gimenez geen penalty twente

Nieuws

Kenners in Zeist: ‘Bal ging ten onrechte niet op de stip’

Van de redactie

Na afloop van de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente was er kritiek op het optreden van Dennis Higler. Het ging daarbij vooral om het geringe aantal minuten dat als extra tijd werd toegekend en de situatie met Robin Propper en Santiago Giménez in het zestienmetergebied. Volgens kenners in Zeist, had dit een strafschop moeten zijn, zo schrijft Algemeen Dagblad.

De krant meldt dat Dennis Higler niet de enige was die de extra minuten in de Grolsch Veste bepaalde. Ook vierde official Ingmar Oostrom en de VAR-officials Pol van Boekel en diens assistent in Zeist, bepaalde de lengte van de blessuretijd.

Blessuretijd
De discussie draaide om het feit dat deze zes minuten als te kort werden beschouwd. Dat dit na afloop een onderwerp van gesprek was, kwam vooral omdat Feyenoord slap voor de dag kwam en zich door FC Twente liet aftroeven. Als de Rotterdammers een goede prestatie hadden geleverd, was er waarschijnlijk geen discussie geweest.

De zes minuten blessuretijd bleken dus aan de krappe kant te zijn. Tussen de goal van Ricky van Wolfswinkel en het moment van hervatten, na goedkeuring van Van Boekel, zat meer dan 2,5 minuut. In de tweede helft waren er vijf wisselmomenten, waarvoor 30 seconden per wissel werd gerekend. Dit alleen al rechtvaardigde 5 minuten blessuretijd. In de slotfase ging Gijs Smal nog eens naar de grond, wat het spel 30 seconden ophield, en de situatie waarin Pröpper een gele kaart ontving, duurde bijna een minuut. Al met al, reden genoeg voor meer blessuretijd. De frustratie na afloop werd echter voornamelijk veroorzaakt door het feit dat meer dan de helft van de extra tijd, uiteindelijk 6 minuten en 43 seconden, verloren ging aan tijdrekken en blessurebehandelingen.

Strafschop
Net zoals elke week zal de KNVB in Zeist de wedstrijden analyseren en bespreken. De kritiek op de schaarse blessuretijd zal waarschijnlijk niet de hoogste prioriteit hebben. Zes minuten werden als aan de zuinige kant beschouwd, maar niet buitenproportioneel. 

Wat wel ter sprake kwam, was het moment in de zeventigste minuut, waarbij de overtreding van Robin Pröpper op Santiago Giménez bij een 1-0 stand door experts als een zuivere penalty werd beschouwd. Higler had hier geen duidelijk zicht op het incident in het vijfmetergebied van FC Twente, in tegenstelling tot Pol van Boekel in Zeist, die echter ten onrechte niet ingreep, waardoor de bal niet op de stip ging.

Delen

Reacties

En dan laten ze Bas Nijhuis kleinere wedstrijdjes fluiten .
Dit is nu al de tweede keer dat Dennis Higler Feijenoord naait .
Zo'n man moet amateurs fluiten hij voelt wedstrijden niet aan en fluit altijd alles kapot.
Zonde.
Geef mij Bassie maar niks kaarten niks fluiten lekker fel voetbal.
Alle lof voor Bas .
Knvb mogen ze ook afschaffen zijn alleen maar zakken vullers.
Ik heb me kapot geërgerd aan die kerel met dat fluitje. En de VAR had moeten ingrijpen bij de tackle van Pröpper. Ik heb ook ergens gelezen dat de wedstrijd gestaakt had moeten worden vanwege een bekertje op het veld, Dit bekertje werd door een ballenmeisje gepakt en de scheids heeft alles gezien. En nu mag van Boekel de volgende wedstrijd fluiten en Highler is zeker de VAR. Man wat maakt de KNVB er weer een potje van.
We kunnen wel zeuren op de scheids, maar als Feyenoord in goede doen was geweest was er ook geen discussie over Hit... excuus Higler zijn beslissing. We hebben gewoon niet goed gespeeld zondag, en ja dan verlies je van Twente.
Nu een week goed trainen en uitrusten, en dan zaterdag bij Michiel Kroketje en kornuiten de 3 punten ophalen. En dan Lazio uit, yessssss. Zin in.
Het AD meldt dat de actie van Proper op Gimenez een strafschop zou moeten zijn. Verder meldt het AD dat de toegekende blessuretijd veel te kort is.
In hetzelfde AD staat een beoordeling voor scheidsrechter Higler, een 5.
Een vijf betekent bijna voldoende ondanks 2 cruciale fouten.
Dit bestaat dus niet, als je vindt dat die 2 zaken anders hadden gemoeten dan verdient Higler een 3 of maximaal een 4. Een zware onvoldoende in order geval.
We zijn dus genaaid door Pol van Boekel en wie fluit geheel toevallig de volgende wedstrijd?
… Pol van Boekel in Zeist, die echter ten onrechte niet ingreep…

En wat doet de KNVB dan? De eerstvolgende wedstrijd van Feyenoord wordt gefloten door Van Boekel. Toch vreemd…
hilger degraderen naar de G klasse en de oogarts en bij perez zijn tanden uit zijn bek slaan die kut ajaxied
Beste optie.. maak oud spelers scheidsrechter verhoog de salarissen en maak het interessant voor oud profs die voelen tenminste wedstrijden aan zelfde geld voor de VAR
goed idee, maar oud spelers zijn partijdig dus dat word hem denk ik ook niet helaas..
Onzin, is al getest in België. Ging nergens over. Hoevaak zie je wel niet discussies tussen deze oud profvoetballers. Ook zijn ze vaak niet objectief.
Strafschoppen mee sinds Slot onze trainer is:
Ajax 16
Fortuna 13
PSV 12
AZ 11
Utrecht 10
Twente 9
NEC 9
Sparta 9
Feyenoord 8
RKC 8
Go Ahead 7
Heerenveen 6
Vitesse 5

Schoten op doel per wedstrijd in diezelfde periode:
PSV 7,8
Feyenoord 7,3
Ajax 7,0
AZ 5,6
Twente 5,1
Vitesse 5,0
Utrecht 4,8
NEC 4,7
Heerenveen 4,3
Go Ahead 4,2
Sparta 4,0
Fortuna 3,9
RKC 3,8

Ploegen die veel op doel schieten, zijn vaak in de aanval en krijgen meestal de meeste strafschoppen mee. Uitzondering: Feyenoord

Ploegen die weinig op doel schieten, zijn weinig in de aanval en krijgen meestal de minste strafschoppen mee. Uitzondering: Fortuna

Sinds Arne Slot trainer is, doet Feyenoord echt mee om de landstitel. Het is echt opvallend hoe makkelijk Ajax en PSV strafschoppen meekrijgen. Elk twijfelgeval bij Feyenoord is over het algemeen geen strafschop. Zelfs 100%-strafschoppen zoals afgelopen zondag en de editie van vorig seizoen met die opzichtige slaande handsbal worden weggekeken door de VAR.

Ajax ontving sinds Slot twee keer zoveel strafschoppen terwijl Feyenoord aanvallender speelde.

PSV kreeg vorig en dit jaar 11 strafschoppen mee tegenover slechts 4 voor Feyenoord. Wie kan zich nog die belachelijke strafschop herinneren diep in de extra tijd waardoor PSV alsnog met 1-0 van RKC won?

Ajax en PSV worden echt bevoordeeld in de Eredivisie waar Feyenoord keer op keer wordt benadeeld.

Als het Feyenoord dan een keer meezit, dan heeft heel Hilversum het daar een week lang over.
Los van deze beslissingen, heeft Higler ook de hele wedstrijd vanaf minuut 1 kapot gefloten. Het is toch een contactsport? En dit had ik zelfs gezegd als we in Enschede gewonnrn hadden. Er werd voor zoveel kleinigheden gefloten, het was echt ongekend.
Wat ik niet snap is dat medespelers die eens schreeuwden om de var te checken... die lieten et ook maar gaan. Dom, gelijkspel was wel verdiend. Twente probeerde niet eens te voetballen.
pffff dit soort berichten lees ik liever niet. Ik vond het al een penalty en irriteerde me er al aan dat de VAR er niet naar keek.
Moet je gewoon op doorgaan zeiken bij de KNVB. Je krijgt de penalty niet meer maar ze zullen het wel minder vaak bij Feyenoord gaan flikken.
Niet waar, vorig seizoen werden we bestolen in Enschede en de lijn is doorgetrokken naar dit seizoen.
Was erop voorhand al bang voor met HIgler, als scheids, maar dan ook nog schele henkie Var Boekel de volgende wedstijd laten fluiten.
Er zit nooit 1 lijn in bij iedereen, dat maakt het zo frustrerend.. dit was een zuivere pingel, maar omdat er geen enkele duidelijke lijn in zit geeft de ene var hem wel en de andere weer niet, dit moet echt beter in de toekomst!
Het is ook altijd die Pröpper die dit soort acties uithaalt bij ons. Vorig jaar ook met die hands, en dan nog een grote bek voor ESPN. Samen met Luuk de Jong de irritantste spelers op de Nederlandse velden
Dus verhaal in het kort we zijn verneukt door Paul van Boekel en laat dat nu net de scheidsrechter die de volgende wedstrijd fluit. Lijkt me verstandiger dat hij vd wedstrijd wordt afgehaald
En die lul van een van boekel die fluit de volgende tegen RKC... gelijk degraderen die koekebakker... elke keer zit er wel een of andere flapdrol op die var stoel
Je kan nu wachten op een goedmakertje in een duel dat je het niet nodig gaat hebben.

Ik voorspelde vantevoren al dat je het helemaal zelf moest doen met Higler en van Boekel als beslissers. Twee fluiter die ons zelden wat meegeven.
We worden daar jaar in jaar uit genaaid door die Higler en zn duitse maatjes. Iedereen wist dat dit een pingel was, maar dat deed niet af van het feit dat je geen punt verdiende. Kop op en door naar zaterdag!
Het is verdomme altijd hetzelfde liedje bij deze incapabele bloedhond
Het zal ook eens niet.... Waarom gebeurd dit altijd bij ons? Gaan deze 2 heren ijk geschorst worden? Of voorlopig geen wedstrijden van feyenoord aub
Het mooie is hij fluit de volgende wedstrijd