jorgensen

VK Sportphoto

Nieuws

Clubloze Jørgensen wacht nog tot de zomer: "Anders is het voorbij"

Van de redactie

Nicolai Jørgensen had in het seizoen 2016/2017 een groot aandeel in het kampioensjaar van de Rotterdammers. De Deense spits werd clubtopscorer met 21 goals en Feyenoord kreeg een miljoenen-aanbieding van Newcastle United om de spits los te weken, maar sloeg deze af. Inmiddels zit de aanvaller sinds vorig jaar zonder club en een roemloos einde van zijn carrière dreigt.

In 2021 vertrok Jørgensen van Rotterdam naar het Turkse Kasimpasa, wat geen succes werd. Een half jaar later keerde de Deens international met 39 caps terug naar zijn thuisland, naar FC Kopenhagen. Na negen duels in een half jaar tijd werd zijn contract niet verlengd en zit Jørgensen sinds de zomer van 2022 zonder club.

In de show Klubben van Discovery+ werd Jørgensen uitgenodigd om te praten over het restant van zijn carrière. "Ik wachtte op een mooi avontuur in het buitenland. Een mooi avontuur voor mij en mijn familie, waarin we terecht zouden komen op een leuke plek. Maar er is geen mooie bestemming voorbijgekomen. Ik zou zeggen dat ik nu op een punt ben gekomen waarin het moeilijk gaat worden. De opties die ik zag waren de Verenigde Staten en Australië", citeerde Voetbal International.

Echter heeft Deen tegelijkertijd een voorkeur, grapt Jørgensen. "Maar ik ben bang voor beesten en Thomas Kristensen liet me een foto zien van toen hij daar nog speelde. Er lag een python van vier meter op een speelplaats. Toen had ik zoiets van: het wordt Verenigde Staten."

Jørgensen wil nog wachten tot komende zomer en gunt zichzelf nog tijd voordat hij definitief afscheid neemt. "Dus tenzij er een wonder gebeurt en we die kans krijgen, denk ik dat ik klaar ben met voetbal. De laatste kans voor mij is komende zomer, anders is het voorbij."

De Deen speelde 5 seizoenen op rij voor Feyenoord. In zijn tijd bij Feyenoord won Nicolai Jørgensen 1 landstitel, 1 KNVB Beker en 2 keer de Johan Cruijff Schaal. In het jaar dat Feyenoord kampioen werd, was de Deen 'MvP' van de Eredivisie. In 32 officiële Eredivisie wedstrijden scoorde hij 21 keer en gaf hij 13 assists. In totaal was Jørgensen goed voor 134 wedstrijden en 54 goals in het shirt van de Rotterdammers.

Delen

Reacties

Triest dat het zo is gelopen met hem. Weinige kunnen zeggen dat ze 4 prijzen hebben gepakt met Feyenoord.
Typisch dat ie Newcastle heeft afgeslagen. In zo'n sterke flow zat ie nou niet echt meer.