hancko

VK Sportphoto

Nieuws

Dávid Hancko passkoning van de Eredivisie seizoen 2023/24

Moreno

Centrale verdediger Dávid Hancko maakte voor het tweede achtereenvolgende seizoen een indrukwekkende jaargang door. De verdediger miste dit seizoen slechts 25 minuten, maar overlegt niet alleen qua speelminuten bijzondere cijfers, bleek uit cijfers van ESPN.

Hij was namelijk de speler die dit seizoen de meeste succesvolle passes verstuurde van alle spelers in de Eredivisie. Dat heeft veel te maken met de dominantie die Feyenoord in het overgrote deel van het seizoen tentoonspreidde, en natuurlijk ook met het hoge aantal speelminuten van de Slowaak. Hij verstuurde dit seizoen 2942 passes, met een passnauwkeurigheid van 89,2%. Daarmee staat hij in zowel het lijstje van verstuurde passes als in de lijst met succesvolle passes bovenaan. 

PSV'er Olivier Boscagli staat op de tweede plaats in beide lijstjes. Hij verstuurde ruim honderd passes minder en kon met een passnauwkeurigheidspercentage van 87,5% ook niet tippen aan Hancko. Opvallend is dat ook Lutsharel Geertruida in de top-vijf staat als het gaat om het hoogste aantal succesvolle passes, met een nauwkeurigheid van 91,6%. De Nederlands international speelde zijn wedstrijden voornamelijk als rechtsback, waarbij hij ook nog eens een rol had als extra middenvelder. Dit terwijl vrijwel alle spelers die hoog scoren in de lijst met succesvolle passes centrale verdedigers zijn. Andere spelers die in de lijsten voorkomen zijn Ajacied Jorrel Hato, PSV'er André Ramalho en Twente-verdediger Robin Pröpper.

Delen

Reacties

Prime hancko hoe zonde voor ons ook maar echt voor dik geld verkopen man!
Wollah Hankco passkonging van de Eredivisie
Allemaal leuk en aardig die hoge aankomstpercentages, maar af en toe een diepe ball die gevaar opleverd is ook leuk. Dat heb ik dit jaar wel gemist en dat met Minteh op rechts die moet je toch laten draven.
@FeyenoordTM is er al iets bekend over de nieuwe shirts? wanneer deze uitkomen
Dat zou ik ook wel graag willen weten. Vorig jaar kwam de eerste geloof ik 1 juli uit
Dat zal dit jaar niet anders zijn, aangezien het sponsorcontract met Europarcs pas per 30 juni afloopt.
Deze gaat retour afzender, je moet je brief aan Bombarda sturen……