paixao

Nieuws

"Dan zijn er vast nog meer spelers die zo’n filmpje hebben gemaakt"

Van de redactie

Igor Paixão verscheen een dag voor de wedstrijd tegen FC Twente opeens vrolijk, maar wel spiernaakt dansend op Instagram. De Braziliaan verwijderde het filmpje razendsnel, maar het kwaad was al geschied.

Een ramp was het natuurlijk niet, Paixão was vooral onhandig en deed verder niemand kwaad met zijn dansje zonder kleding. Maar als je dan een dag later zwak voor de dag komt tegen FC Twente, dan is dat wel opeens een onderwerp.

Tijdens de persconferentie na afloop van de met 2-1 verloren wedstrijd in de Grolsch Veste wilde Arne Slot er niet te veel woorden aan besteden. De trainer veegde vragen over de kwestie snel van tafel. ,,Als Igor slecht speelde omdat dat filmpje online is gekomen, dan zijn er vast nog meer spelers die zo’n filmpje hebben gemaakt’’, zei Arne Slot na afloop. ,,Een boete voor Igor? Nee, hoor. Hij speelde slecht, maar ook Santiago Giménez was minder dan tegen Lazio. Wil je dat ik ze zelf alle elf langsga? Want dat zou ik kunnen doen. Ik geloof er meer in dat het elftal moeite had met de manier van spelen van FC Twente. En dan ben je zeker als aanvaller heel beperkt in wat je nog kunt.’’

De mening van de trainer dat iedereen matig speelde, vatte de situatie van Feyenoord in Enschede prima samen. Slot vertelde na afloop dat hij ‘een kansloos gevoel had’ bij de wedstrijd. En dat is bijna een primeur. Toen Feyenoord eerder dit seizoen verloor, in de Champions League van Atlético Madrid, regende het schouderklopjes voor trainer Arne Slot en zijn spelers. De Spaanse topclub had gewankeld, Feyenoord was de heersende partij geweest en met iets meer geluk was er een verdiend resultaat uit het vuur gesleept in het stadion Metropolitano.

Vorig seizoen ging de ploeg bijvoorbeeld onderuit tegen PSV, maar slecht was Feyenoord zeker niet. De 3-2 nederlaag tegen AS Roma? Dat had net zo goed een succesvolle avond kunnen zijn daar in het Stadio Olimpico. Feyenoord liet zich in Enschede aftroeven in de persoonlijke duels, kon de patronen van een succesvolle opbouw misschien wel bedenken, maar totaal niet tot uitvoer brengen.

En het tijdrekken en vertragen van FC Twente, ingegeven door de snelle 1-0, ging duidelijk onder de huid zitten bij de Feyenoorders. Daar na afloop nog over klagen, daar had niemand in Rotterdam nog trek in. Want het was uiteindelijk een detail op een mislukte middag in een kolkende Grolsch Veste. ,,Als je vindt dat er met zes minuten wel erg weinig tijd werd bijgetrokken, dan moet je dat opschrijven’’, zei Slot. ,,Ik ga daar niets over zeggen.’’

Delen

Reacties

Als hij gewoon lekker voorzetjes blijft geven mag hij helikopteren op instagram wat hij wil!
dat is het hem juist... het zijn nu alleen nog maar balletjes opzij en terug...
Klopt sinds hij op links speelt is het minder en balletjes terug.
Vanaf rechts was hij veel gevaarlijker met een vroege voorzet op Santi !
Paixao rechts, Ivanuse links Stengs op 10. Dan zijn we er weer. Mag Slot verzinnen welke middenvelder eruit moet.