bassett

VK Sportphoto

Nieuws

Cole Bassett over periode bij Fortuna: "Ik wil er niet op terugkijken"

Ference

Cole Bassett kende vooralsnog geen geslaagde periode in Europa. Bij Feyenoord kwam de Amerikaanse middenvelder maar mondjesmaat in actie en ook bij Fortuna Sittard kwam Bassett niet uit de verf. In gesprek met Burgundy Wave blikt hij terug op zijn periode in Rotterdam en Sittard. 

Bassets aandeel in Rotterdam was gering. Zo stond hij bijvoorbeeld niet ingeschreven tijdens de succesvolle Conference League campagne vorig jaar. Ook in Sittard kon hij uiteindelijk geen potten breken en werd de huurovereenkomst voortijdig afgebroken. Inmiddels is de middenvelder terug bij zijn oorspronkelijk club in de VS: Colorado Rapids. 

'Ik weet nog steeds niet precies wat er gaat gebeuren. Er zijn wat dingen gaande.' antwoordde hij op de vraag hoe nu verder. Wel gaf hij aan dat hij het zag aankomen dat Fortuna de huurovereenkomst zou beeindigen. Hij kwam namelijk niet aan het beoogde aantal minuten, dat was opgenomen in de huurovereenkomst. Dit had met name te maken met de Trainers-wissel bij Fortuna denkt hij (Sjors Ultee moest al snel weg): 'Het was niet makkelijk, maar dat is voetbal. Sjors Ultee wilde mij heel graag hebben bij Fortuna. Toen dat uiteindelijk lukte, moest hij weg na drie dagen en evenveel trainingen. Hierdoor was het lastig mezelf aan te passen, zeker aangezien ik naar Sittard was gegaan met de gedachte om te spelen. Uiteindelijk wisten we minder over de club dan we dachten.'

De nieuwe trainer van Fortuna Sittard, Velázquez, zag het duidelijk minder zitten in Bassett. Zelf zegt hij daarover: 'Ik kan niet over alles wat er gebeurd is wat vertellen. Het was moeilijk voor de mensen achter de schermen, die niet alles meekregen. Het ligt achter me nu en ik wil er niet op terug kijken, aangezien het mijn carrière heeft beïnvloed.' 

Bij Colorado Rapids komt de middenvelder terug bij zijn oude club, dat hem graag weer verwelkomd. Hier komt hij een trainer tegen die wel in hem gelooft en is hij in staat om het zwakke middenveld van de Rapids te versterken. 

Bassett wil niet vol teleurstelling terugkijken op zijn tijd in Nederland, maar ziet het vooral als een leerperiode: 'Ik denk dat ik, in vergelijking met toen ik wegging, beter ben geworden aan de bal. Ik ben vooral comfortabeler en zekerder geworden in balbezit. Dit betekent dat ik misschien een diepere rol zou kunnen vervullen.' De 21-jarige Amerikaan sluit af met zijn wens om ooit terug te keren in Europa. Hij heeft hier slagen zeker nog niet uit zijn hoofd gezet en hij hoopt dan ook op een verhuur aan een Europese club waar hij rustiger kan aarden. 

 

Delen

Reacties

Nog geen reacties