Gerucht
chris-woerts-videostill-sbs6

Nieuws

“De buitenlandrechten gaan terug naar de clubs"

Van de redactie

Volgens Chris Woerts gaat ESPN het tv-contract met de Eredivisie verlengen. “Ze hebben een knock-out bod gedaan van 167 miljoen per jaar”, aldus Woerts bij Vandaag Inside. “Het betreft een contract voor tien jaar, ingaand per 2025.”

Woerts denkt dat geen andere partij kan wedijveren met het bod van ESPN. “Het is een stijging van meer dan 70%.” De voormalige commercieel directeur van Feyenoord zegt dat de traditionele top-drie in de deal tegemoet wordt gekomen. “De buitenlandrechten, wat een grote wens is van de top-drie, gaan terug naar de clubs. En ook de sponsordeals gaan terug naar de club.”

Volgens Woerts valt het aanbod niet te weigeren door de Eredivisie, al is er nog niets besloten. Het voorstel wordt nu voorgelegd aan de vennoten.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

10 jaar is veel te lang 5 jaar voor hetzelfde bedrag is rieel maar ze moeten Ziggo ook nog een kans om te bieden dat bod kan weleens hoger worden en komt misschien wel op een open kanaal.
Dit is wel goed nieuws in de race met Portugal om de 6e plek. Als het club niveau in Nederland weer omhoog gaat gaat het niveau van het Nederlands elftal vanzelf mee. Je ziet nu nog dat het een te grote stap is naar het buitenland voor de meeste talenten. Straks zal het vloeiender verlopen en kunnen de talenten sneller en vaker aanhaken bij de internationale top.
Dat is voor de Nederlandse competitie een waanzinnig mooie deal, dat is tekenen bij het kruisje. Zal men bij ziggo sport niet blij mee zijn.
Hoop niet dat het waar is. Een contract van 10 jaar is veel te lang.

Op korte termijn klinkt 70% meer als veel, maar daar zit je dan tot 2035 aan vast. Terwijl er in het buitenland om de 4 jaar contracten worden gesloten voor 70% meer dan de vorige.
Je vergeet dat de clubs de rechten uit het buitenland terug krijgen,daar kan feyenoord heel veel miljoenen voor terug krijgen,Mexico is hot mede door giminez en in Japan is feyenoord nog hot,dat kan zomaar om 10 a 15 miljoen per jr extra opleveren
Altijd de 🥉 als meneer Woerts het zegt
Mooi hè, dat medaille-systeem 😁