mario-been

Nieuws

"Dat shirt werkt dan als een rode lap op een stier"

Van de redactie

Mario Been volgde de historische wedstrijd tegen Ajax in de eerste helft vanuit de auto. De oud-trainer van Feyenoord bezocht voor zijn werk bij ESPN eerst de Gelderse derby tussen Vitesse en NEC, maar schakelde daarna direct over naar de Klassieker. “Ik ben in vliegende vaart de auto ingesprongen. Daarna heb ik radio Rijnmond aangezet en alleen maar zitten lachen onderweg.”

De tweede helft keek Been vanuit huis en hij genoot. “Ik had de eer om donderdag FC Volendam-Feyenoord te doen bij ESPN (0-0, red.). Toen dacht je tijdens de Klassieker: ‘hè, is dit hetzelfde Feyenoord wat ik donderdag heb gezien?’ Ze knalden erop en dat shirt werkt dan als een rode lap op een stier. Het was echt fantastisch hoe ze speelden”, zo zegt hij bij VI.

Omgekeerde wereld
De oud-Feyenoorder zag de absolute wil om te winnen bij het elftal van Arne Slot. . “Normaal gesproken moet Feyenoord het tegen Ajax van het fysieke hebben en hard werken. Dan komt er misschien een resultaat uit. Dit jaar was het alleen eerder in Amsterdam al een eclatante 0-4 en nu ben je ook weer voetballend en fysiek veel beter.” Dat Ajax dit jaar niet in goeden doen is, doet niets af aan de prestatie van de Rotterdammers, vind Been. “We weten wel wat daar aan de hand is. Het vertrouwen is broos, zogenaamde topspelers als Berghuis, Brobbey en Henderson, waren er niet bij. Al met al had het niet uitgemaakt met wie ze gespeeld hadden, want dit Feyenoord wilde maar één ding en dat is een geweldige prestatie neerzetten.”

Twaalfde man
Voor Been kwam de uitslag niet helemaal uit de lucht vallen. De uitwedstrijd in Amsterdam had ook met dezelfde cijfers kunnen eindigen, zo is hij van mening. “Was het niet dat het publiek daar anders over dacht.” Toch denkt hij dat het eigen stadion een extra stimulans geeft. “Spelen in de Kuip met zo’n publiek, met zo’n twaalfde man, je wordt dan echt vooruit geschreeuwd. Vroeger werd je wel eens ondersteboven gespeeld, omdat ze toen vele malen meer kwaliteit hadden dan Feyenoord. Dat was nu niet te zien. Ze hebben één schot op doel gekregen, dat is heel weinig voor een wedstrijd tegen de aartsrivaal. Wellenreuther heeft zijn shirt na afloop weer opgevouwen en is boven wat gaan drinken.” 

Voor Been is de reden voor de historische overwinning heel simpel: “Feyenoord was voetballend vele malen beter. En het had ook meer kunnen zijn”.

Delen

Reacties

Voor alle Feyenoord haters:
Lik m'n r@@t en ga lekker snel d@@d allemaal.
Ja lachen, Mario. Net als heel Nederland bij die 10-0 onder jouw leiding. #neverforget
Verdorie, ik was het echt net vergeten
Had het niet beter kunnen verwoorden
Verbod voor R’dam aub voor M Been

Lekker simpel ook de mensen die zondag 10 10 10
Hebben geschreeuwd
Slap gelul hij is er geboren.
Lekker simpel jouw reactie.
Ben blij dat er nog 1 iemand sympathie voor hem heeft
Boeie als was die naast het stadion geboren
Dat zelfde seizoen zorgde Feyenoord ervoor dat psv geen kampioen werd.