliek, compleet gebrainwashed door FSV en consorten.
Ik denk als je kijkt naar toekomst, er voor Feyenoord met hoe het aankoopbeleid van spelers nu is een financieel bloeiende tijd aankomen zal. Vanaf 2024 recht op 2 vaste plekken en 1 playoff Champions League een Europa League en 2 in Conference League.

Ga er vanuit dat de spelers die nu gekomen zijn Feyenoord als team naar hoger plan brengt betekent dit ook meer geld en meer inkomsten en dan wordt een nieuw stadion snel rendabel. Ook kan je meer eigen supporters blij maken dat ze eindelijk een seizoenkaart kunnen krijgen ipv altijd maar met nog 50duizend op een wachtlijst gezet te worden
Wil je het beste voor de club Frans? Dan moet je alle opties open houden. Hasttag StopFeyenoordCity helpt daar niet bij.

Dat is wat Feyenoord nu ook doet. Ze houden de kaarten even op de borst en bekijken welke opties er straks zijn. Daarbij moet je overal voor open staan en kijken naar de feiten en op basis daarvan een beslissing nemen die het beste is voor Feyenoord. Vasthouden aan dogma's helpt daar niet bij.
Hey Frans, had jij net als je mede StadionOpZuid leden ook een stadionverbod gekregen nadat ze investeerders (reactie: Toon van Bodegom) hadden weggejaagd na de intimidatiespeurtocht? Was jij eigenlijk de bedenker hiervan?

Denk overigens dat de algemene tendens in de reacties zowel hier als op FR12 genoeg zegt. En daarbij zijn de tegenstanders van FeyenoordCity gelukkig enorm in de minderheid.
Hey Frans, had jij net als je mede StadionOpZuid leden ook een stadionverbod gekregen nadat ze investeerders (reactie: Toon van Bodegom) hadden weggejaagd na de intimidatiespeurtocht? Was jij eigenlijk de bedenker hiervan?

Denk overigens dat de algemene tendens in de reacties zowel hier als op FR12 genoeg zegt. En daarbij zijn de tegenstanders van FeyenoordCity gelukkig enorm in de minderheid.
Hahahaha in de minderheid, kan nog herinneren dat er in gemeentehuis honderden tegenstanders waren en maar 2 voorstanders. Eric gudde die had een plan…….😉
Die aantallen zeggen natuurlijk helemaal niets. Honderden sprekende tegenstanders op honderdduizenden Feyenoordsupporters?

Daarnaast, waarom zou je als voorstander je stem laten horen als alles nog de voor jou goede kant op gaat? Het is logisch dat je degenen die tegen de huidige gang van zaken zijn meer hoort dan degenen die het allemaal wel prima vinden gaan.

En tot slot, denk je dat er misschien een reden is waarom voorstanders liever niet met naam en toenaam in de publiciteit treden? Iets met speurtochten enzo? Ik wil niet zeggen dat het tegen kamp een verkapte terreurbeweging is, maar je kunt moeilijk zeggen dat het aanlokkelijk is om als voorstander je kop boven het maaiveld uit te steken als het niet nodig is.
De goede kant op hahaha. Wat een meme dit
“Met dit stadion doet Feyenoord nooit meer mee” ondertussen gaan we psv voorbij! 🤩
Drijf je zin nou niet ook hier door Frans. Laat dat vrij voor je geweldige columns voor FSV.... ahum.
Ontopic: onhandige uitspraak van Feyenoord. Want er komt hoe dan ook een nieuw stadion, is het niet over 5 jaar, dan over 10. Dan kun je beter iets zeggen als 'geen commentaar'.