Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

"Dan had ik hem misschien een stomp voor zijn kop gegeven"

Van de redactie

Willem van Hanegem heeft de wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Gibraltar gekeken en schrok toen Mats Wieffer een doodschop kreeg. 'De Kromme' vind dat de middenvelder geluk heeft gehad en veroordeelt de dader.   

Toen Wieffer de tackel incasseerde vreesde Van Hanegem even voor het ergste. “Zeker ja! Maar toen besefte ik wel dat hij iets van de grond was. Als je zo’n aanslag krijgt en je staat met je noppen in het gras helemaal vast, dan heb je kans dat je enkel breekt of iets scheurt”, aldus Van Hanegem in Algemeen Dagblad.

De Feyenoordlegende zegt dat hij het niet had gepikt als hij ernaast had gestaan. “Dan had ik hem misschien een stomp voor zijn kop gegeven. Het slaat waarschijnlijk nergens op, maar vanwege alles wat er speelt. Dat je kampioen kan worden enzo. Het was een schofterige overtreding.“

Van Hanegem spreekt tegen dat in zijn tijd dergelijke overtredingen veel vaker voorkwamen. “Niet dit soort overtredingen. Echt niet. Want dan weet je bijna zeker, dat wanner het verkeert afloopt die speler maanden uit de roulatie is.” Volgens de oer-Feyenoorder is er een groot verschil tussen een schop krijgen waarbij je vast op de grond staat of juist los. “Mensen die bewust vanaf de zijkant op je voet gaan staan, waarbij je nergens naar toe kan, dat zijn echt gemene overtredingen.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties